מתכון לעוגיות שוקולד

שום דבר לא מסמל בית יותר מניחוח עוגיות שוקולד הנאפות בתנור. מה שהופך עוגיות אלו לפופולריות כל כך הוא הפשטות שלהן לצד עושר הטעמים. ניחוח עוגיות שוקולד גורם לילדים ולמבוגרים כאחד לרוץ למטבח כדי לטעום. במתכון הזה, אנחנו נספק לכם דרך פשוטה וקלה להכין עוגיות שוקולד טעימות שיפתיעו את כולם. עצם הכנת עוגיות בבית מאפשרת גיוון ושינויים בטעם כדי להתאים להעדפות האישיות שלכם. כאן נכין עוגיות שוקולד שעשויות לרצות את סובבים אותן ולהותיר אותם מבקשים עוד. השילוב בין השוקולד למרכיבים נוספים יוצר מרקם מושלם עם קריספיות מבחוץ ונימוחות מבפנים. הבה נתחיל בהכנה של העוגיות המזמינות הללו עם מתכון מעורר תאבון שיפתיע את כל המשפחה והחברים. עוגיות שוקולד האלו הן בדיוק המתכון שחיפשתם לפינוק עצמכם ומשפחתכם בכל שעה ביום. תיהנו מהכנה קלה ומהירה ומהתוצאה המתוקה שכמובן תישאר בתגובות וחיוכים.

מרכיבים לעוגיות שוקולד טעימות

כדי להתחיל בהכנת העוגיות תצטרכו את המצרכים הבאים:
קמח – 2 כוסות
אבקת סודה לשתייה – חצי כפית
מלח – חצי כפית
חמאה מומסת – חצי כוס
סוכר חום – כוס
סוכר לבן – חצי כוס
תמצית וניל – כפית
ביצה – ביצה גדולה אחת
חלמון ביצה – חלמון אחד
שבבי שוקולד – כוס וחצי

עכשיו, כשיש בידכם את כל המרכיבים בואו נלמד איך ניגשים להכנת העוגיות. – התחילו בערבוב הקמח, אבקת סודה והמלח בקערה גדולה. – בקערה אחרת ערבבו את החמאה המומסת עם הסוכר החום והסוכר הלבן. – הוסיפו לקערת החמאה את תמצית הווניל, הביצה והחלמון, וערבבו היטב. אט אט ערבבו את המרכיבים היבשים עם אלו הרטובים. – כשמעורבבים היטב הוסיפו את שבבי השוקולד. – בעזרת כף, השאירו כדורי בצק על נייר אפייה מתחת למרווחים – אפו את העוגיות כ-15 דקות ב180 מעלות, או עד שהן מזהיבות מעט מסביב

אופן ההכנה והערות נוספות

שימוש בקערות שונות לערבוב המרכיבים הרטובים והיבשים מאפשר ערבוב טוב יותר של התערובת הסופית, ויוצר עוגיות רכות ואווריריות יותר בסופו של דבר. ניתן גם להוסיף מרכיבים נוספים כמו אגוזים או חמוציות כדי להעשיר את הטעמים ולהפוך את עוגיות השוקולד שלכם למגוונות יותר בכל פעם שתכינו אותן. אם אינכם נמנעו מכלל השוקולד, מומלץ להשתמש בשוקולד באיכות גבוהה למקסום הטעמים והתקבלות השוקולד בעוגיות.

למדתי כיצד לאפות עוגיות שוקולד בעבר ואני מדגישה שהשימוש בחמאה מומסת מחזק עוד יותר את העדינות של העוגיות. כפי שידוע, האפייה דורשת סימטריה סבלנות ולמידת כמויות מדויקות, לכן חשוב להקפיד על כמות המרכיבים ולוודא שהעוגיות נאפות היטב מבלי להתייבש. זמן האפייה עשוי להשתנות מתנור לתנור, אז כדאי לשים לב לצבע הזהוב שמופיע מסביב לעוגיות כשסיום האפייה מתקרב.

