מרגריטה מתכון

לכל אוהבי הפיצה שבינינו, יש קלאסיקה איטלקית שכבשה את העולם והפכה לאחד המאכלים האהובים ביותר – פיצה מרגריטה. הפשטות והיופי של המנה הזו נובעים מהשילוב המושלם של מרכיבים טריים על בצק דק ופריך. זהו מתכון פשוט שמציג את טעמה המהותי של המטבח האיטלקי, ומוכיח כי לעיתים קרובות הפשטות היא המלכה במטבח. קל להכנה בבית והתוצאה היא תמיד חגיגה של טעמים רעננים שימלאו את הבית בניחוחות נפלאים.

המצרכים הדרושים להכנת פיצת מרגריטה

המצרכים הדרושים להכנת פיצת מרגריטה פשוטים וכוללים בעיקרם מוצרים בסיסיים שניתן למצוא בכל סופרמרקט. אולי זה מה שגורם לפיצה הזו להיות כה פופולרית, שכן השילוב בין הבצק העשיר, רוטב העגבניות ומוצרלת הגבינה מייצר חוויה קולינרית בלתי נשכחת. הנה רשימת המצרכים הדרושים:
בצק הפיצה:
קמח לבן – 500 גרם
שמרים יבשים – כפית אחת
מים פושרים – 300 מ"ל
מלח – כפית אחת
שמן זית – 2 כפות

רוטב העגבניות:
עגבניות מרוסקות – 400 גרם
שום כתוש – 2 שיניים
שמן זית – כף אחת
מלח – רבע כפית
אורגנו יבש – רבע כפית

תוספות:
מוצרלה טרייה – 150 גרם
עלי בזיליקום טריים – חופן
שמן זית – לשיקולכם

עם כל אלו נארגן את הבצק, נמרח אותו ברוטב עגבניות מתובל היטב, נניח את פרוסות המוצרלה ונפזר עלי בזיליקום טריים לקבלת תוצאה קלאסית של פיצה מרגריטה.

איך להכין את בצק הפיצה

הכנת בצק הפיצה היא השלב הראשוני והחיוני ביותר בדרך לפיצה מוצלחת. כשהכל מתחיל בבצק טוב, זה רק עניין של זמן עד שתיהנו מהפיצה שלכם. הנה כך תוכלו להכין את הבצק בקלות:
ערבבו את הקמח והשמרים בקערה, הוסיפו את המים בהדרגה וערבבו היטב. הוסיפו את המלח ושמן הזית וערבבו שוב. לושו את הבצק עד שהוא רך ואחיד והניחו לו לנוח במעט שמן זית, מכוסה במגבת לחה, למשך כשעה וחצי או עד שהוא מכפיל את נפחו.

לאחר שהבצק תפח, חלקו אותו ל-2 כדורים שווים. רדדו כל כדור על משטח עבודה מקומח לעובי דק של כ-3 מילימטרים בעזרת מערוך. כעת, הבצק מוכן לשלב הבא – ההרכבה והאפייה. בעזרת המדריך הזה תוכלו להכין בצק פיצה מושלם שישמש בסיס אידיאלי לתוספות ולהרכבה של פיצת המרגריטה הכי טובה שתוכלו להכין

איך להכין את רוטב העגבניות

להכנת רוטב עגבניות מוצלח יש מרכיבים שמשלבים בין חמיצות העגבניות ושמן הזית הנקי והמשובח ליצירת טעם עשיר שמתקשר בטעמים של איטליה. אם אתם מחפשים לעשות רושם עם פיצת מרגריטה במתכון קליל, זה הרוטב שיעשה את ההבדל בין הצלחה מרובה למעט פחות.
קלפו את השום וכתשו אותו. חממו שמן זית במחבת והוסיפו את השום הכתוש לטיגון קל. הוסיפו את העגבניות המרוסקות למחבת וטגנו במשך כ-10 דקות תוך ערבוב. הוסיפו את המלח ואורגנו ובשלו במשך כ-5 דקות נוספות על אש בינונית-נמוכה עד שהרוטב מסמיך מעט.

תנו לרוטב להתקרר מעט לפני שאתם מורחים אותו על הבצק המוכן. כשאתם מכינים את הפיצה, תוכלו להבחין בטעמים שנוצרים בשילוב עם הבצק והמוצרלה על הרוטב, כדי ליצור פיצת מרגריטה עשירה בטעמים ובניחוחות בזכות רוטב העגבניות הייחודי הזה

ההרכבה והאפייה של פיצת המרגריטה

לאחר שהבצק והרוטב מוכנים, הגיע השלב המהנה – ההרכבה והאפייה. כאן נשלב את המצרכים עם מיומנות והתלהבות לארגן את הכל ביחד לכדי פיצה שניתן להשוות לטובות שבמסעדות. התחילו במריחת שכבה דקה של רוטב העגבניות על פני הבצק המוכן.

לאחר מכן, פרסו את המוצרלה הטרייה לפיסות דקות והניחו אותן מעל לרוטב בעדינות. תפזרו את עלי הבזיליקום הטריים ותטפטפו שמן זית נוסף על הכל. חממו תנור לחום הגבוה ביותר שאפשר והכניסו את הפיצה לאפייה על מדף התחתון למשך כ-10 דקות או עד שהבצק זהוב ומוצרלה מבעבעת.

שמירה על הטמפרטורה גבוהה תבטיח אפייה מהירה ופריכה של הבצק, בזמן שהגבינה נמסה לשכבה קרמית טעימה. לאחר האפייה, הוציאו את הפיצה מהתנור ותנו לה להתקרר מעט לפני החיתוך וההגשה. תוצאה מדהימה מחכה לכם – פיצה מרגריטה ביתית ומדהימה שתפתיע את כולם בטעמיה המדויקים והעשירים

הגשה והטיפים הנוספים לפיצת מרגריטה מושלמת

כעת כשהפיצה מוכנה מכל הבחינות, כדאי לדעת איך להגיש אותה בצורה שתוציא את המיטב שבטעמים ותדגיש את העבודה הקשה שהשקעתם בהכנה. ההגשה אף היא חלק מהחוויה והטעם הכללי ולכן יש לשים דגש גם על כך. חתכו את הפיצה למשולשים שווים והעבירו לצלחות הגשה. אפשר להוסיף תלחץ קל עם פלפל שחור גרוס או מלח גס להעצמת הטעמים.

פיצת מרגריטה מצוינת להגיש כארוחת ערב או לנשנוש במהלך היום. כך תוכלו ליהנות מהמנה הזאת בקונסטלציה חברתית מוקפדת או בסתם רגע שקט. תוכלו להוסיף זיתים שחורים, מוצרלה מעושנת או תבלינים נוספים לאורחים בשולחן. תהיו יצירתיים ולא תתביישו לנסות לשדרג את הפיצה בעוד דרכים יצירתיות. אל תתפשרו על הטריות במרכיבים לשיפור התוצאה!

אנחנו מזמינים אתכם לחקור ולהתארח באתר פוד טו יו למתכונים נוספים וטיפים טעמים מעולם הקולינריה. אנחנו נשמח לעמוד לרשותכם ולספק לכם את כל המידע הדרוש לכם כדי להפוך לאומן במטבח ולהתחיל להגיש את הטוב ביותר שיש לעולמך הקולינרי להציע. באהבה והשראה מהמטבח אליכם!

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!