נודלס מתכון

נודלס הוא מאכל פופולרי שנמצא במטבחים שונים ברחבי העולם, מהמטבח האסיאתי ועד המערב. הנודלס קיבלו את שמם מהמילה הקינית נו, שמתארת את אופן מתיחתו של הבצק. בין אם מדובר בנודלס אורז, אטריות חיטה או אטריות ביצה – בצורות ובטעמים שונים, הנודלס הם מאכל שמתאים למגוון רחב של מנות, מה שמאפשר למשתמשים להפעיל יצירתיות והפוך כל ארוחה למעניינת ומיוחדת. במאמר זה נעמיק במתכונים שונים לנודלס ונגלה כיצד להוסיף מנות מעניינות לשולחן בארוחות הביתיות שלכם.

נודלס מוקפץ עם ירקות ועוף

ראשית אכין את המנות עם המצרכים הבאים:

250 גרם חזה עוף חתוך לקוביות

1 פלפל אדום חתוך לרצועות

1 בצל גדול חתוך לרבעי טבעות

2 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות דקות

3 שיני שום כתושות

חצי כוס רוטב סויה

2 כפות שמן שומשום

400 גרם נודלס ביצה או אורז מבושלות

בשמן שומשום, לטגן את חזה העוף עד שמוכן ולהוציא בצד. אחר כך, לטגן את הבצל והשום עד שמתרככים, להוסיף גזר ופלפל ולבשל עד שמתרככים. להחזיר את העוף למחבת, להוסיף רוטב סויה ולערבב היטב. לבסוף להוסיף את הנודלס ולבשל עד שהן סופגות את טעמי הירקות והרוטב.

מרק נודלס אסייתי

כדי להכין את המרק, יש להכין את המצרכים הבאים:

250 גרם נודלס אורז

1 ליטר ציר עוף

2 גזרים חתוכים לעיגולים דקים

1 קישוא חתוך לעיגולים

200 גרם חזה עוף חתוך לרצועות דקות

3 שיני שום כתושות

2 כפות רוטב סויה

1 כף ג'ינג'ר מגורד טרי

יש להכין את המרק על ידי הבאה של ציר העוף לרתיחה. להוסיף גזר, קישוא ושום, ולבשל עד שהירקות מתרככים. להוסיף את חזה העוף ולבשל עד שמוכן היטב. להוסיף רוטב סויה וג'ינג'ר, ולבסוף להוסיף את הנודלס, לתת להם 5 דקות לספוג את הטעמים לפני ההורדה מהאש.

סלט נודלס קר עם ירקות ורוטב בוטנים

המצרכים הדרושים:

200 גרם נודלס אורז מבושלות ומקוררות

1 גזר גדול מגורד

1 מלפפון חתוך לרצועות דקות

חופן בוטנים כתושים

2 כפות רוטב בוטנים

2 כפות רוטב סויה

כף שמן שומשום

לערבב יחד את רוטב הבוטנים, רוטב הסויה והשמן שומשום בקערה גדולה. להוסיף את הנודלס שכבר בושלו והצטננו. לערבב היטב ולדאוג שהשמן והרוטב נוגעים בכל הנודלס. להוסיף את הירקות והבוטנים, לערבב שוב, ולתת לסלט להתיישב כשעה במקרר לפני ההגשה לטעמים האופטימליים.

פאד תאי – נודלס תאילנדי

המצרכים הדרושים להכנה:

200 גרם נודלס אורז

100 גרם טופו חתוך לקוביות

1 כף שמן שומשום

2 ביצים טרופות

3 בצלים ירוקים קצוצים

2 כפות רוטב דגים

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

חופן בוטנים כתושים לקישוט

לטגן את הטופו עד שנהיה פריך, להוסיף את השמן ולטרוף את הביצים עד שהן מוכנות. להוסיף את הנודלס, הבצל הירוק, רוטב הדגים והרוטב הצ'ילי. לערבב בעדינות ולהניח לטעמים להתמזג. לקשט בבוטנים כתושים ולהגיש.

נודלס ברוטב טחינה

המצרכים הדרושים:

400 גרם נודלס חיטה

150 גרם טחינה גולמית

חצי כוס מים

2 כפות שמן זית

מיץ מ-1 לימון

1 כף חומץ בלסמי

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

לבשל את הנודלס על פי ההוראות שעל האריזה ולסנן. לערבב את הטחינה עם מים לשם דילול. להוסיף שמן זית, מיץ לימון וחומץ. להוסיף את הנודלס כאשר הכל טבול ברוטב. לערבב היטב ולהוסיף פטרוזיליה לפני ההגשה.

נודלס בטעם ים עם שרימפס

להכין מרכיבים:

250 גרם שרימפס קלוף ומופשר

3 כפות שמן זית

1 כף שום כתוש

400 גרם נודלס ביצה מבושלות

1 כף מיץ לימון

2 כפות פטרוזיליה טרייה

לטגן את השום בשמן זית עד שמתחיל לזהוב, להוסיף את השרימפס ולטגן כמה דקות עד שמוכן. להוסיף את הנודלס תוך ערבוב, ולסיים במיץ לימון ופטרוזיליה. להגיש מיד.

לסיום, הנודלס הוא מאכל רבגוני ומהנה שמציע מגוון רחב של טעמים ומנות לכל ארוחה. עם מעט יצירתיות ושימוש במרכיבים הנכונים, ניתן להפוך כל מנה לטעימה ומזינה לכל המשפחה. המאמר הזה הציע מגוון מתכונים פשוטים המשלבים טכניקות וקיצורי דרך שעשויים לעזור לכם ליצור מנות מרשימות בזמן קצר. אם תרצו להוסיף טעמים חדשים למטבח שלכם, אתם תמיד מוזמנים לעיין בעוד רעיונות ומדריכים באתר של פוד טו יו. אם תזדקקו לעזרה נוספת, אל תהססו ליצור איתנו קשר ואנו נשמח לעזור.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!