פסטו בזיליקום הוא מרכיב קלאסי ואהוב שמשדרג את המטבח העולמי. הוא מתאים למגוון מאכלים, מפסטות ועד שימוש ברטבים וסנדוויצ'ים. הבזיליקום הופך את הפסטו למנה רעננה וטובה המשלבת טעמים ירוקים עם ריח נעים. המחשבה על הכנת פסטו בבית נשמעת לפעמים מורכבת, אך למעשה זה תהליך פשוט וקל שמביא לתוצאה נפלאה וריחנית. הבסיס של הפסטו הוא בזיליקום טרי, שמן זית איכותי, פרמז'ן טעים וצנוברים קלויים, כשמערבבים את הרכיבים האלו מתקבל ממרח משובח. מתכון זה דורש זמן קצר בלבד ומבחינת המוצרים – אפשר למצוא כל מה שצריך בכל חנות. נוכחות של פסטו מיוצרת בבית היא לא רק תוספת טעם, אלא חוויה קולינרית שמקרבת את המאכלים לאיטליה. לא משנה אם אתם טבחים מתחילים או מנוסים, המנה הזו תעניק לכם תחושת הישג וטעם מדהים.
מצרכים ותהליך הכנה
מצרכים:
2 כוסות עלי בזיליקום טריים
1/2 כוס צנוברים קלויים
3/4 כוס שמן זית איכותי
1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
3 שיני שום קלופות
מלח ופלפל לפי טעם
אופן ההכנה:
שמים את הבזיליקום והשום במעבד מזון. מתְחילים לטחון והוספים בהדרגה את הצנוברים ופרמזן. לאט הערב מוסיפים את השמן זית. מערבלים עד שמתקבל מרקם אחיד. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
שימוש בפסטו למגוון מאכלים
הפסטו בזיליקום הוא ממרח רב שימושים ותפקידים במטבח. מעבר לארומט המיוחד שלו, הוא מביא טעם ירוק ורענן להשתלבות במאכלים רבים. שימוש בפסטו בפסטה פשוטה כולל שילוב של רוטב עם פסטו, פרוסות עגבנייה וגבינת מוצרלה ליצירת מנת קפרזה טעימה. הפסטו כאילו שולח אתכם לטיול באיטליה, עם קולינריה ים תיכונית במיטבה. אם אתם מחפשים שדרוג לטוסטים או סנדוויצ'ים, הפסטו ישדר יה בהם חיים חדשים טעימים ובריאים.
לגבי מרקים או תבשילים, הוסיפו פסטו לתוף המרק או השתדלו לערבל את המרק עם הפסטו כדי לשדרג את טעמו. כך תתמזגו טעמים מהמרק הסטנדרטי עם הניחוח והטעם המיוחד של הפסטו. זה מתאים במיוחד למאכלים עם דגש על המרכיבים הטבעיים שבו ניתן באמת לחוש את הבזיליקום הטרי שמגיע מתוך הפסטו. השימושים בפסטו כמון כמעט אינסופיים, יצירתיים ומזינים, מרכי מרתק המוסיף למזון שלכם נדבך מרתק וייחודי במראה ובטעם.
איך לצלות ולהכין את הצנוברים
הכנת הצנוברים כמו שצריך היא קריטית להצלחת הפסטו. הצנוברים מעניקים טעם מתוק-אגוזי שמעלה את טעם הפסטו לרמות חדשות. צלייה נכונה היא הצעד הראשון. חשוב לצלותם על מחבת יבשה וחמה כדי לשחרר את הטעמים. בעת הצלייה יש להפוך אותם לעיתים קרובות כדי להשיג צלייה אחידה מבלי לשרוף אותם. הקפידו לשמור על אש נמוכה כדי שלא נתפוס ניחוח מריר.
ברגע שהצנוברים כבר קלויים ונראה זהוב, יש להוציאם מהמחבת ולתת להם להתקרר. צנימים מדי יכולים להרוס את המרקם של הפסטו אז מומלץ להשגיח עליהם בעת הצלייה. לאחר שהתקררו, ניתן להתחיל להכין את הפסטו על ידי הוספתם למעבד המזון. כל חלקי הפסטו צריכים להתמזג ולאבד את עצמם בתוכו, חלילה רק מלח רך בטעם יוצא דופן.
אחסון ותזמון הפסטו
לפני שאתם מתחילים בהכנת הפסטו, עליכם לבדוק כיצד לאחסן אותו לאחר ההכנה. אחסנה נכונה חשובה לשימוש יעיל וטוב בפסטו הביתי. מומלץ לשמור את הפסטו בכלי אטום במקרר. ניתן להשתמש בזה כשבוע ימים, אך למען ההחמירה ועדיף בתוך חמישה ימים לפחות. בכל פעם שאתם מוציאים קצת מהכלי, כדאי לתת לו ערבוב קל עם כף כדי להחזיר את המרקם המקורי ולשפר את טעם.
כדי לשמור על הפסטו למשך זמן ארוך יותר, אפשרות נוספת היא להקפיא אותו. אם אתם עושים זאת השתדלו להניח אותו בתבניות קרח כדי שתוכלו להשתמש בחלקים קטנים יותר בכל פעם. הפסטו נשאר טוב במקפיא לזמן של עד שלושה חודשים. כשאתם מפשירים את הפסטו שוב עדיף שההפשרה תהיה איטית כדי להימנע מהתפרקות המרקם יתר על המידה. תהליך זה מאפשר לכם לשמור על גמישות במטבח בעת הצורך.
שיפור הפסטו בחומרים נוספים
אם אתם חפצים בשדרוג ווריאציה של הטעם המסורתי, אתם יכולים להוסיף לפסטו מרכיבים נוספים. למשל, הוספת עלי רוקט יכולה להוסיף טעם חריף וארומטי לפסטו שלכם. כמו כן, הוספת גרידת לימון יכולה להעניק לו טעם חמצמץ שישפר את טעמי הבזיליקום ויוסיף לו רעננות מיוחדת. מעבר לכך מנכחים כדא להשתמש בשמן זית בטעמים מיוחדים כדי לרענן את הפסטו שלכם.
תוכלו גם לנסות להוסיף ירקות כמו אפרסקים או תרד, שמשליכים טעמים נוספים אל הסלט שלכם. כולם טעמים שמתגברים לסלט ולפסטו כדי לעזור לכם להיות יצירתיים עם מה שיש במטבח. תחושת יצירתיות של הטבחים עוזרת לפתוח אפשרויות רבות, מה שמקל עליכם להפתיע שותפים לאכילה ולהדגיש לכל מי שיכול להשתמש בצורה פסטה באירועים מיוחדים ומקצועיים.
אנו מזמינים אתכם לנסות את המתכון ולשלב אותו במגוון מנות, כי באמת נפלא לטעום אותו במגוון דרכים. פוד טו יו
בסופו של דבר, הפסטו בזיליקום מעניק כל כך הרבה אפשרויות קולינריות בעיקר בשל הדומיננטיות והחדשנות הטמונה בו. הפסטו מציע טעם ייחודי, ארומט מענג ואפשרות לגוון ולהעשיר כל מנה. להשתמש בפסטו כמו שצריך חשוב למטבח שלכם הוא הייחוד, המוקפד, האישי שלכם, שמשקף גם הטעמים האהובים עליכם. אפשר להשתמש בפסטו במטבח כחלק מנסיונות וכלים שמשפרים את איכות החיים ובאותה עת מביאים שמחה לעיצוב המנות. במידה ותצטרכו עזרה עם המתכון או כל דבר אחר, אל תהססו לפנות אלינו ואנו נשמח לעזור.