כאשר אתם מתעניינים איך להכין פיצה בתנור התהליך הוא פשוט אבל דורש קצת השקעה וזמן הכנה הכנה מוצלחת של פיצה מתחילה עם הכנת הבצק אחרי שמערבבים קמח שמרים מלח וסוכר במים פושרים נותנים לתפוח לקבל מרקם אוורירי שעוזר להתפחה מוצלחת לאחר מנוחה קצרה של הבצק לשים אותו שוב וכדאי לוודא שהוא במצב אחיד ומוכן לשימוש לאחר מכן מחלקים למנות קטנות שמורות למגוון של פיצות כשהבצק מוכן זה הזמן להכין את הרוטב רוטב עגבניות הוא הפופולרי והקלאסי לפיצה מערבבים עגבניות מרוסקות שום כתוש שמן זית ותבלינים לפי הטעם ולתת להם בישול קצר עד שיספגו ביאוש שלו עכשיו כשכל החומרים מוכנים פותחים את הבצק למשטח עגול מתעלמים מקצוות שגורמים לעיצוב לא אחיד לכיסוי הרוטב מפזרים גבינת מוצרלה ויכולים להוסיף תוספות לפי העדפה האישית שלכם זה המקום לתת לדמיון לזרום בתוספות כמו פטריות זיתים או בצל קולעים את התבנית עם הפיצה לתנור שחומם מראש לגובה המרבי לפרק זמן קצר כ שזה יגרום לפיצה להיאפות להיות קריספית וטעימה אחרי ההוצאה מהתנור ניתן להוסיף עלים טריים כמו בזיליקום שמוסיפים טעם וצבע
בחירת החומרים להכנת הפיצה
בחירת החומרים להכנת הפיצה היא שלב חשוב בדרך לפיצה טעימה חשוב להבין שהאיכות של החומרים משפיעה ישירות על התוצאה הסופית כדי להתחיל יש לבחור קמח שמתאים לאפייה של בצק לפיצה מומלץ להשתמש בקמח עם תכולת גלוטן גבוהה המשפיעה על האווריריות של הבצק והשמרים הם מרכיב קריטי בתהליך התפיחה אז חשוב להשתמש בשמרים טריים או יבשים אך בעלי תפוגה ארוכה חומרים אלו ישנו את המרקם לטובה ויעזרו להשיג פיצה מוצלחת
כשבוחרים רוטב לפיצה רוב האנשים בוחרים בעגבניות מרוסקות שזהו רוטב קלאסי ישנה חשיבות לאיכות העגבניות ומומלץ לבחור בעגבניות טריות מרוסקות או לשימוש בעגבניות משומרים יש לוודא שהן איכותיות וללא חומרים משמרים למתיקות הטבעית חשוב להוסיף מלח סוכר ושמנזית רכיבים אלו מעניקים את הטעם העשיר והמאוזן בנוסף תבלינים כמו אורגנו ובזיליקום מוסיפים רובד טעם וריח מתוק שרק משפר את החוויה חשוב לא לשכוח קניית גבינת מוצרלה איכותית שזו הבסיס לגבינה ששמים מעל הרוטב לפני שלב האפייה
תהליך הכנת הבצק
תהליך הכנת הבצק לפיצה נשמע פשוט אך ישנם שלבים שדורשים תשומת לב בזמן ערבוב החומרים היבשים והנוזלים שילוב החומרים חייב להיות מדויק בכמויות של קמח שמרים מלח סוכר ומים בהתאם למתכון שנבחר אחרי הערבוב הראשון יש לתת לבצק לנוח למשך פרק זמן של 10-15 דקות בתנאים נוחים כדי להתפחה הראשונית תהליך זה מסייע לחומרים להשתלב ולבצק להתפתח
לאחר ההפצרה הראשונית נוצרת תחושת אווריריות לבצק שנותנת לו את היכולת להתקפל ולהימתח בלי לקרוע אותו כעת יש לעבד את הבצק שוב על ידי לישה עדינה על משטח נקי ולחזור על התהליך עד שמתקבל מרקם חלק ולא דביק לחלוטין התהליך כולל קיפול מתיחה ולישה שהופכים את הבצק גמיש ומסוגל להתמודד טוב עם המשקלים של הרוטב והתוספות לאחר מכן הבצק עולה לנוח פעם נוספת לזמן של כחצי שעה שכך נוצרת תפיחה נוספת רחבה וצפופה יותר ומוכנות לגלגול ופתיחה
