פיצה במקרר כמה זמן

פיצה היא אחד המאכלים האהובים על רבים מאיתנו. היא נוחה להכנה, עשירה בטעמים ומלאה באפשרויות יצירתיות ומפתיעות. אחת השאלות הנפוצות בנוגע לפיצה היא כמה זמן היא יכולה להחזיק במקרר ועדיין להישאר בטוחה וטעימה לאכילה. כל חובב פיצה נתקל במצב שבו נשארות לו מספר פרוסות לאחר החגיגה וכשהוא מגיע לבדוק אותן במקרר, עולה השאלה האם הן עדיין ראויות לאכילה. חשיבות שמירה על מזון בטוח ובריא היא קריטית כדי להימנע ממחלות שלא נעימות. יש לדאוג שהפיצה תישמר בצורה נאותה כבר מההתחלה. במאמר זה נעסוק בשאלה זו ונעמוד על הדרכים הטובות ביותר לשמור על הפיצה וליהנות ממנה גם לאחר שההתלהבות הראשונית דועכת. כל מה שרציתם לדעת על שמירת הפיצה במקרר נמצא כאן.

הדרך הנכונה לשמור פיצה במקרר

כשהפיצה מגיעה לידי הפרוסות האחרונות, חשוב לשמור עליה בצורה שתבטיח את טריותה. הדרך המומלצת לשמירה על הפיצה במקרר היא באמצעות עטיפתה בניילון נצמד או בראפ כדי למנוע כניסת אוויר ולשמר היטב את הטעמים. כמו כן, חשוב לשמור אותה מכל ריחות אחרים שיכולים להיווצר במקרר שמשתלבים עם ריח הפיצה ויוצרים תחושה לא נעימה. בנוסף לעטיפה, יש למזער את שטח המגע של הפיצה עם האוויר. ניתן לחתוך אותה לחתיכות קטנות יותר ולשים בקופסאות אחסון קטנות ובטוחות שיאפשרו אחסון קומפקטי ומסודר.

שמירה על הטמפרטורה היא חלק משמעותי בשימור פיצה. הטמפרטורה הטובה ביותר לשמירה על פיצה במקרר היא בין 1° ל-4° מעלות צלזיוס, טמפרטורה שתמנע היווצרות חיידקים. אם אין אפשרות למדוד, כדאי לשים לב לטמפרטורה הכללית שמוצגת במקרר. כמו כן, חשוב לוודא שהפיצה במרכז המקרר ולא בדלת שם הטמפרטורה פחות יציבה. קולטים שזו הדרך הקריטית להבטיח שהפיצה תשמור על טעמה וערכה ללא חשש.

כמה זמן פיצה ניתנת לאחסון?

אורך זמן האחסון הפוטנציאלי של פיצה במקרר תלוי בהרבה גורמים, כמו המרכיבים שהיו בשימוש והאופן שבו היא נשמרה. באופן כללי, פיצה מומלץ לשמור במקרר כשלושה עד ארבעה ימים בלבד כדי למנוע היווצרות חיידקים לא רצויים. לאחר מכן, קיים סיכון גדול במובן של בריאות כשהפיצה נחשבת למוצר זמן קצר, טועמים ומתענגים מהטריות הראשונית. במידה והפיצה מכילה תוספות מהירות להתקלקל כמו עוף או בשר, מומלץ לקצר את זמן האחסון ולבדוק ממנה ריח ומראה לפני האכילה.

במידה והפיצה עדיין נראית טוב לאחר ימים אלו, מומלץ להשתמש בחוש הריח והראייה כדי להחליט אם עדיין בטוח לאכול אותה. הטמפרטורה במקרר, הריחות והתחושה הכללית של הפיצה יכולים להעיד על רמת טריותה ובטיחותה לאכילה. תמיד עדיף להחמיר בנושא זה, לאכול פיצה טעימה ורעננה ולא להסתכן ולהימנע מפיצה שהחלה להחמיץ. המלצה זו תקפה בעיקר לפיצות שנשארות מספר ימים ואין למהר ולאכול.

הקפאת פיצה – אפשרות נוספת לשימור

כשהפיצה נראית כמפיצה משמחת וטריה כמו ברגע הגעתה, אך אתם לא יכולים לסיים אותה בזמן הקרוב, אפשר לשקול להקפיא את הפיצה. ההקפאה יכולה להחזיק את הפיצה טריה ובטוחה לאכילה למשך זמן רב יותר מהאחסון במקרר. על מנת להקפיא פיצה יש לעטוף את הפרוסות היטב בניילון מיוחד להקפאה או לשים בקופסאות פלסטיק חסינות במיוחד שמטעינות את הטעמים בחדווה רבה.

