דייסה מתכון

דייסה היא אחד המאכלים החמימים והמחממים שניתן להכין בכל עונה בשנה. מדובר במנה עשירה, מזינה ומספקת המתאימה לכל שעה ביום. דייסה יכולה להיות מגוון של מרכיבים כמו אורז, סולת, שיבולת שועל או קינואה, והיא מתאימה לכל גיל. מעטים הדברים שמפנקים כל כך כמו קערת דייסה חמה בבוקר קר או כקינוח מתוק בסוף הארוחה. דייסה גם ידועה ביכולת שלה לרפא ולתת תחושת סיפוק ורוגע. רוב הדייסות קלות להכנה, ויכולות להפוך בקלות למנה אהובה ומשפחתית עם התוספות הנכונות. במאמר זה נסביר איך להכין דייסות בצורה הפשוטה ביותר, ונשתף מספר מתכונים מגוונים, שתוכלו לנסות בבית. כך תתחילו לראות את הדגן הזה כמרכיב שימושי במטבח היום-יומי שלכם. בסוף המאמר, תוכלו לדעת לבחור את הדייסה המושלמת עבורכם, כך שתמיד תהיה לכם אפשרות למשהו טעים ובריא במינימום מאמץ.

דייסת שיבולת שועל בסיסית

מתכון זה לדייסת שיבולת שועל בסיסית מתאים למי שמתחיל את היום ברגל ימין ומחפש משהו מהיר להכנה. שיבולת שועל היא מקור מצוין לסיבים תזונתיים ומספקת תחושת שובע למשך זמן רב.
מצרכים:

1 כוס שיבולת שועל

2 כוסות מים או חלב

קמצוץ מלח

אפשרות להוסיף סוכר או דבש לפי טעם

תחילה יש לשים את שיבולת השועל והמים או החלב בסיר על להבה בינונית, להוסיף קלות קמצוץ מלח ולערבב. להביא את התערובת לרתיחה ולאחר מכן להנמיך את הלהבה. להמשיך לבשל כ-5 עד 10 דקות עד שהדייסה מסמיכה ומגיעה למרקם הרצוי. אם תרצו מתיקות, הוסיפו סוכר או דבש ובחושו היטב. את הדייסה ניתן להגיש חמה עם תוספות כמו פירות יבשים או טריים, שוקולד מגורר או אגוזים קצוצים.

דייסת קינואה עם דבש ואגוזים

דייסת קינואה היא פתרון נהדר עבור אלו המחפשים תחליף בריא יותר לשיבולת השועל או האורז. הקינואה עשירה בחלבון ואינה מכילה גלוטן מה שהופך אותה לאופציה מצוינת לאנשים עם רגישות לגלוטן או המודעים לתזונה הכרתית.
מצרכים:

1 כוס קינואה

2 כוסות חלב או תחליף חלב

3 כפות דבש

1/4 כוס אגוזים קצוצים

תמצית וניל

תחילה יש לשטוף היטב את הקינואה תחת מים זורמים כדי להסיר את טעמה המרירי. לאחר מכן, להוסיף לסיר קטן את הקינואה יחד עם החלב או תחליף החלב ולהביא לרתיחה. ברגע שהחלב רותח להנמיך את הלהבה ולבשל על אש נמוכה כשמכוסה חלקית כ-15 דקות או עד שהקינואה סופגת את כל הנוזלים ומתרככת. לאחר מכן, להוסיף את הדבש וערבבו את הדייסה היטב, והוסיפו גם תמצית וניל. בו בזמן, קלפו את הדייסה עם אגוזים קצוצים ותנו טעם עשיר ומרקם מעניין. הגישו חם והרגישו את יתרונות הקינואה על גופכם.

דייסת סולת עם חלב וקינמון

דייסת סולת היא מנה מנחמת מעולה המתאימה לכולם. דייסת הסולת משתלבת נהדר עם קינמון ורמז של וניל מה שמוסיף לה טעם עשיר וארומטי.
מצרכים:

1/2 כוס סולת

3 כוסות חלב

2 כפות סוכר

1/2 כפית קינמון טחון

תמצית וניל

את הסולת יש לשים בסיר יחד עם החלב ולהתחיל לבשל על אש בינונית. יש להביא לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד כך שלא יווצרו גושים. לאחר שהחלב רותח, להנמיך את האש ולבחוש עד שהדייסה מסמיכה ובקבלת המרקם המושלם. לאחר מכן, להוסיף סוכר וקינמון לערבב ולבשל לעוד דקה. לסיום, להוסיף תמצית וניל ולבחוש היטב. השילוב של הסולת עם תמצית הווניל והקינמון נותן תחושה חמימה ומפנקת במיוחד אפשר להגיש חמה מעוטרת בנגיעות קינמון מלמעלה.

