איך מכינים מלוואח פיצה

מאפה המלוואח פיצה הפך לפופולרי במיוחד בשנים האחרונות בזכות קלות ההכנה וטעמו המשגע. מלוואח הוא מאפה תימני מסורתי, המורכב משכבות בצק דקות ומטוגנות עד לקריספיות מושלמת. בשילוב עם רכיבים כמו רוטב עגבניות, גבינה ותוספות שונות, הוא מקבל עוצמת טעם נוספת והופך להיות פיצה מקורית וטעימה. ההכנה שלו לא מסובכת ודורשת רק מעט זמן ופשטות, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת לארוחות קלות או לנשנושים מפנקים

הכנת הבצק למלוואח

השלב הראשון בהכנת מלוואח פיצה הוא הכנת הבצק. התחילו עם ערבוב קמח, מים, שמן ומלח בקערה גדולה. העבירו את התערובת למשטח עבודה ולושו היטב עד שמתקבל בצק גמיש ואחיד. הבצק חייב להיות רך ונעים למגע כדי להשיג תוצאה מיטבית. כשתסיימו ללוש, תנו לבצק לנוח קצת זה יסייע לו להתקשות מעט ויקל על פריסתו בשלב הבא. אם אתם רוצים לחסוך זמן, ניתן גם להשתמש בבצק מוכן מהחנות

לאחר שהבצק נח, חילקו אותו לכדורים קטנים והכינו את המקום למתיחת הבצק. על משטח מקומח קלות התחילו למתוח כל כדור בצק כך שבעדינות תקבלו עיגול דק ודקיק. חשוב לעבוד בעדינות ובסבלנות, כך שהבצק לא ייקרע. אם הבצק קשה למתיחה נסו להוסיף מעט שמן מעליו כדי להקל על הפעולה. כששכבה אחת פרוסה, הניחו אותה בצד לקראת המילוי

שימוש ברוטב ובגבינה

השלב הבא בתהליך הוא מריחת רוטב העגבניות על המלוואח. השתמשו ברוטב עגבניות קנוי מוכן או הכינו בעצמכם על ידי ריסוק עגבניות עם מעט שמן זית, מלח, פלפל ואורגנו. מרחו שכבה אחידה ודקה של רוטב על כל שטח הבצק שתפרסתם קודם לכן. השתמשו בכף כדי לפזר את הרוטב בצורה מיטבית כך שכל חלקי הבצק יכוסו

לאחר מריחת הרוטב, הגיע הזמן לפזר את הגבינה. אם אתם אוהבים גבינה עשירה, מומלץ להשתמש בשילוב של גבינת מוצרלה וגבינת גאודה, שיתנו למלוואח הפיצה טעם מלוח ועשיר. פזרו ביד רחבה גבינה על הבצק המרוח ברוטב, ודאו כי ישנו איזון וחזרה על כמויות שלא יכבידו על המלוואח ויקשו על האפייה. זהו השלב שבו אפשר להוסיף גם תוספות לפי טעם אישי כמו זיתים, פטריות או פפרוני

בחירת התוספות

אחרי שהכנתם את בסיס המלוואח עם רוטב וגבינה, זה הזמן להוסיף תוספות שונות לפי טעמכם האישי והעדפות שלכם. אחת התוספות הנפוצות היא פטריות חתוכות דק, שנותנות טעם עשיר ולחות נוספת למלוואח. אם אתם אוהבים טעמים מתובלים, אפשר להוסיף פלפלים חריפים חתוכים לפרוסות דקות או אפילו פפרוני חתוך דק

לאלו שאוהבים תוספת מתקדמת, ניתן להוסיף ירקות קלויים כמו חצילים או קישואים שיתנו ניקוד טעם נוסף ויתמזגו היטב עם רוטב העגבניות והגבינה. לשם כך, חשוב לחתוך את הירקות לפרוסות דקות ולצלות אותם בתנור לפני שמוסיפים אותם לפיצה על מנת להוסיף קלס תרפיה וטקסטורה מעודנת יותר למנה

הכנה ואפייה

השלב האחרון הוא לאפות את המלוואח פיצה. חממו תנור לחום גבוה בסביבות 220 מעלות צלזיוס. הניחו את המלוואח על תבנית מרופדת בנייר אפייה והכניסו לתנור. זמן האפייה הממוצע הוא כ-10-12 דקות, אך יש לעקוב באופן רציף כדי לוודא שהמלוואח נשאר בהיר ושנטילת המילוי לא נשרפה. כאשר שולי המלוואח מזהיבים והגבינה מבעבעת היטב, זה סימן שהמלוואח מוכן ואפשר להוציא אותו מהתנור

כשהשוליים מלחם, הוציאו את המלוואח פיצה מהתנור ותנו לו להתקרר קצת. כאשר הוא מתקרר, החיתוך יהיה קל יותר ויותר אסתטי. אפשר להשתמש בסכין פיצה לחיתוך עיגולים נאים או להגיש את המלוואך שלם, כך שכל סועד יוכל לחתוך לעצמו חתיכה מהמנה המושלמת שלו

אשפר להגיש ולהתענג

לאחר שהוצאתם את המלוואח מהתנור, אפשר להוסיף מעט עשבי תיבול טריים לקבלת ניחוח וטעם נוסף. נענע, פטרוזיליה או בזיליקום יכולים להוות תוספת נפלאה שמעניקה רעננות למאפה. הצעת הגשה נוספת היא טפטוף שמן זית מעל הכל שנותן ברק ותוספת טעם עדינה

המלוואח פיצה מוכן להגשה וזה הזמן להזמין את כל המשפחה והשכנים. כל אחד יכול לבחור את החלק האהוב עליו ולטעום מהשילוב המדהים הזה בין מלוואח לתוספות פיצה קלאסיות. עם מרקם חיצוני קריספי ותוך נמס בפה, זו חוויה קולינרית שאסור לפספס. הנה לכם מתכון פשוט ומהיר לשדרוג כל מפגש או ארוחה בבית

כאשר אתם מכירים את כל השלבים בהכנת מלוואח פיצה תוכלו להכין מנה זו בקלות בכל זמן. מתכון המלוואח פיצה שתיארנו הוא רמה בסיסית שיכולה להוות בסיס לשינויים ושיפורים בהתאמה לטעם אישי ולחידושים קולינריים שונים. הזמנות נוספות לרעיונות ותוספות ניתן למצוא גם בבלוג שלנו, פוד טו יו, שכולל מגוון מאמרים מקיפים על מתכונים ומזון. אם יש לכם שאלות או הצעות נוספות, נשמח לקבל אותן ולפתוח דיון עם הקהילה שלנו. כל מי שצריך שירות יכול להתקשר אלינו ונשמח לתת שירות כך שכל אחד יכול ליהנות משירות קולינרי איכותי בבית. תודה על שקראתם, ובהצלחה בהכנת המלוואח שלכם!

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!