איך עושים רוטב פיצה

כיצד להכין רוטב פיצה עשיר וטעים בבית הוא אמנם לא תמיד משימה פשוטה, אך לעיתים העמלה הקטנה הזו מעניקה לנו חוויית שימוש אישית מרגשת ביותר כשלצורך זה אין צורך בכישרון קולינרי יוצא דופן. המצרכים הבסיסיים להכנת רוטב פיצה ניתן למצוא כמעט בכל מטבח וכוללים רוטב עגבניות משומר, תבלינים כמו אורגנו ובזיליקום, מעט מלח, סוכר ופלפל שחור טחון. על-ידי השימוש בטכניקות פשוטות עם רכיבים איכותיים, תוכל ליצור רוטב שיביא טעמים מתוקים וחמוצים לפיצה שלך בצורה נפלאה. נתחיל בהכנת הבסיס לרוטב ולאחר מכן נמשיך להוסיף תבלינים מיוחדים ליצירת טעם עשיר ומיוחד לפיצה שכל משפחה אוהבת.

בחירת העגבניות הנכונות

לא ניתן להמעיט בחשיבות בחירת העגבניות הנכונות להצלחת רוטב הפיצה שלך. עגבניות מסוג סן מרצנו נחשבות לבחירה המועדפת בזכות כמויות החומציות המאוזנות שלהן והטעם העשיר שהן מביאות איתן. אפשר כמובן לבחור בעגבניות אחרות אבל חשוב שהן תהיינה בשלות וטריות, על מנת להשיג את התוצאה הטובה ביותר. אם האופציה הזאת לא נמצאת בהישג ידך, ניתן גם להשתמש בעגבניות משומרות מסוג איכותי. במידה וכרגע אין לך גישה לעגבניות טריות, לא תזיק שימוש בקוביות עגבניות משומרות חסינות טעימה עירונית.

עגבניות טריות הן תמיד הבחירה האידיאלית. עבור טחינה חלקה יותר לרוטב שלך אפשר לקלף אותן לאחר הרתחתן במים כשלוש דקות על מנת להקל על קילופן. לאחר מכן, יש לסלק את הזרעים ולהמשיך בטחינת הרוטב. לחלופין, ניתן גם לטחון בעזרת מוט לערבל את התחושה הטקסטורלית שנעשית לרוטב על מנת להשיג מרקם חלק.

תיבול ושדרוג הרוטב

עכשיו שהבסיס מוכן, הגיע הזמן להוסיף טעמים שיעשו את הרוטב לייחודי. אורגנו ובזיליקום הם הכוכבים הגדולים בתיבול רוטב פיצה, אך תבלינים נוספים כמו טימין, פפריקה מתוקה או גם פפרונצ'ינו יכולים להוסיף טוויסט מעניין לאוהבי החריף. כדאי לשחק עם רמות התיבול כל אחד לטעמו.

סוכר הוא מרכיב שימושי ביותר משום שהוא מאזן את החומציות הטבעית של העגבניות. לפי בחירתך, ניתן גם להוסיף קורטוב חומץ בלסמי לטעם מעט מעודן. רוטב עגבניות משומר עשוי להיות לפעמים חמצמץ מעט, וסוכר או סירופ מייפל טבעי יכולים לתת מענה לכך. הוספת מעט שמן זית בזמן הבישול יעשיר את טעמי הרוטב וייתן להם מגע מבריק.

טכניקת הבישול הנכונה

בישול הרוטב בצורה איטית ושקטה יתרום רבות להשגת טעמי רוטב עמוקים ומורכבים יותר. מומלץ להלהיט מחבת ולבשל את העגבניות והתבלינים בחום נמוך, כך טעמים יספגו ויתפתחו. כשאתם מבשלים את הרוטב, חשוב לערבב מדי פעם כדי שכל הרכיבים יתמזגו יחד וימנעו מהידבקות לתחתית הסיר.

התוצאה המשולבת בין הזמן שנתת לרוטב להתחמץ ובין שלמות התיבול, תיתן לרוטב הפיצה שלך את האופי העשיר והייחודי. ניתן להשתמש במסננת על מנת לסנן את חתיכות העגבניות שנותרו ולוודא שקיבלתם מרקם חלק ושלם.

שמירה ואחסון נכון של הרוטב

הכנת רוטב פיצה בכמות גדולה יותר מאפשרת לשמור אותו לאירועי פיצה עתידיים, ובכך לחסוך זמן ומאמץ בעתיד. רוטב פיצה הביתי ניתן לאחסון בצנצנות זכוכית נקיות למשך כמה ימים במקרר, או להקפיא בתבניות קטנות למספר חודשים.

כשאתם מתאבדים על אחסון לטווח הארוך, כדאי להשתמש בצנצנות מעוקרות על מנת למנוע התפתחות של חיידקים. במידה ומקפאים, נוח להקפיא את הרוטב במנות קטנות כך שניתן לשחרר מנה אחת בכל פעם. שיטת הקפאה זו שומרת על טריות הרוטב ומאפשרת להשתמש בו בכל עת שמתחשק פיצה ביתית.

שימוש ברוטב למגוון מתכונים

הרוטב שאתה מכין יכול לשמש מבוד חמד גם למשחות נוספות כמו לזניה או מנות פסטה. ניתן להכין פסטה טעימה עם רוטב עגבניות ופטריות, בו הרוטב יוסיף לחות ואומאמי למנה. הרוטב מתאים גם למרק ירקות עשיר או כבסיס למנות רבות אחרות.

רוטב הפיצה הביתית יכול להוות בסיס מוצלח למנות נוספות במטבח הביתי, ולכן כדאי לשמור כמות במזווה או במקרר. נכונותו של הרוטב תגרום לך לרצות להכין אותו שוב ושוב מכל סיבה שהיא.

שדרוג השימוש עם פיצה ביתית

אין כמו להוסיף רוטב עגבניות טרי ועשיר למאפה הביתי ולהעניק לו שכבות חדשות של טעם. לאחר ההכנה והקירור, כשלפני אפייה, חשוב לשים שכבה לא עבה במיוחד על הבצק ולוודא שיתפשט בחלק העליון במידה שווה.

ניתן להוסיף באופן אחיד גבינת מוצרלה, ירקות או פירות ים אשר יכולים לשדרג את הפיצה לבית הפקות בהנאה. אחידות פריסת הרוטב גם תבטיח שכל חלק מהפיצה ירגיש מרוכז בטעמים על הלשון.

המאמר הזה יעזור לכל חובב פיצה להבין את השלבים לבסיס רוטב ביתי מושלם וטעים. בעזרת רכיבים איכותיים מזנים רבים, טכניקות נכונות וזמן ביטול רפרסיבי של הבישול, ניתן ליצור רוטב שיתאים להרבה מנות נוספות וישדרג כל בארוחה. למתכונים נוספים וטיפים בדרך ההכנה אפשר להציץ באתר האוכל והמתכונים פוד טו יו ולהתפנק ברעיונות חדשים ומקוריים בתחומי המטבח. יש ביכולתך ליצור עולמות תוכן עם שימורי תרבות אוכל שהיא מעבר לאיטלקי.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!