חווית הכנת הפנקייק בבית היא תמיד מיוחדת וטעימה. הפנקייק הוא אחד מהמאכלים המועדפים על אנשים רבים ואפשר ליהנות ממנו בכל שעות היום. אבל אם אתם מחפשים את המתכון האולטימטיבי לפנקייק מושלם אין ספק כי המתכון של קרין גורן הוא זה שיספק לכם את התוצאה המושלמת. עם שימוש במרכיבים בסיסיים ודרך הכנה פשוטה תוכלו להגיע לתוצאה שמתקתוקת על הלשון ומשאירה את כל הסועדים מאושרים. במאמר זה נציג את המתכון של קרין גורן ונסביר כיצד להכין את הפנקייק בצורה מעולה.
מצרכים לפנקייק של קרין גורן
כדי להכין את הפנקייק המושלם כמו של קרין גורן תצטרכו את המרכיבים הבאים:
2 כוסות קמח
2 כפות סוכר
1 כף אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
2 ביצים
2 כוסות חלב
1/4 כוס שמן
אלו הם המרכיבים הבסיסיים שתצטרכו לפנקייק המושלם. הקמח והסוכר יוצרים את הבסיס המוצק של הפנקייק בעוד שאבקת האפייה עוזרת להם להתרחב לגדל ולתפוח במהלך הבישול. הביצים והחלב מספקים את הנוזלים הדרושים והם יוצרים את המרקם הרך והנהדר. לתיבול מוסיפים מעט מלח. השמן מסייע להעניק את הפריכות הקלה שהיא חלק חשוב מהחוויה של אכילת הפנקייק.
אופן הכנת הפנקייק
הכנת הפנקייק פשוטה ובזכות כמה שלבים פשוטים תוכלו להגיע לתוצאה מושלמת. ראשית התחילו בלערבת את כל המרכיבים היבשים: הקמח אבקת האפייה הסוכר והמלח בקערה גדולה. חשוב לוודא שהמרכיבים מתערבבים היטב כדי להבטיח שהפנקייק יהיה אחיד וטעים. עכשיו הוסיפו את הביצים ואת החלב לתערובת וערבבו יחד בעזרת מטרף עד קבלת תערובת חלקה. לבסוף הוסיפו את השמן וערבבו עוד מעט עד שהתערובת אחידה וחלקה.
עכשיו כשהבלילה מוכנה חממו מחבת על אש בינונית. השתמשו במעט שמן או בחמאה כדי לשמן את המחבת ולאחר מכן יצקו כף מהתערובת למחבת. כשהפנקייק מתחיל להיווצר בועות קטנות על פני השטח זה הסימן שהגיע הזמן להפוך אותו. לאחר חצי דקה או עד שהפנקייק משחים קלות מלמטה הפכו אותו בעזרת מרית ותנו לו עוד חצי דקה על הצד השני.
טיפים לשדרוג הפנקייק
אם תרצו לשדרג את הפנקייקים שלכם תוכלו להוסיף לתערובת הפנקייק רכיבים נוספים שיתחברו לטעמכם. לדוגמה תוספות כמו חתיכות שוקולד פירות יער מיובשים או אוכמניות טריות יכולים להוסיף מרקם שונה וטעם פירותי נפלא. לשוחרי השוקולד ניתן גם להוסיף לתוך הבלילה קצת קקאו אשר ישנה את טעם הפנקייקים וייתן להם גוון חום עמוק.
חשוב גם לזכור כי ניתן לשחק עם התחמוצים והתוספות שתקשטו איתם את הפנקייקים לאחר ההגשה. סירופ מייפל הוא המוכר והפופולרי ביותר אבל גם דבש ריבות שוקולד מומס ואפילו חמאה מומסת יכולים לשדרג לכם את החוויה ולהוסיף טעם נוסף ומרגש.
דרכים להגיש את הפנקייק בצורה מדהימה
אחרי שהפנקייקים מוכנים אתם יכולים להגיש אותם בכל מיני צורות מיוחדות שיעשו רושם על הסועדים. תוכלו לערום כמה פנקייקים זה על גבי זה וליצור מגדל פנקייק מרשים. לאחר מכן מעלים את המגדל ברוטב מייפל ורקחו את המנה עם פירות טריים כמו בננה תאנים או תותים.
אפשרות נוספת היא להשתמש בכפית של קצפת לשדרג את המנה. הניחו כף קצפת בין כל שכבת פנקייק ולאחר מכן קשטו את החלק העליון של המגדל עם קצפת נוספת והוסיפו מעט סוכריות צבעוניות לקישוט סופי. לא רק שזה נראה יפה אלא גם מוסיף טעם קלוקיד מתוק ומתפנק.
יתרונות בריאותיים של הפנקייק
למרות שהפנקייק נשמע אולי כמנה עשירה מאוד ישנם גם יתרונות בריאותיים שניתן להפיק מהאכילה המתונה שלו. מאחר והשפקים מכילים קמח ניתן להפיק מהם חלק מהויטמנים והמינרלים שנמצאים בדגנים כמו ויטמין B וברזל. בנוסף אם משתמשים בחלב רזה או מחליף חלב טבעוני אפשר להפחית מן הקלוריות והסוכר שמתקבלים מן החומרים הבסיסיים אחרים.
הכנת הפנקייק הביתי מאפשרת לכם גם לשלוט בהרכב המנה והכמויות שהיא מכילה. אם תשאפו להכין פנקייקים בריאותיים יותר תוכלו להשתמש בקמחים מחיטה מלאה ולהפחית את כמות השמן להוסיף בפירות וירקות כמו בננה או גזר כדי להעשיר את הערך התזונתי.
הגישה התפישה הופכת את הפנקייק למנה לא רק טעימה אלא גם ערכית בריאותית עם השתמעות חיובית לכל המשפחה.
אם יש לכם חשק לנסות את המתכון של קרין גורן על מנת ליהנות מפנקייק מושלם אל תהססו לפנות אלינו באתר פוד טו יו ונשמח לספק לכם שירות שיעזור לכם להתמודד עם כל השאלות והצרכים שיכולים להתעורר במהלך ההכנה. אנחנו כאן בשבילכם בכל שלב וכל רכיב.