דייסת אורז עם חלב קוקוס ומנגו

דייסת אורז מתוקה לא חייבת להיות מסובכת להכנה בכלל. בשילוב עם חלב קוקוס ומנגו תקבלו מנה מיוחדת ומתוקה עם ניחוחות אקזוטיים.
מצרכים:

1 כוס אורז

2 כוסות חלב קוקוס

3 כפות סוכר

מנגו חתוך לקוביות

תמצית וניל

תחילה, יש לבשל את האורז במים כפי שכתב על האריזה עד שהוא כמעט מוכן אך לא לגמרי. עלינו להוסיף את האורז המבושל לסיר עם חלב הקוקוס, הסוכר ותמצית הווניל ולבשל על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב קבוע. כשהאורז סופג את הנוזלים והדייסה מסמיכה מוסיפים את קוביות המנגו ומערבבים קלות. להגיש חם או פושר ולהרגיש את הטעם המענג והייחודי שאפשר למצוא רק בשילוב זה. הדייסה מתאימה במיוחד לארוחת ערב רומנטית או לארוחה קלילה וטעימה במהלך היום.

דייסת קינואה מלוחה עם ירקות

דייסת קינואה איננה חייבת להיות רק מתוקה. ניתן ליהנות ממנה גם בצורה מלוחה ובריאה עם ירקות. מתכון זה מתאים במיוחד לארוחות ערב קלות או לארוחת צהריים קלילה.
מצרכים:

1 כוס קינואה

2 כוסות מים

1 בצל חתוך לקוביות

1 גזר חתוך לקוביות

1 קישוא חתוך לקוביות

מלח ופלפל לפי הטעם

תחילה יש לשטוף היטב את הקינואה ולהניח בסיר יחד עם המים. להביא לרתיחה, ולאחר מכן להנמיך את הלהבה ולבשל עד שסופגת את כל הנוזלים. בו בזמן, יש לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה ולהוסיף את הגזר והקישוא. להמשיך לטגן עד שהירקות רכים. כשהקינואה מוכנה להוסיף את הירקות המטוגנים, לערבב היטב ולהוסיף מלח ופלפל לפי הטעם. דייסה זו מספקת טעמים נהדרים ומתאימה לכל רגע ביום עם תוספת של סלט טרי.

דייסת דגני בוקר עם פירות יבשים

דייסת דגני בוקר זו מתאימה לשינויים והתאמות לפי הטעם האישי של כל אחד. השילוב עם פירות יבשים נותן את המתיקות והטעם המיוחד למנה זו.
מצרכים:

1 כוס דגני בוקר (קורנפלקס)

2 כוסות חלב

1/4 כוס צימוקים

1/4 כוס שזיפים יבשים קצוצים

2 כפות סוכר

תחילה עלינו להכניס את דגני הבוקר והחלב לסיר ולבשל על אש בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד. יש להביא לרתיחה ומיד לאחר מכן להנמיך את האש. להוסיף את הפירות היבשים והסוכר, ולבשל כ-5 דקות עד שהדגנים מתרככים והדייסה מסמיכה. לערבב היטב ולהגיש חם או פושר. דייסת דגני בוקר עם פירות יבשים היא מנה מתוקה ונפלאה שמתאימה לפתיחת יום נפלאה או לפינוק קצר באמצע היום.

אחרי שהבנו איך להכין דייסות שונות ומגוונות, תוכלו לשלב את המנות האהובות עליכם בתפריט היומי שלכם ולהתאים את רכיביהן לפי הטעם האישי. דייסות יכולות להפוך כל ארוחה לחמה, מזינה וטובה יותר ולספק לגוף את מה שהוא זקוק לו בעונה הקרה או אפילו בקיץ קריר. אל תהססו לנסות ולשלב מרכיבים שונים שיקנו טעמים חדשים ומיוחדים לכל אחת מהדייסות שהצגנו. אנחנו כאן בפוד טו יו תמיד נשמח לעזור ולענות על כל שאלה שיש לכם בזמן שאתם לומדים להכין וליהנות ממנות טעימות ומפנקות.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!