במיה מתכון

הבמיה היא ירק מיוחד במינו שבשנים האחרונות זוכה לפופולריות רבה יותר במטבח העולמי ובפרט במטבח הישראלי. טעמה העדין והמעט מתקתק הופך אותה לירק מושלם לשילוח במגוון רחב של מנות, כמו תבשילים ומרקים. הבמיה עשירה בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, ולכן היא תוספת נהדרת לתזונה שלכם. אנשים אוהבים להשתמש בבמיה בעיקר בזכות המראה הייחודי שלה והמרקם הג'לטיני שמוסיף טוויסט מעניין למנות רבות. במאמר זה נציג שלל רעיונות ומתכונים לשימוש בבמיה במטבח שלכם, כך שתוכלו להכיר את הירק הזה בצורה הטובה ביותר.

הבנת ערכיה התזונתיים של הבמיה

הבמיה היא ירק עשיר בויטמינים ומינרלים שהופכים אותה לתוספת בריאה לדיאטה היומית שלכם. היא מכילה כמות ניכרת של ויטמין C, המגן על מערכת החיסון ומשפר את ספיגת הברזל בגוף. נוסף על כך, הבמיה עשירה בויטמין K, המסייע בקרישת דם ובשמירה על בריאות העצמות. המינרלים הקיימים בבמיה כוללים גם אשלגן ומגנזיום, החיוניים לפעילות תקינה של מערכות הגוף השונות.

בנוסף לערכים התזונתיים המינרליים, הבמיה עשירה גם בסיבים תזונתיים המספקים תחושת שובע ומשפרים את פעילות מערכת העיכול. הסיבים התזונתיים מסייעים גם בויסות רמות הסוכר בדם ובמניעת מחלות כרוניות כמו סוכרת מסוג 2. לפיכך, שילוב הבמיה בתפריט היומי שלכם הוא צעד שימושי להשגת תזונה מאוזנת ובריאה.

שימושי הבמיה במטבח הישראלי

במטבח הישראלי הבמיה היא חלק בלתי נפרד ממגוון מטעמים, ומתאימה לשילוח במגוון דרכים. תבשילים מסורתיים כמו במיה ברוטב עגבניות או במיה עם בשר הם מנות פופולריות במטבחים משפחתיים רבים. בבישול ארוך, הבמיה הופכת להיות רכה ומוציאה את הטעמים הנהדרים שלה המשלבים בצורה מושלמת עם עשבי תיבול ותבלינים שונים.

אך דרך הבישול המסורתי איננה היחידה, וניתן לשלב את הבמיה גם במנות מודרניות יותר. למשל, אפשר להוסיף את הבמיה לסלטים טריים עם טוויסט מרענן, כמו סלט במיה קלויה עם גרעינים וסלמון מעושן. השילוב בין המרקם המיוחד של הבמיה למרקמים אחרים הופך כל מנה למרגשת ובלתי נשכחת.

מתכון לבמיה ברוטב עגבניות

מצרכים:

500 גרם במיה טרייה או קפואה

4 עגבניות מגוררות

2 כפות רסק עגבניות

3 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

כוס מים

אופן ההכנה:
במחבת גדולה מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום עד שהם נעשים שקופים. מוסיפים את העגבניות המגוררות ורסק העגבניות ומבשלים על אש בינונית כחמש דקות. מוסיפים את הבמיה ומערבבים היטב. מוסיפים את המים, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות עד שהבמיה רכה ורוטב העגבניות מצטמצם. מגישים חם לצד אורז לבן או לחם טרי.

מתכון לבמיה עם בשר בקר

מצרכים:

500 גרם במיה

400 גרם בשר בקר קצוץ לקוביות

2 כפות שמן זית

1 בצל גדול קצוץ

2 גזרים פרוסים דק

2 כוסות ציר בקר

2 כפות רסק עגבניות

כף מיץ לימון

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:
במחבת גדולה מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את הגזר והבשר ומטגנים עד שהבקר משנה צבעו. מוסיפים את הבמיה ומטגנים כמה דקות נוספות. מוסיפים את רסק העגבניות, ציר הבקר, ומיץ הלימון. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות עד שהבשר רך והבמיה סופגת את טעמי התבשיל. מגישים חם לצד קוסקוס או לחם.

שילוב הבמיה בתפוחי אדמה

שילוב הבמיה עם תפוחי אדמה יוצר מנה צבעונית וטעימה שמתאימה לכל ארוחה. קציצות תפוחי אדמה עם במיה הן אופציה נהדרת למנה צדדית או מנת פתיחה. הקציצות האלה קלות להכנה ומשלבות את המרקם המיוחד של הבמיה בצורה מושלמת עם הרכות של תפוחי האדמה.

להכנת הקציצות מבשלים תפוחי אדמה עד שהם רכים, מועכים אותם ומערבבים עם בצל קצוץ דק במיה קצוצה דק, תבלינים וביצה לטובת התערובת. מטגנים את הקציצות בשמן חם עד שהן זהובות. מגישים עם יוגורט צונן או רוטב טחינה.

מתכון לסלט במיה קלויה

מצרכים:

300 גרם במיה טרייה

4 כפות שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי

2 כפות גרעיני חמניה קלויים

1 כף שומשום קלוי

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות. פורשים את הבמיה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומזלפים מעל את שמן הזית. מתבלים במלח לפי הטעם וצולים בתנור כ-20 דקות עד שהבמיה מזהיבה. מערבבים את הבמיה הקלויה עם יתר המרכיבים ומעט חומץ בלסמי. מגישים לצד סלט ירוק או כמנה עצמאית.

שילוב הבמיה במתכונים היומיומיים משדרג את הארוחות ונותן טוויסט מעניין למנות. בזכות טעמה הייחודי והערכים התזונתיים הגבוהים, הבמיה יכולה להיות כוכבת במטבח שלכם. גלו את העולם הקולינרי המדהים של הבמיה ושלבו אותה במתכונים מגוונים. אם יש לכם שאלות או אתם זקוקים לעזרה בהכנת הבמיה, אל תהססו לפנות לצוות שלנו בפוד טו יו. נשמח לעמוד לרשותכם.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!