נשיקות מתכון

נשיקות הן בין המעדנים המתוקים הפופולריים והאהובים על רבים ברחבי העולם. פשטותם, המתיקות המושלמת והמרקם המקציף הופכים אותם לקינוח מושלם לכל אירוע, החל ממפגשים משפחתיים ועד חגיגות מסיבות ימי הולדת. רבות מהגרסאות הקיימות של הנשיקות ניתנות לשינוי קל לפי הטעמים האישיים, מגרסאות קלאסיות ועד לשילובים יצירתיים ומקוריים יותר. השילוב המוצלח בין חלבונים וסוכר יוצר את המרקם האופייני והטעים שכולנו מכירים ואוהבים.

כיצד להכין נשיקות קלאסיות

הכנת נשיקות קלאסיות מתבססת על מספר מרכיבים פשוטים ומספקת תוצאה מושלמת למי שרוצה ליהנות מטעם קלאסי נפלא. לשם כך, תזדקקו לשני מרכיבים עיקריים: חלבונים וסוכר. הרצון לשלוט בקרמול נכון של הסוכר והחלבונים משלב את היופי והמתיקות של המנה.

מרכיבים:
3 חלבוני ביצה
כוס סוכר
מעט מלח

תחילה יש להקציף את החלבונים עם המלח עד שהם מקבלים מרקם יציב ומבריק. אחר כך יש לערבב את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה מתמשכת עד שהוא נמס לחלוטין. הדבר ישמר את המרקם האוורירי של הנשיקות. כשהתערובת מוכנה, יש להשתמש בשקית זילוף לצורך יצירת התבניות השונות ולהניח על תבנית מרובעת מכוסה בנייר אפיה. יש לאפות את הנשיקות בחום של 100 מעלות למשך שעה וחצי ולאפשר להן להתקרר בתנור.

נשיקות שוקולד

למי שאוהב את המתיקות של הנשיקות לצד טעמו הנהדר של השוקולד, גרסה זו מושלמת. גרסה זו היא גיוון טעים לנשיקות הקלאסיות ומשתלבת היטב גם בתור חלק מקינוח מורכב או כתוספת לקפה.

מרכיבים:
3 חלבוני ביצה
כוס סוכר
50 גרם שוקולד כהה מומס
מעט מלח

תחילה יש להקציף את החלבונים עם המלח, עד שהם הופכים לקצף יציב. לאחר מכן, יש להוסיף את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה עד שהוא נמס. השלב הבא הוא להוסיף את השוקולד המומס תוך כדי ערבוב קליל בכף, כדי לשמור על המרקם המקציף. ההנחה בתבנית תעשה על ידי שימוש בשקית זילוף ואפייה בתנור בטמפרטורה של 100 מעלות למשך שעה וחצי.

נשיקות עם אגוזים

נשיקות עם קראנץ' אגוזים הן שילוב בין מרקם אוורירי למשהו עם נגיעה קראנצ'ית מהאגוזים. שילוב זה הוא טעימה מצוינת למי שאוהב תענוגות מתוקים עם קצת נשיכות פריכות.

מרכיבים:
3 חלבוני ביצה
כוס סוכר
50 גרם אגוזי לוז קצוצים
מעט מלח

הכנת נשיקות אלו מתחילה בהקצפת החלבונים עם המלח עד לקבלת קצף מוצק ומבריק. יש להוסיף את הסוכר בהדרגה תוך הקצפה מתמדת, עד שהוא נמס לחלוטין. לאחר מכן יש להוסיף את אגוזי הלוז בתערובת ולערבב בעדינות. יש להשתמש בשקית זילוף להנחת התבניות על נייר אפיה, ולשמור לייבש אותן בתנור בחום של 100 מעלות למשך שעה וחצי.

נשיקות צבעוניות

למי שאוהב לשלב צבעוניות ואווירה שמחה בקינוחים, נשיקות צבעוניות הן הפתרון המושלם. שילוב זה מוסיף את המימד של התצוגה המרהיבה.

מרכיבים:
3 חלבוני ביצה
כוס סוכר
מעט צבעי מאכל ג'ל
מעט מלח

התחילו בהקצפת החלבונים עם המלח עד לקבלת קצף מוצק ומבריק. יש להוסיף את הסוכר בהדרגה תוך הקצפה, ולוודא שהוא נמס לחלוטין. הוסיפו מעט צבעי מאכל ג'ל לתערובת וערבבו בזהירות כדי שהצבעים ישמרו נאמנים. בשימוש בשקית זילוף, הניחו את התבניות על תבנית עם נייר אפיה ואפו בחום של 100 מעלות כשעה וחצי.

נשיקות וניל

נשיקות וניל הן הגרסה הפשוטה והקלילה שכוללת את הארומה הטעימה של הווניל. זהו קינוח שתמיד מתקבל בחיוב על ידי מי שחובב טעמים עדינים ומתיקים.

מרכיבים:
3 חלבוני ביצה
כוס סוכר
תמצית וניל
מעט מלח

החלו בהקצפת החלבונים עם המלח עד להגעת נפח מרשים. יש להוסיף את הסוכר בהדרגה ולהקציף עד להמסה מלאה. תוסיפו את תמצית הווניל וערבבו בעדינות. השתמשו בשקית זילוף להנחת התבניות על תבנית עם נייר אפיה ואפו בתנור בחום של 100 מעלות למשך שעה וחצי.

נשיקות פירות יער

למי שאוהב לשלב טעמים פירותיים עם טקסטורה אוורירית, נשיקות פירות יער משלבים בין המתיקות של הנשיקות ובין החמצמצות של פירות היער.

מרכיבים:
3 חלבוני ביצה
כוס סוכר
מחית פירות יער
מעט מלח

תחילו בהקצפת חלבונים עם מלח עד שהתערובת הופכת יציבה. הוסיפו את הסוכר בהדרגה תוך הקצפה מתמשכת. לאחר מכן, הוסיפו מחית פירות יער לערבוב בעדינות עד שהיא משתלבת היטב. בשימוש בשקית זילוף, הניחו את התבניות על תבנית עם נייר אפיה ובשלו בתנור בחום של 100 מעלות במשך שעה וחצי.

הנשיקות מגוונות בטעמן וקלות להכנה מהוות אחד מהקינוחים הפופולריים ביותר במדינות רבות ברחבי העולם. בעזרת המדריך הזה באתר פוד טו יו תוכלו להכין מספר גרסאות שונות של נשיקות ולהתאים את הקינוח לטעם האישי שלכם ולאורחים שלכם. אם אתם מעדיפים מתיקות קלאסית, שילוב של מתיקות וטעמים נוספים או יצירת אומנות עם צבעים שונים, הנשיקות הן דרך מצוינת להפתיע וליהנות. אם יש לכם צורך בעזרה או ייעוץ נוסף, אנו שמחים לעמוד לשירותכם בכל עת.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!