הכנת הרוטב והתוספות
הכנת רוטב הפיצה היא שלב חשוב בהענקת הטעם והעושר לפיצה עם הכנת הרוטב כדאי להתחיל עם עגבניות טריות מרוסקות או עגבניות שימורים איכותיות את הרוטב אפשר לשדרג עם תוספת של שום כתוש עושים ערבוב עד שהכל משתלב ומתמזג עם כתמי שמן זית ושיפור טעם העגבניות
שמאלפנות בתבלינים יש לשים דגש על איזון התבלינים גם מבלי להגזים אלא להוסיף רק מינון קטן של אורגנו ובזיליקום המרקים החזקים הללו מוסיפים טעם ייחודי לפיצה ומעניקים לה אשכול של טעם עשיר ומיוחד לאחר שהרוטב מוכן ניתן להכין את התוספות הכנת התוספות כוללת חיתוך מדויק של ירקות כמו פטריות זיתים או בצל חותכים אותם בעדינות כדי שהן לא יכבידו על הבצק והפיצות יתמזגו עם הטעם הכללי של הפיצה על גבי הפיצה שהרוטב והגבינה פרוסים עליה
שלב האפייה בתנור ואיך לשפר את התהליך
כשהגיע הזמן לאפות חשוב להכין את התנור כמו שצריך הקפידו לחמם את התנור לחום גבוה מאוד כ-220 עד 250 מעלות צלזיוס לחום גבוה גורם להיצלות מהירה עצי הפיצה מתאפיינים באפייה מהירה יחסית שתקבלו בצק קריספי ושחום
נוגעים לאפייה על אבן אפייה או תבנית הכי חשוב לאפות את הבצק ישר מהשעת התפחה השנייה לאחר פיזור רוטב ותוספות בהתאם לטעם ואהבה האישית כשאפייה בטמפרטורה גבוהה משחררת את אדים שיוצאים מהבצק ומשפרת את המרקם המצלצל והאופי הפריך לאחר שהפיצה הגיעה לדרגת הבצק הרצויה יש להוציא אותה מהתנור ולתת לה להתקרר מעט לפני החיתוך והטעימה
הטיפים החשובים להכנת פיצה מושלמת
אם מחפשים להכין פיצה מושלמת מספר טיפים יכולים לשפר את המנה הראשונה והחשוב מכל הוא ההקפדה על זמני תפיחה ולישה של הבצק ההכנה המוקפדת של הבצק מפעילה את השמרים בצורה אפקטיבית ככל שהבצק אוורירי יותר כך התוצאה תהיה פיצה מוצלחת ואוורירית
שמה תוספת של עשבי תיבול אועלה בזיליקום או רוקט בסיום האפייה הם תוספת מצוינת לפיצה הם אלו שמשדרים מראה פסטורלי וריחני לפיצה לכבות על איכות הגבינה כי גם היא משפיעה כל תוצאה הסופית של המנה תוספת יתרה היא להימנע מעודף תוספות או כמויות יתר של רוטב שמתבטא בבצק מתרכך ונראה רטוב כדאי לזכור גם להקפיד על כמות השמרים והשמן לאזן כהלכה כדי לשמור על מרקם בצק פריך וללא בעיות
אחרי שלמדתם להכין פיצה בתנור חשוב לדעת שעם מעט סבלנות תוכלו להשיג מנה טעימה ואיכותית השימוש בחומרים טריים וייחודיים הם שישפיעו על הפיצה המוכנה הקפידו על כל שלב בתהליך תוך התחשבות בזמן ולחום בתנור היתרון הגדול של הכנה עצמית הוא הבחירה בתוספות המתאימות לטעם האישי ולמה שאתם אוהבים אתם מוזמנים להיעזר במדריך להכנת פיצה בפוד טו יו לכל צורך או שאלה אנחנו נשמח לעזור נתראה עם פיצה מושלמת חברתנו תמיד כאן בשבילכם למתן שירות של ייעוץ והכוונה בלמידה וביצירת פיצה מוצלחת בתיאבון