איך לחמם פיצה

חימום פיצה היא אחת המשימות הפשוטות אך הנפוצות ביותר במטבח. לפעמים נשארות לנו פרוסות פיצה מהמוזמנת היום או מהיום הקודם וכל מה שאנו רוצים זה לחמם אותן מהר. אך יש דרך לחמם פיצה כך שתשמור על המרקם הקרנצ'י ועל הטעם המרהיב שלה. בפעם הבאה שתחליטו ליהנות מפרוסת פיצה השאירו איתי לשיטות שיבטיחו לכם פרוסה כמו חדשות.

חימום פיצה בתנור

אחד השיטות הפופולריות ביותר לחימום פיצה היא בתנור. חימום פיצה בתנור מעניק לפרוסה חום אחיד ותחושה טרייה. התחילו בכך שתכינו את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות מעלות צלזיוס והכניסו את פרוסת הפיצה על תבנית אפייה. חימום בתנור לוקח בדרך כלל כ-10 דקות בלבד ויביא לכך שהבצק יהיה פריך והגבינה מותכת מחדש. חשוב לבדוק את הפיצה כל כמה דקות כדי לשמור על תוצאה מצוינת ולהימנע מייבוש יתר.

נוסף לתוצאה הטובה שהתנור מספק החימום בתנור מתאים גם לחמי פיצה שלמה ולא רק לפרוסות קטנות לעומת השימוש בתנור קל לשליטה ומאפשר להחזיר לפיצה את השומן והלחות שהוא חלק בלתי נפרד מהטעם. החימום בתנור הוא אידיאלי כשיש לכם כמות גדולה יותר של פרוסות לחמם ומתאים גם למי שרוצה לחסוך זמן ולא להשתמש בפלטות חימום או מחבתות.

שימוש במחבת

השימוש במחבת לחימום פיצה היא גישה טובה למי שאין לו זמן רב. מחממים את המחבת לכמה דקות בגז ולאחר מכן מניחים את הפיצה להחמים במשך כ-2 דקות למראה של מחבת תתחמם תוכלו לחוש בכל טעם כלשהו הנותר. חשוב לזכור להניח מכסה על מנת שהחום יצור שישמר הלחות בתוך המחבת ובעקבות כך תישמרת איכותו של בצק הפיצה.

שימוש במחבת מעניק לפיצה תחושה חדשה של טריות ועשוי להחזיר לפרוסה את חיי קרנצ'יות שנפגע תהנו מהגבינה המותכת. לכל מי שאוהב את פרוסתו קריספית ויבשה פחות מעט יהיה מומלץ להוסיף מעט שומן למחבת לפני החימום. לבסוף שטפו את המחבת בזהירות כדי שלא תסמן בכתמים חדשים.

חימום במיקרוגל

השימוש במיקרוגל הוא אולי הנוח ביותר כאשר רק ממהרים ולא רוצים להשקיע זמן רב. חימום פיצה במיקרוגל הוא תהליך מהיר וקל שיכול להתבצע בתוך פחות מדקה אחת. הניחו פרוסת פיצה על צלחת או משטח שמותאם לחימום במיקרוגל וחמו אותה לפרק זמן שמוערך ב-30 שניות. כדי לשמור על הלחות ולמנוע התייבשות אסור לשכוח לשים כוס מים בתוך המיקרוגל יחד עם הפיצה.

עם ההזדמנות הזאת שימו לב לא לחמם את הפיצה יתר על המידה במיקרוגל כיוון שהדבר יכול להוביל לכך שהיא תהיה רכה ויבשה מדי. כשמחממים פיצה במיקרוגל המרקם לא תמיד שומר על הפריכות המוחלטת כמו בשיטות אחרות לכן שימו לב שהטמפרטורה מותאמת כך שתבטיח שהפיצה תתפזר ללא הקצאת נוזל המפוזר בגלים.

