ברד פודינג מתכון

ברד פודינג הוא קינוח קלאסי שמורכב משילוב פשוט של לחם ישן, חלב, ביצים, סוכר ותבלינים. המתכון הזה הוא דרך נפלאה להשתמש בלחם שכבר איבד מהטריות שלו, ולהפוך אותו למעדן ביתי ומנחם. המנה הזו הופיעה לראשונה באירופה בימי הביניים, כאשר אנשים ביקשו למצוא פתרונות יצירתיים ולחסוך בחומרי יסוד. עם הזמן, המתכון עבר שינויים והתאמות בהתאם למטבח המקומי של כל אזור ולעיתים נוספו לו פירות יבשו, אגוזים, או רטבים שונים.

בעידן המודרני, ברד פודינג הפך לאחד הקינוחים או המאכלים הבולטים במטבחים ברחבי העולם. הוא נפוץ בבתי קפה, במסעדות ובביקורים ביתיים, בעיקר בזכות הפשטות והגמישות של המתכון. ניתן להכין את הברד פודינג ממגוון רחב של סוגי לחם, החל מלחם שום ועד לקרואסונים, ולהתאים את התיבול לפי ההעדפה האישית. הקינוח מתאים גם כתחלופה נהדרת לארוחות בוקר בקרים קרירים, כשהוא מוגש חם ומפנק. כל שעליכם לעשות הוא לעקוב אחר המתכון ובתקווה תהנו מהניחוח ומהטעם הייחודי של מנה עתיקה ומושכת זו.

המצרכים הדרושים למתכון ברד פודינג

המפתח להצלחת ברד פודינג טמון בבחירת המצרכים המתאימים ובהרכב הנכון שלהם. על מנת להכין מנה קלסית וטעימה, יש לדאוג לקנות מצרכים איכותיים ומשובחים. המצרכים הנחוצים כוללים:
לחם ישן – כ-250 גרם לקוביות קטנות
2 כוסות חלב
3 ביצים
1/2 כוס סוכר
1 כפית וניל
1/2 כפית קינמון טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
קורט מלח
50 גרם חמאה מומסת

החלב אמור להיות השותף העיקרי במצע הנוזלי של ברד פודינג, והוא מעניק ללחם את המרקם הרך והקפיצי. חשוב לוודא שכל הפרוסות לחמים הספגו היטב בנוזל, כדי להבטיח את המרקם המושלם. הביצים עוזרות לקשור את כל המצרכים יחד ולתת למנה מבנה אחיד ויפה. הקינמון והוניל מוסיפים את הארומה והטעם המופלא שנדרשים למנה הזו, ולכך יש להוסיף סוכר ומעט מלח לאיזון הטעמים.

אופן ההכנה של ברד פודינג

ברגע שסיימתם להכין את כל המצרכים, ההכנה עצמה הופכת לתהליך פשוט ונעים. הנה כיצד תכינו את המנה בשלבים ברורים:

קודם כל, חממו את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. בעוד כן, קחו קערה גדולה והכניסו אליה את כל קוביות הלחם. בינתיים, בקערה נפרדת, טרפו יחד את החלב, הביצים, הסוכר, התבלינים והחמאה המומסת. ודאו שכל המצרכים מתערבבים היטב ליצירת תערובת אחידה.

כעת, שפכו את התערובת הנוזלית על הלחם והמתינו כ-10 דקות כדי שכל קוביות הלחם יספגו את הנוזלים בצורה טובה ומלאה. ערבבו בעדינות את הלחם עם התערובת הנוזלית, ולחצו בצורה קלה על הלחם כדי לוודא שאין קוביות שלא נגעו בנוזלים. עכשיו, העבירו את תערובת הלחם לתבנית משומנת והכניסו לתנור למשך 40-45 דקות, או עד שהמאפה תופס צבע זהוב למעלה.

רעיון להגשה ותוספות לברד פודינג

ברד פודינג משתלב בצורה נהדרת עם טעמים ותוספות שונות שניתן להוסיף הן לפני והן אחרי האפייה. תוספות אלו לא רק משפרות את המראה של המנה אלא גם מוסיפות לה שכבות שונות של טעם ומרקם.