הקפאת פיצה חשובה הרבה פעמים מכיוון שהיא דוחה את הסיכון להתקלקלות ויכולה להחזיק לחודשים רבים בעוד שהראייה על התהליך תחזק את השימור והבטיחות לשימוש בפיצה. יחד עם הזמן, אפשר להשתמש במיקרוגל לחימום מהיר של הפיצה כדי להחזיר אותה לחיים מחממתם וליהנות ממנה שוב, ממש כמו ביום הראשון. הדבר כלל לא מוריד מהטעמים ומתרוממות התחושה.

סימני אזהרה לכך שהפיצה מקולקלת

כשהפיצה נשמרת במקרר לזמן ממושך, חשוב לשים לב לסימני הקלקול. ריח חזק ולא נעים, שינוי צבע או מרקם חריג על החלק החיצוני של הפיצה הם סימנים אזהרה שיש להימנע מאכילתה. חוסר רצון להסתכן ולהרוויח חוויה מכאיבה ולא נעימה.

בשלב זה היתרון נערך מול הסיכונים, ההגנה היא מהמעלה הראשונה כשאנחנו בודקים האם הפיצה נשארה בטוחה לצריכה. ריח לא נעים, אפילו עם טעם שעדיין קסום ונהדר, מעידים על סיכון לאכילה כשהבריאות נאספת. בנוסף לריח ולמראה, אדמת הרעיון יכולה להיתפס למגע דביק או יבשה יתר על המידה. סימנים אלה משולבים יחד מעלים את תמונת הביטחון בנושא והמסקנה להעדיף לא לטעום ולחפש באיחורים חדשות חחית.

השפעות בריאותיות של פיצה מקולקלת

כשהפיצה נשמרת לזמן ארוך מדי במקרר וללא תנאים מתאימים, היא עשויה להתקלקל ולגרום לבעיות בריאותי שונות. אחת הבעיות המרכזיות היא הימצאות חיידקים שעלולים לגרום למחלות מעיים והפרעות עיכול שונות. כל אחד מאיתנו נתקל בחוויה לא נעימה כזו פעם אחת וחושב לנסות מראש להימנע ממנה.

בנוסף להימצאות חיידקים, פיצה מקולקלת יכולה לגרום לריחוק מהאוכל ולשלילה מוחלטת בכל האכילות שתגיעו בעתיד. התחושות הקשות והלא נעימות לאחר האכילה הראשונית יגבירו את החזרה ברגיעה עליה.

הדרך הנכונה לחמם פיצה שמורה במקרר

כשאתם רוצים לחמם פיצה ששמרתם במקרר, חשוב להחזיר אותה לטמפרטורה הנכונה מבלי לפגוע בטעם ובמרקם שלה. הדרך המומלצת היא לחמם אותה בתנור במקום במיקרוגל, כך שהפיצה שומרת על קריספיות ואיכות טעמה. המטרה היא לתת לפיצה להימתח ולהתפשט שוב בין החום כשהיא משחררת ארומה נפלאה שממלאת מחדש את הבית באווירה נעימה.

כשאתם מחממים פיצה יש לשים לב בעיקר לחימום אחיד ולמניעת חימום יתר שיכול לייבש את הפיצה ולפגוע במרקם שלה. מומלץ לשים את הפיצה על תבנית עם נייר אפייה ולחמם בחום בינוני למשך 5-10 דקות. אפשרות זו שומרת על יציבות ומרחיבה את ההמלצות שעולות מהבלוג שלנו פוד טו יו.

לסיכום, פיצה יכולה לשמור על טעמה ובריאותה כאשר שומרים אותה בתנאים נאותים. שמירת תנאי הקירור וההימנעות מאחסון ממושך היא קריטית כדי להימנע מהסיכונים הבריאותיים הנובעים מאכילת מזון שהתקלקל. חשוב לשים לב לסימני הקלקול ולא להשמיט אף אות מחשש לפספס אותם. למי שצריך הדרכה נוספת או מידע נוסף, מוזמנים לפנות אלינו ב"פוד טו יו" ונשמח להעניק שירות ולהיות לעזר במהלך המסע שלכם עם הפיצה.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!