שעועית ירוקה מתכון

שעועית ירוקה היא מרכיב מזין ופופולרי במטבח הביתי. עם פריכות טבעית וטעם עדין, היא משתלבת בצורה מושלמת עם מנות רבות. היא מצטיינת כתוספת קלה ומהירה להכנה, ומתאימה למגוון רחב של תפריטים. בנוסף, היא מהווה מקור טוב לוויטמינים חיוניים ולאנטי-אוקסידנטים. כך שיעורה משמעותית כמרכיב תזונתי בריא ומגוון.

מתכון שעועית ירוקה מוקפצת

לבישול שעועית ירוקה מוקפצת תצטרכו:

500 גרם שעועית ירוקה טרייה

3 כפות שמן זית

4 שיני שום קצוצות

רבע כוס שקדים פרוסים

מיץ מלימון אחד

תחילה שוטפים ומסננים את השעועית הירוקה. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומוסיפים את השום הקצוץ לשמן החם. מקפיצים את השום עד שהוא מתחיל לשנות צבע, ואז מוסיפים את השעועית. מערבבים היטב ומקפיצים עד שהשעועית נעשית רכה. מוסיפים את השקדים ומקפיצים עוד כדקה. את המיץ מלימון מוסיפים לפי טעם ומערבבים בעדינות. מגישים חם לצד מנה עיקרית.

מתכון סלט שעועית ירוקה ושומשום

למתכון זה תצטרכו:

400 גרם שעועית ירוקה

3 כפות שומשום קלוי

2 כפות רוטב סויה

1 כף שמן סומסום

מלח ופלפל לפי הטעם

מתחילים בבישול השעועית הירוקה במים רותחים כשלוש דקות עד שהיא רכה אך פריכה, שטפים במים קרים ומסננים היטב. בקערה גדולה מערבבים את השעועית עם שומשום קלוי, רוטב סויה ושמן סומסום. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים בעדינות. הסלט נהדר כתחליף קל למנות פיקניק או כהשלמה ארוחת צהריים.

מתכון תבשיל שעועית ירוקה ברוטב עגבניות

למרכיבי התבשיל תצטרכו:

500 גרם שעועית ירוקה

1 בצל בינוני קצוץ

3 שיני שום קצוצות

4 עגבניות מגוררות

2 כפות שמן זית

תחילה מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית עד שצבעו נהיה שקוף. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים מעט עד שמשחרר ארומו. מוסיפים את העגבניות המגוררות ומבשלים על אש קטנה כעשר דקות עד שהן נהיות רכות. מוסיפים את השעועית הירוקה ומבשלים עד שהיא רכה אך לא רכה מדי. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל. מנה מושלמת לאלה המחפשים אלטרנטיבה תזונתית בריאה ומלאת טעם.

מתכון קארי שעועית ירוקה

עבור קארי טעימים תצטרכו:

400 גרם שעועית ירוקה

1 כף שמן

1 בצל קטן קצוץ

1 כף קארי

חצי כוס חלב קוקוס

מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את השעועית הירוקה ומטגנים מספר דקות עד שהיא מתחילה להיות רכה. מוסיפים כף אחת של קארי ומערבבים היטב. לאחר מכן מוסיפים את חלב הקוקוס ומבשלים על אש נמוכה עד שהשעועית רכה. המנה טעימה ומשביעה במיוחד כשהיא מוגשת עם אורז או לחם חם. תוספת טבעית ומעודנת לניחוח הייחודי של הקארי.

איך לשמור שעועית ירוקה טרייה לאורך זמן

כאשר השעועית הירוקה נשמרת כהלכה היא יכולה להחזיק עד שבועיים במקרר. תחילה, יש לשטוף היטב את השעועית ולייבשה בעדינות במגבת או נייר סופג. אין לקצץ את קצוותיה לפני האחסון כדי לשמור על הטריות. חשוב לשמור אותה בכלי אטום או שקית פלסטיק עם חור קטן לאוורר במקרר, כדי להגן עליה מהתייבשות. בעת השימוש, הסירו את החלקים הפגומים אם קיימים.

מומלץ להימנע מאחסון שעועית ירוקה בטמפרטורה גבוהה מדי או נמוכה מדי כי זה עלול לקצר את זמן חייה. תוכן הברזל והוויטמינים עשוי לרדת כאשר השעועית מתעבדת קלות. אם תרצו להקפיא, יש לעבור תהליך בעירבול במים חמים קצרים כדי לשמור על הצבע והמרקם לפני להכניס למקפיא בשקית אטומה וניתנת לאיטום טוב.

מאמר זה מציע הזדמנויות ליצור מגוון מנות טעימות ובריאות עם שעועית ירוקה. עם הפעלת המתכונים הפשוטים, ניתן לשדרג את הארוחות היום יומיות בצורה מהנה ובריאה. בעזרת פוד טו יו, ניתן לאמץ את ההנחיות והרעינות הללו למטבח הביתי ולהעניק למשפחה ארוחות מזינות ומיוחדות יותר. אנחנו כאן לשירותכם בכל שאלה או צורך.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!