בורקס פיצה הוא מאכל שמאז ומתמיד הפך לקטעים בלתי נפרדים מהתרבות הקולינרית שלנו. השילוב בין הטעם הפשוט של בצק הפריך והקרם הרך של גבינה, יחד עם רוטב עגבניות עשיר ומעט תבלינים, מייצר שילוב טעמים עשיר ומיוחד. הכנת בורקס פיצה בבית אפשרית לכל אחד שחפץ בה, ומעבר לזה, מעניקה תחושת סיפוק גם למי שאין לו ניסיון במטבח. מדובר במאכל קלאסי שמותאם לכל מועדים ובמיוחד לערבים משפחתיים בקור מרומם או לנשנושים בין ארוחות. השילוב בין פשטות ההכנה והטעם העשיר, הופכים את בורקס הפיצה למנה מרכזית בימי סוף השבוע ובאירועים קטנים. כשתלמדו להכין בורקס פיצה בצורה הנכונה, תגלו שזה הרבה יותר קל משחשבתם ותיהנו מכישוף הטעם שיחלוף בין שפתיכם.
הכנת הבצק לבורקס פיצה
כדי להכין את הבצק לבורקס הפיצה, תתחילו בקבלת קמח תופח במטבח שלכם. הקמח הוא האלמנט שיספק לנו את המרקם המתנפח והפריך לכל בורקס. תוסיפו לקמח מעט מלח בשביל הטעם ותתחילו להוסיף מים בהדרגה. מומלץ להשתמש בידיים בכדי לעסות את הבצק למצב חלק ולא דביק. לאחר מכן, יש להניח את הבצק לנוח במקרר למשך כחצי שעה. כשמתקבלים כל החומרים לבצק הסופי, כדאי לייצר ממנו דפים דקים במיוחד אשר יאפשרו לרוטב העגבניות והגבינה להיספג בצורה הטובה ביותר. מטרת הבצק היא ליצור מעטפת פריכה שתשמר את המילוי בצורה מושלמת כאשר תצא מהתנור.
לאחר שהבצק הפך לחלק רכיב בעוד שהוא לא דביק, ניתן להוציאו מהמקרר ולהתחיל בחיתוך. יש ליצור ממנו ריבועים או עיגולים על פי הצורה המועדפת עליכם. מתחת לכל שכבה להגשה, לשדוד מעט קמח כדי למנוע הידבקות. במקביל, כדאי להבטיח שהבצק נשאר פריך ונקי. הזמן המנוחה במקרר מאפשר לשמר את הלחות בגבול מסוים, כך שהבצק יהיה קל לעבודה ולא יתייבש בתהליך עצמו. בזכות הכנת הבצק שלנו עם מרכיבים פשוטים ונכונים, אנו יכולים להיות בטוחים שהטעם של הבורקסים שלנו יהיה מרגש ומעניין.
הכנת רוטב העגבניות
כשלכם יש קופסת רוטב עגבניות איכותי, כל מה שנשאר זה לעבד אותו עם תבלינים ראשוניים אך איכותיים. לרוטב טוב הכניסו חבילת רסק עגבניות בקערה, והוסיפו אליו מלח, פלפל שחור ופפריקה אדומה למען החריפות. רסו בעזרת כף לעיסה אחידה והוסיפו אליה מעט סוכר בכדי לאזן את החמיצות הטבעית של העגבניות. ערבוב הרוטב שלב אחר שלב מאפשר לחומרים להשתלב זה בזה ויוצר טעמים מאוזנים בתוך המנה. כשכל התבלינים נאחים היטב, ניתן לערבב גם מעט שמן זית לטעמי השומן והארומה המיוחדים שכל כך רצויים בבורקס הפיצה המתגוון.
כאשר רוטב העגבניות שלנו הוא בעל מרקם אחיד, ניתן להוסיף לו גם בזיליקום קצוץ טרי ופרוסות שום. הבזיליקום והשום לא רק שהם מוסיפים טעם נעים לרוטב, אלא גם מחזקים את הארומה המיוחדת שלו. בסיום, יש לטעום ולוודא שהרוטב נמצא באיזון הרצוי לפני המריחה. כשאנחנו מדברים על רוטב טוב זהו רוטב שהתבלינים בו לא משתלטים על הטעם הכללי אלא מוסיפים לו את התייוי המיוחד שלה. רוטב טוב יכול להיות גם הבסיס לפריטי פסטה שונים נוספים מעבר לבורקס הפיצה אך גם המרווח בין פריך לפריך בצק יעבור נאמנה גם בבורקס שלנו המושלם.
הוספת התוספות לבורקס
הבחירה בתוספות לקבל בורקס פיצה מותאמת לטעם האישי שלכם ולמה שאתם אוהבים. אם הקלאסיקה מבוקשת, תוכלו להוסיף פרוסות דקות של גבינת מוצרלה שישכבה מעל לזרימה של רוטב העגבניות. הגרעונות שיכולות להשתלם אינסופית יביניהם קיימים: פטריות קצוצות, זיתים ירוקים או שחורים, ופרוסות דקות של פלפל חריף. חשוב לזכור שהתוספות הן חלק מהטעם, אך הן גם מאותגרות במעורבות עם טעם הבצק והגבינות. לכן, לעיתים כדאי להפחית בכמותן ולהתמקד באיכותן. רשימות השוטפות לאורך המרכת מוסיפות אחרי מטבחים ומתאימות כמעט תמיד לבורקס כמו הפיצה שלנו. יש ליצור מרווח בתון הבצק כדי לאפשר למרכיבים להשתלב זה בזה.
