מרק בצל מתכון

מרק בצל הוא אחד המרקים הקלים והטעימים שאפשר להכין במטבח הביתי. הוא מחמם את הלב והנשמה במיוחד בעונות הקרות. המתכון הבסיסי למרק הזה מורכב מבצל מטוגן ומקורמל המתובל בעדינות ברוטב שמנת או ביין וחמאה. בצורה זו הוא מקבל טעם עשיר ומרקם קרמי שמתחבר מצוין עם פרוסות של לחם קלוי. כשזה מגיע למרקים שמתאימים לכל זמן ולכל אירוע, מרק בצל הוא ללא ספק אחד הבחירות המועדפות.

המצרכים הבסיסיים להכנת מרק בצל

בצל לבן גדול
שום כתוש
חמאה
קמח
מרק עוף
יין לבן
גבינת פרמזן מגורדת
לחם קלוי

על מנת להתחיל בהכנת מרק הבצל, יש לטגן את הבצל בחמאה, להקפיד על כך שהבצל יהפוך לשקוף ועם גוון זהוב קל בלבד. הוסיפו את השום והמשיכו לטגן על אש נמוכה מספר דקות נוספות. טיפ יש לשמור על החום נמוך כדי שהבצל יהפוך לקרמי ולמתק להתעבר מעבר מואץ מדי שיכול לשרוף אותו.

הוספת הנוזלים והטעמים למרק

כשהבצל התרכך ונטגן בצורה טובה, תוסיפו קמח והמשיכו לטגן לעוד דקה בזהירות כדי לא להישרף. לאחר מכן תיצקו את היין וערבבו טוב כדי לשחרר את כל הטעמים מהמחבת. אחרי שזה מבקר את הפעולה של הרתיחה, הוסיפו את מרק העוף בהדרגה תוך ערבוב מתמשך. תנו לנוזלים לבשל על אש נמוכה למשך 20 דקות כך שכל הטעמים יתמזגו יחד. על מנת להעמיק את הנפח והטעמים, תוסיפו גבינת פרמזן מגורדת ובחשו היטב.

הכנת לחם קלוי לצד המרק

כשאתם מכינים את הלחם, הכי טוב להשתמש בלחם שהכנתם או שאפתם בבית. חתכו פרוסות בעובי סביר והכניסו לתנור חם למשך מספר דקות עד שהפרוסות מקבלות גוון חום זהוב וקריספיות. אם תרצו, אפשר להוסיף מעט שום על קליית השינה כדי להעשיר את הטעם. מרק בצל משתדך היטב עם לחם קלוי שנותן תחושת ניגודיות מבחינת מרקמים ובמקביל משלימים אחד את השני בטעמים.

מגוון ווריאציות למרק בצל

בנוסף למתכון הבסיסי הזה, ניתן להוסיף למרק הבצל עיבודים ותוספות שונות. לדוגמה אפשר לשדרג את הטעמים על ידי הוספת תבלינים נוספים כמו למשל זעפרן או קורנית. מי שאוהב את המרק במרקם סמיך יותר, יכול להוסיף שמנת או קרם לבישול לקראת סוף ההכנה. זאת אופציה מעולה לתת למנה טוויסט אישי שישדרג את החוויה בקערה אחת.

נקודת הסיום של מרק הבצל

לאחר שכל הטעמים התמזגו היטב במרק, בדקו את הטעמים ותקנו תיבול לפי הצורך עם מלח ופלפל שחור. אם יש מקום לשיפור, זה גם הזמן להוסיף תבלינים או עשבי תיבול נוספים. הגישו את המרק בקערות אישיות יחד עם הפרוסות של הלחם הקלוי. התוצאה אמורה להיות מנה מלאה בטעמי בצל מגובשים ובמרקם קרמי.

בסיכום, מרק הבצל הוא בחירה שתמיד תביא עמה חום וניחוחות רבי פניים למטבח הביתי. ההכנה שלו פשוטה ומהנה, והתוצאה הסופית בהחלט מענגת. אם יש לכם שאלות נוספות על המרק או על מתכונים אחרים, אנחנו תמיד זמינים לעזרה ואשמח להציע תמיכה נוספת. אל תהססו לגלוש בפוד טו יו לקבלת רעיונות נוספים למתכונים עשירים וטעימים.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!