תוספות ורעיונות לשדרוג עוגיות השוקולד

אפשר להוסיף לעוגיות שלכם מגוון מרכיבים שבדרך כלל לא נתפסים כהכרחיים אך בהחלט יכולים להוסיף לטעם ולמראה: אגוזים קצוצים, חמוציות יבשות או אפילו כמה קוביות שוקולד נוספות להשראת 'עוגיות מלכה'. כשאתם רוצים לשדרג את טעמן אפשר גם להוסיף כפית של חמאת בוטנים נטולות שומן וליצור טעם מתקתק ועמוק יותר.

צריכת השוקולד הגבוהה בעוגיות הנ"ל אינה מכילה את כל מה שיכבד את חוש הטעם ולכן יצירת פתרונות יצירתיים מוסיפה מאוד. בזמן של ערבוב המרכיבים, תוכלו לנצל את ההזדמנות להוספת קינמון או אגוז מוסקט לדוגמה שמשאירה טעם מתובל ומעודן. לגיוון נוסף, תוכלו להוסיף שוקולד לבן מפורק בכפית כדי להעניק חצי צבע נוסף לעוגיות שלכם.

תחליפים טבעוניים ועבור אלו הרגישים ללקטוז

ישנם תחליפים טובים לחומרים שמקורם מבעלי חיים מתכונתיים שמאפשרים לכולם ליהנות מעוגיות שוקולד. למשל החלפת החמאה המומסת בשמן קוקוס מומס או מריחת רגילה, מה שימנע כל טעם חלב שיבוא בעוגיות. עבור ביצה, תוכלו להשתמש בחצי כוס של רסק תפוח ללא תוספת סוכר או בכפית ג'לטין המומס בכוס מים פושרים.

חברות טבעוניות שמרו על האיזון הנכון מבלי לפספס מהטעם העשיר בעת הפקת מוצרי הקינוח. החלפת סקרב ייאפשר לכם להקנות טעם מעניין ורענן לקינוחים. חשוב לבחור בשבבי שוקולד שהינם על בסיס צמחי לחלוטין, ללא חמאת חלב, מה שידלג על כל ענייני הלקטוז. תלולית של שמנת ערמונית/ארוכית במקום חלב רגיל הוא עיקרון חיוני ששוכח הרבה טבעוניים.

איך לשמור על העוגיות לאחר האפייה

חשוב לוודא כי לאחר יציאת העוגיות מהתנור הן תישארנה על רשת קירור כדי לשמור על קריספיותן ולהימנע מכל התייבשות. אחסון נכון חשוב גם כן חאַב. ניתן לשמור את העוגיות בצינצנת זכוכית כשהיא אטומה לאוויר או בקופסה עם מכסה פעלוליסטי כדי לשמור על המרקם הפריך והטעם הרענן של העוגיות.

במיוחד כשמכינים הרבה עוגיות ולא מרגישים חיוניים, חושבים לב שאילתות. אם אתם לא זקוקים לכמות שהכנתם תוכלו להקפיא את העוגיות בכלי מתאים. כשתרצו להגישן, פשוט חממו אותן מספר דקות בחום בינוני עד שיחזירו לעצמן את מרקמן המרוווים. זכרו, חשוב לשלוף את העוגיות מתוך המקפיא בסביבה קרירה כדי להימנע מעיוותים בחום.

לסיום מתוק וטעים

כשמתחשק לכם רגע מענג לעצמכם ולמשפחתכם, עוגיות השוקולד הפשוטות יחסיקח. הן טעימות ומהוות סיום מתוק לארוחה משפחתית. מתכון זה מבטיח לחבר אתכם ואת אהוביכם לזמן מהנות משותף במטבח ובשולחן.

אם אתם רוצים ליהנות מעוד מתכונים טעימים ומגוונים נשמח לשתף אתכם בפוד טו יו. ההכנה המהירה והפשוטה של עוגיות השוקולד תגרום לכל אחד ליפול בקסמן של אותן העוגיות ויבטיחו שתמיד יהיו לכם עוד עוגיות לאכול ישר מהמלאי הביתי. תנו לעצמכם לטעום כדי לגלות חוויות בשפתיים מתוקות – בקור רגשי ובטעמים עמקים וחמים. הזמן נהדר תמיד להשקיע בעצמכם במשהו או מישהו.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!

פסטטט..
רק רצינו לעדכן
אם אתם צריכים בעלי מקצוע מומלצים

תוכלו למצוא באתר
קליבר בעלי מקצוע