מקלובה מתכון 10 דקות

מתכון למקלובה ב-10 דקות הוא פתרון נהדר למי שמחפש ארוחה מהירה ומזינה בלי להקדיש יותר מדי זמן בהכנות. המקלובה היא תבשיל מסורתי מהמזרח התיכון, המשלב בתוכו אורז, ירקות ובשר המתבשלים יחד בסיר אחד. באופן המיוחד שבו נעשית המקלובה מתקבל טעם עשיר וניחוח משגע. לא תמיד חייבים להקדיש שעות בישול כדי ליצור את המנה הזו, ולכן נביא פה גרסה פשוטה ומהירה להכנה שאינה מתפשרת על הטעם. המנה מתאימה לכל המשפחה וגם לאירוח של חברים או משפחה. ניתן לשנות את כמות הבשר והירקות ולהתאים את המתכון לטעמים האישיים שלכם.

רשימת המצרכים להכנת מקלובה ב-10 דקות

• כוס אורז פשוט
• כוס וחצי מים רותחים
• 1 יחידת חזה עוף חתוך לקוביות< br>
• 1 בצל בינוני פרוס עגולים
• 1 גזר מגורד
• 1 כף שמן זית
• מלח לפי הטעם
• 1 כף כורכום
•1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:
במחבת או בסיר רחב חממו כף שמן זית והוסיפו את הבצל והעוף. טגנו עד שהבצל נהיה שקוף והעוף מתחיל להשחים. הוסיפו את הגזר והמשיכו לטגן דקה נוספת. לאחר מכן, פזרו את האורז בשכבה אחידה מעל העוף והירקות. תבלו במלח, כורכום ופלפל שחור לפי הטעם. שפכו את המים הרותחים מעל האורז והביאו לרתיחה. הורידו את האש למינימום, כסו את הסיר ובשלו כ-10 דקות. כבו את האש והשאירו את הסיר מכוסה לעוד 5 דקות נוספות.

היתרונות של מקלובה מהירה

כשאתם מחפשים ארוחה מהירה אך מזינה אל תוותרו על המקלובה. למנה הזו יתרונות רבים המתבטאים גם בזמן הקצר של ההכנה וגם בתוצאה המרשימה המבטיחה לשבוע בעין ובבטן. השילוב של האורז עם המרכיבים הנוספים יוצר מנה שהיא לא רק טעימה אלא גם מלאה בוויטמינים ומינרלים שהגוף שלנו זקוק להם על בסיס יומיומי. בגרסה המהירה למקלובה, אנו מביאים לכם מאכל שמשתלב בכל ארוחה אך מהווה תוספת טעימה גם כשלעצמה. מקלובה זו מאפשרת לנו ליהנות מארוחה מסורתית בטעם נהדר גם בימים העמוסים במיוחד.

שימושי לדעת ששימוש במרכיבים טריים ואיכותיים ישדרג את המנה פי כמה וכמה. הבשר צריך להיות טרי במיוחד והירקות נבחרים בקפידה להענקת הטעם המיוחד. נוסף על הכלי הטכנולוגי שמאפשר בישול מהיר, המקלובה מביא את האוויר של הבית יחד עם ריחות שנותנים תחושת חמימות ונעימות. אין אין מסורת ואוכל משלים כמו המקלובה המהירה.

טיפים לשיפור הטעם של המקלובה

אפשר לשפר את טעם המקלובה באמצעות תבלינים ורטבים נוספים. ניתן להוסיף אגוזים קלויים for למקלובה לאחר שהיא מוכנה, על מנת להעשיר בטעמים ובטקסטורה. תוספת קטנה זו יכולה לגרום לשדרוג משמעותי בטעם המנה ולהוסיף לה קריספיות נפלאה. כמו כן, ניתן לנסות להוסיף כמה ענפי כוסברה או פטרוזיליה לקישוט, מה שיכול להוסיף רעננות למנה הגמרית.

כשאתם מכינים את המקלובה, אל תחששו לגלות את צד היצירתי שלכם ולנסות תוספות שונות כמו זיתים, עגבניות שמשיות מיובשות, או אפילו צימוקים. כל תוספת כזו יכולה לשנות את האווירה של המנה ולתת לה אופי שונה וטעים. השילוב הייחודי של טעמים ויחד עם מרכיבים מתקבל גורם לפי שהטעם יפיצו בכל המטבח והארוחה הופכת לחזרה על אותה הרגשה של חיים משותפים.

