מתכון לבייגלה ירושלמי

בייגלה ירושלמי, אחד המאפים המסורתיים והאהובים מהמזרח התיכון, משלב בין הטעם המעודן של השומשום לקוננציות של קמח ומים המייצרות מאפה פריך וחביב. המתכון לבייגלה ירושלמי כולל שלבים פשוטים וברורים, כך שכל אחד יכול להכין אותו בבית בלי להתאמץ יותר מדי.

לשטח את הטעם ולהכינו במיטבו חשוב להשתמש במרכיבים טריים ואיכותיים. כשהאופה הביתי מתחיל את התהליך, הוא עובר מחוויה באפיית לחם פשוטה ליצירת מאפה שנמס בפה.

מצרכים להכנת בייגלה ירושלמי

קמח חיטה – 3 כוסות
שמרים יבשים – כף
סוכר – כפית
מלח – כפית
שמן זית – רבע כוס
מים פושרים – כוס
שומשום – חצי כוס

אופן הכנה להכנת הבצק

בכדי להכין את הבצק נהיה זקוקים לקערה גדולה. בתחילה יש לערבב את הקמח עם השמרים היבשים, הסוכר והמלח. השלב הראשון מערבב את החומרים היבשים עד להטמעתם אלו באלו.
נוסיף את השמן זית ונשפוך בהדרגה את המים הפושרים תוך כדי לישה. נטפח את הבצק עד שהוא יתייצב ויהפוך לגמיש ואחיד.
נמשיך לישה כעשר דקות עד שהבצק יהיה חלק ומלוטש, ולאחר מכן נכסה במגבת נקייה ונניח לתסוס במשך שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

יצירת הבייגלה וציפוי שומשום

לאחר תפיחת הבצק, נשים את הידיים במעט שמן ונעביר את הבצק שעבר תסיסה למשטח עבודה מקומח קלות. נקטוף ממנו חלקים אישיים ונרקע אותם לרצועות ארוכות.
ליצור את הצורה האופיינית לבייגלה שלנו, נעטוף כל רצועה סביב עצמה ונחבר את הקצוות לקבלת צורת עיגול. כל בייגלה נטבל במעט מים ואז נגלגל בשומשום ליצירת ציפוי מרשים.

אפיית הבייגלה בתנור

נחמם תנור ל-200 מעלות. נסדר את כיכרות הבייגלה בתבנית מרופדת בנייר אפיה תוך השארת רווחים ביניהם על מנת לוודא שהאוויר החם יאפשר לכל בייגלה להגיע למרקם פריך.

נכניס לתנור לאפיה של כ-15 דקות עד לקבלת צבע מוזהב משני צדדים. לאחר אפייה נצנן מעט לפני ההגשה.

שדרוגים לבייגלה ירושלמי

ניתן לשדרג את הטעם על ידי הוספת תבלינים שונים או עשבי תיבול לבצק. למשל להוסיף מעט זעתר, כמון או אף גבינות קשות מגוררות אשר יתנו טעם עז וייחודי.
רעיון נוסף הוא למרוח על הבייגלה מעט חמאה או דבש בטמפרטורת החדר שמעניקים גם מרקם חלק וטעם מעט מתוק ונעים.

הגשה ושמירה על טריות

את הבייגלה מומלץ להגיש כשהוא חם מהתנור. ניתן לשמר את הבייגלה בתנאי חדר למספר שעות או להקפיא אותו, אך יש לשקול שתוך יום-יומיים הלחם מאבד מהקריספיות.
כדי להחזיר את התחושה הטרייה ניתן לחמם אותם קלות בתנור לאחר שמירה במקרר או במקפיא, מה שיחזק את הטקסטורה העדינה והקריספית.

המתכון הפשוט לבייגלה ירושלמי יכול להפוך כל ארוחה לאירוע טעים ומהנה. החוויה של יצירת מאפה מלא תבלון ומזמין יחד עם הטעם הייחודי של השומשום והמרקם המסורתי הקריספי הופכת אותו לאהוב בקרב ילדים ומבוגרים כאחד. פוד טו יו מזמינה אתכם לנסות ולהתענג עליו בביתכם, עם חברים או באירועים מיוחדים. בייגלה ירושלמי – הוא פשוט, הוא טעים, והוא כאן בשבילכם! כשאתם מחפשים חוויית אפייה שהיא גם קלאסית וגם עכשווית, המתכון הזה ילווה אתכם עם הזכרונות והטעמים של ירושלים.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!