בצק פיצה מתכון

פיצה היא אחד המאכלים האיטלקיים הפופולריים ברחבי העולם ומהווה בחירה אהובה על אנשים בכל הגילים. כאשר אתם מכינים פיצה בבית, הבסיס החשוב ביותר הוא הבצק. הנה מתכון לבצק פיצה שיתאים לכל סוגי הפיצות שתבחרו להכין. הכנתו קלה ומהירה והתוצאה היא בצק נפלא בעל מרקם מושלם ליצירת פיצות משגעות. פיצה ביתית תמיד משדרגת את הארוחה והופכת כל ערב לאירוע מיוחד יותר.

מצרכים לבצק פיצה

מים חמים
סוכר
שמרים יבשים
קמח לבן
מלח
שמן זית

אופן ההכנה

בקערה גדולה שימו את המים החמים
הוסיפו את הסוכר והשמרים וערבבו היטב עד להמסה.
המתינו כ-10 דקות עד שתערובת השמרים תתסוס קמעה.
הוסיפו לקערה את הקמח והמלח לערבוב.
ערבבו בהדרגה את כל המרכיבים ביחד עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
הוסיפו שמן זית ללוש את הבצק למשך כמה דקות עד שהוא אלסטי ורך.
כסו את הקערה בניילון נצמד או במגבת נקיה והניחו להתפחה כ-60 דקות.
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו ניתן לרדד ולהשתמש בו להכנת פיצות לפי טעמכם האישי.

לאחר שהבצק מוכן אתם יכולים להפעיל את היצירתיות שלכם ולהכין את המילוי שתרצו.
מתן אפשרות לסועדים להכין לעצמם את הפיצה עם מבחר תוספות תמיד הופך לערב מהנה ומשעשע.

טיפים להכנת בצק פיצה מושלם

שימוש ביתי בקמח איכותי ישפר את הבצק שלכם ויוסיף למרקם שלו. אל תתפשרו על איכות הקמח במתכון זה.
שמירה על חום המים כשהם לא חמים מדי תעזור לשמרים לעבוד כמו שצריך וישמור על תוצאה טובה.

לישה ידנית או במיקסר עם וו לישה תשפר את מרקם הבצק ותעזור לפיצה להיות בדיוק במרקם הנכון.
לא לשכוח לטעום את הבצק כששכבת המלח אכן באיזון ולא חזקה או מתוקה מדי.

שמירה על הבצק

כדי לשמור את הבצק שאינכם משתמשים בו באותו יום
אפשר להכניס אותו לשקית אטומה ולמקפיא
הכינו מראש כמות גדולה יותר והקפיאו למקרי חירום.

הבצק שבמקפיא יש להשתחרר לילה קודם מפני שימוש.
בזמן השימוש הניחו אותו בטמפרטורת החדר לחצי שעה
לפני תחילת העבודה. כך הבצק ישמור על איכותו.

רעיונות למילוי פיצה

גבינות שונות כמו מוצרלה וצ'דר משתלבות מצוין עם בצק זה.
לפרטים מתקדמים, הוסיפו רוטב עגבניות איכותי ותוספות שונות כמו פטריות וזיתים.
חובבי המליחות ייהנו מאנשובי, בצל ופפרוני.

צמחונים ייהנו מתוספת של ירקות טריים כמו עגבניות, בזיליקום ועלים ירוקים.
יכולים להשתמש גם בשום ופרמזן להוסיף לטעם עוצמתי וחמיצות,
הפיצה הביתית יושבת מצוין על מחבת או בתנור אבן כמו ששפים אוהבים.

פוד טו יו מאחלת לכם הכנה מהנה וטעימה של פיצה מהבית בשימוש במתכונים
שונים תוכלו להרגיש שף בכל ערב מחדש ולשמור על הסביבה עם שימוש במצרכים טבעיים.

העיקר לשמור על ביקורת עצמית לטעום מניסיון עבר ולשפר עתידית כשאתם מרגישים כך.
עשו הכול בהתאם לתקציבכם הנוכחי והמשתנה לעיתים. היאתקשרו אלינו ונשמח לתת שירות.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!