לפני האפייה, ניתן להוסיף לתערובת הלחם צימוקים או פירות יבשים נוספים כמו חמוציות או שזיפים. התוספות האלו סופגות את טעמי הנוזלים והם יעניקו למנה המתוקה קריצה חמוצה ומיוחדת. ניתן גם לפזר שקדים קצוצים או אגוזים בטני על המנה לפני הכנסתה לתנור כדי להוסיף קראנצ'.

לאחר האפייה, תוכלו להשלים את ההגשה ברוטב וניל או קצפת ביתית כדי להעניק למנה קרם חלק ומפנק. רבים נהנים גם מפיזור של אבקת סוכר מעל המנה למראה חגיגי. בעת ההגשה, ניתן להוסיף גולות טופי קטנות שירוככו על הבלילה החמה. לאוהבי השוקולד, השתמשו בסירופ שוקולד ליצירת דוגמאות מעל המנה, כך שיהיה גם אסתטי וגם טעים.

וריאציות על ברד פודינג

בעוד שמוצג כאן המתכון הקלאסי, ניתן לשדרג את הברד פודינג בהתאם להעדפות האישיות והטעמים האהובים עליכם. להלן מספר רעיונות לוריאציות שהופכות את המנה לבולטת ומעניינת.

מנה זו יכולה להפוך לקינוח חורפי חלומי בעזרת הוספת תבלינים כמו קרדמון, מוסקט וציפורן לצד הקינמון. כמו כן, ניתן לשלב פירות טריים או רסק תפוחים לתוך התערובת הנוזלית לפני האפייה כדי להשיג טעם רענן ומפתיע.

לעיתים, במקום להשתמש בלחם, ניתן לשדרג ולנסות לחמים כמו צ'הבטה, בריוש או קרואסון. לחמים אלו, בזכות המרקם הייחודי והעשיר שלהם, מעניקים למנה עומק טעמים נוסף ומרקם שקשה להתחרות בו. כתוספת אחרונה, נסו להוסיף קצת שוקולד מריר קצוץ לתערובת.

ברד פודינג במסורת הבריטית והקשר לשאר העולם

ברד פודינג הוא חלק בלתי נפרד מהמסורת הקולינרית הבריטית, שם הוא פופולרי מזה מאות שנים. במשך הזמן, התפשט הקינוח למטבחים שונים ברחבי העולם וקיבל פנים וגרסאות שונות.

באנגליה, ברד פודינג לרוב מוגש עם רפרפת מתוקה. ובסקוטלנד נוספה לו שכבת ריבת תפוזים. באמריקה הוא הותאם למציאות החדשה ושולבו בו אגוזים והופך בגרסה הפופולרית יותר בקינוח הנקרא פאדינג פודינג עם קינמון ותפוחים.

למרות ההתאמות והשינויים לאורך ההיסטוריה, ברד פודינג נשאר מנה שמתחברת למורשת וממשיכה ליהנות מפופולריות גוברת. כמו שניתן לראות, המנה עברה גלגולים רבים ומצאה את דרכה גם לתוך פוד טו יו, בלוג האוכל שמתמחה במתכונים קלסיים וטעימים.

מנת ברד פודינג היא דוגמה מצוינת למאכל שמשלב בידידות בין מסורת לחדשנות. הטעם המוכר והאהוב מתוך ההיסטוריה פוגש רכיבי מטבח חדשים ושילובים יוצאי דופן שהשפים של היום מנסים לפתח ולשלב בתוך המתכון. בעזרת מתכון פשוט יחסית והרכב מדויק של מצרכים, כל אחד יכול להכניס מנה של היסטוריה לרפרטואר הביתי ולהתענג על הטעם המפנק של מנה חורפית וכובשת. אם אתם חושבים על הכנה ביתית איכותית, ברד פודינג הוא אחד המנות שכדאי לשקול להכין בזמני החורף הקרים, כשהמשפחה מסביב לשולחן.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!