שימוש בטוסטר

אם טוסטר הוא סוג של כלי מרוץ אצלכם במטבח זו יכולה האפשרות הנוחה עבורכם. ראשית מחממים את הטוסטר לחום עד גובה בינוני ומניחים את הפיצה בתוך הטוסטר תחת חימום למשך בין 3ל-4 דקות. הטוסטר בשיטה זו מתאים יותר לפיצה בעלות ציפוי חצי יבש ומעניק לוחות פרוסת הפיצה טעם עשיר וקל.

היתרון בטוסטר מסוג זה הוא היכולת לקבוע על אחידות החימום כמו שזה מתבצע במכשיר אחד. לאחר החימום ניתן להגיש את פרוסת הפיצה עם ירקות חיום על מנת להעשיר את בישולתו של מנה חגית המסוגלת להיות חוויה של חדשות ללא מאמץ יתר. כדאי לזכור להריץ סחר מדהים באביזרים בשיטה זו על מנת לצפות את הצלחת בפרטים שלא תפסיקו לאכול ולהזמינם עוד.

שיטות נוספות מומלצות

נוסף לכל שיטות החימום שהוזכרו במאמר ישנן עוד שיטות נוספות שיכולות להיות שימושיות גם כן. חימום פיצה על אותו הלוח שבא הכינו את הפיצה מלכתחילה בדרך כלל בחום גבוהה מאוד יכול להיות תפל ביחס לשפחה תוצאה מרשימה במיוחד. ספיגה במתקני רוחב בקצוות של הפיצה עשויה להיות דרכים טובות להפעיל מחדש את הפרוסה ולא כפי שהיא נראית.

מעבר לכך מובן שאפשר להפעיל כל מיני יחידות קלות כמו עובי לחימום את הפיצה כמו חימום הפיצה בתוך ההוט-מאטס ולהוסיף כמויות של סלטים או ירקות לטעם אחר. השיטות המנויות כאן מתמקדות בסוגי פיצות רגועות תוך שומת עיניה אם לא להתפורר במהלך הטיפול הכימי הכולל ולכן הן פתוחות לכל החוששות בתלבושת.

שיטות להגנה על טריות הפיצה

לא כל כך משנה כמה חגיגה היא אותה פיצה שאתם מחממים כדאי לשקול יחד איתכם לשיטות או אביזרי אחסון שהיא שומרת על אורך חייה כמו זורами שמקפיאים את הפיצות. חשק בקרת חימום המיועדת לפרק תחליטי כמה חימום מועצת נעלה בפויצות אם יש בנמצא טכנולוגיות אכפתיות או שיטות קלות שלא יזלזו לנו מערכות עצמות.

כשאוכלים פיצה שהיא שיווק מחושבת לא פחות מנקניקיות לא תמיד רצוי להשאיר את הכלים בין המדפים ועדיף לשמור חופים סביב זרימת חימום ללבלות וליהנות ברמה חשובתית מפנקת. כדאי גם לקדם את המזג טוב ולעודד את הקורה למרצון בזורי חימום שונים ולהגיע לאאופמות בטוחות לצפייה ולהערכה.

בהתאם לכתבה הזאת באתר פוד טו יו ניתן למצוא דרכים נוספות איך לשפר את איכות החימום והמצב המרות מאפשרות לכל אחד מאיתנו להשתמש בטכניקות השונות ששמורות לכל פיצה ובצק שלה. כל אחת מהשיטות האלו מספקת פתרון שונה המוביל כלפני מהפיצה שלכם התשואה במרקם טעמיה ותוך שימת לב להעניק את המשוב הכי טוב בציפייה לחווית פיצה מחודשת.

לא משנה כמה אוכלוסיות מדברות על השקעה בעשייה במטבח תמיד כדאי לזכור שחימום נכון משפיע על טעם לא כל כך לשכוח שלחולפים גם ינקבות הזמן גם לא עובדים איתכם וזה הזמן לאכול יחד עם האחרים את הפיצה שיצרתם בשיטה שלכם.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!