בנוסף, לכל מאכל יש תבלינים ייחודיים, גם זה נכון לבורקס פיצה. לצד התוספות ניתן לפזר מעט אורגנו יבש או טימין כשגם הם יצפו בתנור ויעשירו את טעמו הסופי בזכות החום. הסוד להצלחת התוספות היא להבטיח שהן לא קוברות את הפיצה לקופים מאוד אך הן מדגישות את הטעמים הבולטים ומביאות ליתרון. כך נוכל לשדרג את המנה לכדי חווית טעם שלמה כזו שממלאה את הפה במזון ומביאה את הסיפוק המדויק מהמזון המעולף שאנו מכינים בביתנו.
הרכבת הבורקסים
ברגע שהכנו את המרכיבים השונים לבורקס פיצה, ניגש להרכבת הפיצה עצמה. השלב הזה הוא זמן לגימור ובדיקות. נתחיל כמעט כמו פוד טו יו במריחת רוטב העגבניות השופע שטמון בכל שכבה של בצק. נמשיך בהספת גבינות וטוספות שונות שאנחנו רוצים לשים בפנים. חשוב לשים דגש בלתי פוסק לחיבורים ויחסים בין המרכיבים השונים כדי שיצרו חווית טעם עשירה. לא להגזים עם רוטב כדי להבטיח את פריכות הבצק ולא להחסיר את הגבינות והטופרים שישלימו למנה האידיאלית הזאת.
כשתהיו במעמד הסופי של הרכבת הבורקסים תראו את היופי שמצטב מתפזר למולכם. כל פיסת בצק מרופדת בטעמים החזקים שהכנו מראש ומשתלבת בנוחות לתוך שאר המרכיבים. התקנת המרכיבים מבעד לריחות הניחוחיים שהם מפרסים, יוצרת אותנטיות שנמשכת גם אחרי האפיה. תוכו לשים את הבורקסים על מגש אפיה ולהכניס לתנור. באמצעות הפסה באורזין הכתובה על כל מרכיב, נגיעה קטנה בתבלינים, קצה התנור ובחירה בתוספים כבר תביטו בתוצאה שתספק את כולם מסביב לשולחן מטבח.
אפיית הבורקס פיצה
כאשר הבורקסים מורכבים והוכנו בדיוק לפי המתכון, הגיע הזמן לאפותם בתנור. כעת יש לחמם את התנור לטמפרטורה של כ-200 מעלות ולוודא שהוא חם עוד לפני ששמים את הבורקסים בו. ציון חשיבות חלוץ הוא להשיג את צבע הפריך והזהוב היוצא מן הבצק במהלך האפיה. לאחר שתנור מסכים כיורד מוכן לעומק בטפיחה רוחנית, נתן להניח את הבורקסים באופן שווה בתנור, ולהתחיל בתהליך בישולם במשך כ-20 דקות לפחות. הסוד הוא החמימות והזמן – התנור צריך לבצע תהליך טוב שלא צורב או מפר.
בזמן המחסה בתנור, הטמפרטורה והשמות יובילו לנסiedad נפלאה שמזין ורב תעלילות. המחכים למראה הסופי יראו את הבצק מתפקח למראה מושלם אשר מספק רכות פנימית ובונסלקיה עליונה. כשהבורקסים יוצאים מהתנור, ניתן לראות את הריח מתפשט בחדר ואת רוטב העגבניות המשתלב עם הבצק בקצה העליון. התוספות שנבחרו נכנסות בהרמוניה למעלת הפיצה כולה כך שאתם תראו ניצוח של הטעמים מכל שור. מכאן שמתוך קבלת מרשם פשוט, קיבלנו מנה עשירה וריחנית זו שהיא מרשימה ומיוחדת לכל מייטב האפלים.
הגשת הבורקסים
הגשת הבורקס פיצה היא אמנות בפני עצמה ויש להשקיע בה מחשבה. מומלץ להגיש את הבורקסים בעוד שהם חמים ונעימים למגע. אפשר להניחם בצלחת מרכזית ולשלב סלט ירקות קליל ליד. כאשר הבורקסים מוצגים בצורה אסתטית, מראה הפינוק מעורר יותר את החשק והופך את החוויה למרשימה יותר. בזכות זה שנוכל לבחור בתוספות מעניינות ולא רק קלאסיות, הבורקסים שלנו יהיו מדויקים יותר בצבעיהם הבולטים שיוסיפו לארוחה
מלבד הסלט הנלווה, אפשר להוסיף גם ממרחים קלים כמו פסטו ביתי או פטה שתוכל להעשיר במעט את הטעמים ואת הגיוון ביום המיוחד הזה. כל חלק מהמגש מוגש בצורה אסתטית שמזמינה את העין ומספקת את החושים הנוספים. פעמים רבות ההגשה יכולה גם להוסיף לאווירה נעימה ולהעלות את התאבון של האוכל. עם מעט זמן ותכנון נבון כל המרכיבים מורים על הרגע השלם אנחנו הגענו לתוצאה האותנטית.
בורקס פיצה הוא מאכל שמכניס את כל המתגוננים לאווירה ביתית ונעימה בתוך ערב חורפי או קיצי שמשלבת על הנתונים של האוכל לתוך בידור חם ואופייני בתוך אצבע העולם. תוך התנור הביתי, עם דקות ספורות אין כמו ליצור מרשם מעודן שיאהב כיסי הפוחה הצלול. לצד החזרה הפשוטה של מרשם פשוט וטעים, יצאנו לנסוע לתוך חיבורים איכותיים אשר מפיצים ריח מטריף ויוצרים חיבור חזק בתוך משפחה מסבירה. אם תרצו לשדרג את הבישול הביתי במשהו קצת אחר וטעים, לא תצטערו על הזמינות שבפנים המטבח הזה. אם תזדקקו לשירות אנחנו תמיד כאן בשבילכם.