מקרונים מתכון

מקרונים הם קינוחים צרפתיים מפורסמים, הנחשבים לאחת האומנויות המתוחכמות בעולם הקונדיטוריה. כשאתם מבקשים להכין מקרונים, אחד הדברים החשובים ביותר הוא להיות מדויקים ולפעול לפי דרך הכנה ברורה. המקרונים מתאפיינים במרקם עדין וקריספי מבחוץ, עם מילוי רך וטעים בפנים. זהו קינוח שמזוהה עם קונדיטוריות מפוארות, אך עם המתכון הנכון, תוכלו ליהנות מהם גם בביתכם.

הכנת מקרונים צרפתיים מושלמים

הכנת מקרונים מצריכה סבלנות והקפדה על דיוק. המצרים הנחוצים להכנת מקרונים כוללים:

75 גרם אגוזי שקדים טחונים

120 גרם אבקת סוכר

2 חלבונים ביצה מופרדים

50 גרם סוכר לבן

צבע מאכל לבחירה

ראשית, טחנו יחד את אבקת הסוכר והשקדים הטחונים עד לקבלת אבקה אחידה. יש לנפות את התערובת ולקבל מרקם חלק לחלוטין. לאחר מכן, הקציפו את החלבונים עד להופעת קצף רך והוסיפו בהדרגה את הסוכר הלבן. המשיכו להקציף עד לקבלת מרנג יציב. לשלב הסופי, קפלו בעדינות את תערובת אגוזי השקדים עם המרנג. פזרו תערובת בצבעי מאכל, אספו את הבלילה במעטפה אל שקית זילוף ודאגו להוציא את האוויר מהבלילה. זלפו עיגולים שווים על נייר אפייה והניחו לנוח לפני האפייה.

אופים מקרונים בתנאים אופטימליים

כשאתם מוכנים לאפות את המקרונים, ודאו שהתנור מחומם מראש לטמפרטורה של 150 מעלות ושהעוגיות נחו לפחות 20 דקות. זה מאפשר למקרונים לקבל את המעטפת הקריספית המאפיינת אותם.

הכניסו את התבנית לתנור ואפו למשך 12-15 דקות. במהלך האפייה, שמרו בדלת התנור פתוחה מעט על מנת לאפשר לחות לברוח ולמנוע מהקרום להתבקע. כשהמקרונים מוכנים, תנו להם להתקרר בתבנית ולאחר מכן דפדפו בעדינות כדי לשחרר אותם. הם צריכים להתנתק ללא התנגדות אם נאפו נכון. אל תשכחו לבדוק את מצב הכף ולוודא שהמקרונים נראים אחידים ויפים.

הכנת המילוי המושלם

המקרונים נעים בין טעמים ומתכונים שונים, אך המשותף לכולם הוא המילוי העשיר והמשלים את מרקם המעטפת. כדי להכין את המילוי, תזדקקו ל:

90 גרם שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד לבן או חלב

15 גרם חמאה

הביאו את השמנת לסף רתיחה ובזמן שהשוקולד והחמאה בקערה נפרדת, מזגו עליהם את השמנת החמה וערבבו עד שהבלילה חלקה ורכה. השאירו להתקרר בטמפרטורת החדר עד שהמילוי מתייצב.

הרכבת המקרונים

כשהמקרונים התקררו והמילוי הצטנן והתמצק, מתחילים בהרכבה. באופן מדויק, קחו מקרון אחד, זלפו מעט מהמילוי על הצד הפנימי שלו והניחו עליו את זוגו לצורת סנדוויץ'.

ודאו שאתם משתמשים בכמות מילוי מדויקת כדי להימנע מנזילות ובעיות אסתטיות. לאחר שהרכבתם את כל המקרונים, הניחו אותם בקופסה אטומה מאוויר למנוחה של כמה שעות במקרר לפני ההגשה.

אחסון ושמירה על טריות

אם הכנתם כמות גדולה של מקרונים ואתם לא רוצים לצרוך את כולם מיד, שמירה נכונה על טריותם היא דבר שימושי קריטי. מנהג מומלץ הוא לאחסן את המקרונים במקרר בתוך קופסה אטומה.

המקרונים יכולים לשמור על טריות עד שבוע שלם, אך לא כולם מודעים לכך שעם הזמן הם אפילו ישתפרו במרקם ובטעם שלהם. ניתן גם להקפיא מקרונים, אך יש לעשות זאת בצורה נכונה. עטפו כל מקרון בנפרד בניילון נצמד והניחו בתוך שקית אטומה במקפיא. אפשר לשמור אותם כך למשך עד חודש, וכשאתם רוצים ליהנות מהם, הפשרו במקרר ללילה לפני ההגשה.

כשלומדים להכין מקרונים לבד, יש בכך משהו מספק ומהנה. התהליך דורש סבלנות ודיוק, אך התוצאות שוות את ההשקעה. כל חדוות הקינוחים המרשימים והטעמים העשירים נמצאת בהישג ידכם בזכות מתכון מקיף ומפורט כמו זה. אם אתם זקוקים לשירות נוסף, אתם מוזמנים ליצור קשר עם צוות פוד טו יו ואנו נשמח לתת שירות בכל מה שקשור להכנת קינוחים וקונדיטוריה ביתית.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!