מלבי מתכון

מלבי הוא קינוח מהמוכר בכל רחבי המזרח התיכון ועד טורקיה ומתקשר לעיתים קרובות לחגים ולאירועים מיוחדים. יש לו מרקם חלק ורך עם טעם עדין של פרחי ורדים, והזילוף היחודי של נתחי שרקנים הופך את המנה לממתק אטרקטיבי ומופקן עבור כל מי שמנסה אותו. המבור הוא אחד מהקינוחים האהובים ביותר בבתי קפה ומסעדות בישראל, והכנתו בבית יכולה להיות חוויה פשוטה וטעימה שלא דורשת מאמץ רב. במאמר זה נסביר איך להכין מלבי משגע שירשים את האורחים שלכם ויפנק את החיך שלכם.

רשימת המצרכים הנחוצים

חצי כוס קורנפלור
חצי כוס מים קרים
1 ליטר חלב
חצי כוס סוכר
3 כפיות מי ורדים או מי זהר
לציפוי: פיסטוקים קצוצים, קוקוס קלוי או פירות עונתיים
לרוטב: כף מים רותחים, חצי כוס סוכר, כף מי ורדים

אופן הכנה המלבי

בטרם מתחילים בתהליך הבישול עצמו, מערבבים בקערה קטנה את הקורנפלור עם המים הקרים, עד שמתקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
זהו שלב חיוני המבטיח שהמלבי שלכם יקבל את המרקם הרך והמקרמי המוכר כל כך.

בשלב הבא, יוצקים את החלב לסיר ומביאים לרתיחה על אש בינונית. יש להוסיף את הסוכר, ולבחוש עד שהסוכר נמס לחלוטין. לאחר מכן מוסיפים את תערובת הקורנפלור בהדרגה תוך ערבוב מתמיד כדי למנוע היווצרות גושים. לבסוף מוסיפים את מי הוורדים וממשיכים לערבב עד שהתערובת מסמיכה ומזה זמן רותחת שנית.

הגשה וציפוי המלבי

כשהתערובת מוכנה, מורידים את הסיר מהאש ומוזגים את המלבי לתוך כוסות קטנות או תבניות קישוט חמיניות ומושכים לקליטה. יש להמתין עד שהמלבי יתקרר בטמפרטורת החדר ורק אז יש לקרר עליו מקרר למספר שעות עד שהוא מתמצק ומתקשה בצורה הרצויה.
לאחר הקירור, הגיע הזמן לקשט את המלבי שלכם. לפיזור עליהן או לפ תיכון ניתן לקשט עם פיסטוקים קצוצים דק, קוקוס קלוי או בקוביות קטנטנות של פירות עונתיים כמו תותים, מנגו או אפרסקים. קישוט קל יכול להוסיף לארוחה הממון שבאמת ייגמר קסום.

הכנת סירופ מתוק

בזמן שהמלבי מתקשה במקרר, ניתן להכין סירופ מתוק שישלים את טעמו של המנה שלנו. בתוך קערה קטנה מערבבים כף מים רותחים עם חצי כוס הסוכר, ומוסיפים את כף מי הוורדים. יש לחבוץ היטב עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין. ניתן להוסיף גם כמה טיפה ממי זהר לסיום האופונה הסופית.
לאחר שהסירופ מוכן והוא התקרר, מוזגים אותו בעדינות על המלבי המוכן במקרר ומקפיאים במקרר במעט ככל שאפשר לפני ההגשה.

מדוע המלבי פופולרי?

המלבי הוא אחד הקינוחים הפופולריים ביותר בישראל, בזכות טעמו הייחודי ומקורו. המלבי שניתן למצוא אותו ברחובות הערים המרכזיות, הוא לא רק מתוק אלא גם מביא איתו אווירה של מסורת וחגיגיות. מכאן קל להבין איך מנה ביתית של מלבי יכולה לחבר אותנו עם תרבויות שאנחנו חולקים עימם היסטוריה משותפת. יש אנשים שמתחברים למנה דרך זכרונות ילדות בטברנה מסורתית או דרך מתכון שעבר במשפחתם מדור לדור. אין ספק שזו חווית טעמים פשוטה אך מרגשת.

המלבי הוא קל לעשייה, וזוהי דרך מצוינת ליהנות מקינוח ביתי ללא הצורך בחומרים מורכבים או ציוד מיוחד. בנוסף, אפשר להתאים את המתכון ולשחק עם סוגי תבלינים, קישוטים וסירופים כדי לשדרג את המנה ואת תחושת הקסם שהיא מביאה. כך, כל אחד יכול להפוך להיות שף מיומן עם מלבי מושלם לשולחן הקינוחים.

באזור הבלוג שלנו בפוד טו יו, אנו מתמקדים במתכונים שיתאימו לכל אחד ולכל אירוע, ומקווים שהמלבי הזה יעלה אתכם על המסלול הנכון להצלחה בטעמים. אל תשכחו לחזור ולשתף אותנו בתמונות ובחוויות שלכם.

אלו חדשות במטבח לקונדיטוריה הביתית הבאה שלכם? אם אתם צריכים עזרה או שירות כי הדורש פתירת בעיות נוספות בנושא בישול או מתכונים, צרו עמנו קשר ונשמח לעזור.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!

פסטטט..
רק רצינו לעדכן
אם אתם צריכים בעלי מקצוע מומלצים

תוכלו למצוא באתר
קליבר בעלי מקצוע