יתרונות השימוש בחזה עוף במתכון

במקלובה המהירה אנו משתמשים בבשר עוף כחלק מרכזי במנה. בחזה עוף יתרונות רבים המאפשרים גם ארוחה מזינה וטעימה וגם קלה להכנה. הבשר העדין והבריא מוכר כקל לעיכול מחלבון איכותי ללא שומן רב. התוספת של חזה עוף בגירסה המהירה למקלובה משתלבת באופן מופתי עם הירקות והתבלינים, ולא מצריכה זמן בישול ממושך על מנת לרכך את הבשר. בשר זה משתלב באורז בצורה נפלאה ומעניק תחושת שובע קלה ונעימה לכל מי שמבקש ארוחה מושקעת ללא מאמץ נוסף.

מעבר לטעם והבריאות, חזה העוף הוא גם אפשרות עדיפה עבור מי שמחפשים לשמור על אורח חיים בריא שמפחית שומנים. שילוב חזה עוף נחשב בריא ודווקא תפקיד זה נכנס למנה מסורתית כמו המקלובה היווה גורם שידרוגי. עם המקלובה שכוללת חזה עוף נאדר נוכל ליהנות ממנה נפלאה שמשאירה תחושות נפלאות ומתוך ידיעה שאנחנו גם ספק כוח לגופנו.

הירקות המתווספים למקלובה

כאשר אנחנו מכינים מקלובה, חשוב לשים את הדגש על בחירת הירקות המתאימים שיכולים להוסיף טעם ועושר תזונתי למנה. הגרסה המהירה למקלובה משתמשת בבצל וגזר שהם ירקות בסיסיים הנותנים טעם מצוין לתבשיל. ניתן גם לשלב ירקות נוספים כמו קישוא או פלפלים צבעוניים שיתנו טעם ומראה ייחודיים למנה. חשוב שהירקות יהיו טריים ומסוגלים להשתלב בטעמיהם עם הטעמים הקיימים של האורז והעוף.

השימוש בירקות טריים והכנתם באופן נכון משפיעים על איזון הטעמים במנה ועל המרקם שלה. אם רוצים להוסיף ירקות נוספים, כדאי להוסיף אותם בשלב הטיגון המוקדם לבצל ולעוף, זה מאפשר להם לשחות די בלחות ובחום ולהשתחרר בטעם שלהם בתהליכי בישול נוספים. התחושה של ירקות מתועלת וחמימה תוכל להעניק למנה את אותה תחושת ייחוד והמשכיות בטעמים שמזוהים עם הממלכה של המזרח התיכון.

המגע הסופי עם השימוש באורז

במקלובה השימוש באורז הוא חלק משמעותי וחשוב ביותר והשפעתו מכרעת על התוצאה הסופית. כבר אחרי כמה דקות של בישול, האורז סופג את כל הטעמים והעושר של המנה. כדי לסייע לאורז להיות בדיוק לפי הטעם, חשוב לבחור בסוג אורז באיכות טובה ולהקפיד על שטיפה נכונה של האורז לפני הכנסתו לסיר מן המהותי לשטוף אותו היטב. בכך נוכל להבטיח שהאורז לא הופך דבקי מדי וישמור על גרגריות ואחידות בתבשיל.

השימוש באורז מותאם לפי רצון ויכולת. כל סוג אורז יכול להקנות למנה טעמי שונים. עם המקלובה המהירה תוספת האורז מהווה חלק עיקרי במנה ולכן נדרשת שמירה על ההנחיות המפורסמות ומישום השעחלס הישבחון שלה מאפשר את הגדלים השוים לטעמים ייחודיים שלא מעמיסותו לא כגיבה בגובע או נשימוש. כל פעם שנרצה להכין מקלובה, כדאי להשקיע באורז איכותי וחדיש.

לכאן המקום להוסיף כי מתכון המקלובה ב-10 דקות מביא לנו חוויה קולינרית מושקעת ורעננה בכל עת שנבחר להכין אותה. זו דוגמה נהדרת למתכון שמשלב את הטעמים המסורתיים עם הנגיעה המודרנית של זמננו. לאחר שהשקענו את הזמן בהכנתה, נוכל ליהנות מהמנה שהוכנה במהירות מפתיעה. במקלובה נמצא את האפשרות לשלב את הבישול המהיר עם הנחמה של המסורת ולחוות טעמים ששייכים לעולם הרחב הזה. לכל שאלה נוספת, תוכלו לפנות אלינו ופוד טו יו ישמחו לתת שירות ולהיות לעזר בדיוק כפי שאתם צריכים.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!