מתכון לעוגת שמרים שוקולד

יש משהו קסום בעוגת שמרים שוקולד, הריח שמשתחרר מהתנור כשהשוקולד נמס וחודר לתוך העוגה, והמרקם הרך והמפנק שהם פשוט מהווים חגיגה לחושים. המתכון לעוגת שמרים שוקולד הוא לא רק פשוט להכנה, אלא גם דרך נפלאה ליצור זיכרונות מתוקים לכל המשפחה. השימוש בשמרים מעניק לעוגה את הגובה והמרקם האוורירי, בעוד השוקולד מוסיף את הטעם העשיר. פעולה זו דורשת קמצוץ סבלנות כדי לאפשר לבצק לתפוח, אבל התוצאה שווה כל המתנה.

מרכיבים ואופן הכנת הבצק

מצרכים לבצק:

1 ק"ג קמח

50 גרם שמרים טריים

150 גרם סוכר

2 כוסות חלב פושר

2 ביצים

1/2 כוס שמן

כפית מלח

כדי להכין את הבצק, מתחילים בהמסה של השמרים בכוס חלב פושר עם כף סוכר ומניחים כ-10 דקות עד שהשמרים מתחילים להקציף. בינתיים מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר, המלח ולבסוף יוצרים גומה למרכז. כאשר השמרים מוכנים מוסיפים את תערובת השמרים לגומה. מוסיפים את שאר החלב, הביצים והשמן ומתחילים ללוש. לישה טובה היא המפתח לקבלת בצק חלק וגמיש. לאחר מכן מכסים את הקערה במגבת ומניחים להתפחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מרכיבים ואופן הכנת המלית

מצרכים למלית:

200 גרם שוקולד מריר איכותי

100 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר

3 כפות קקאו

כדי להכין את המלית, מתחילים בלהמיס את השוקולד והחמאה יחד. ניתן לעשות זאת במיקרוגל, בפולסים של 30 שניות כדי לוודא שהשוקולד לא יישרף, או באמבט מארי – קערה מעל סיר מים רותחים, כך שהאדים יעשו את העבודה בעדינות. לאחר שהחמאה והשוקולד מותכים, מוסיפים את הסוכר והקקאו ומערבבים היטב לתערובת חלקה. המלית צריכה להיות סמיכה ונוחה למריחה על הבצק. כעת המלית מוכנה לשימוש ויש להמתין שהיא תצטנן מעט.

הרכבת העוגה

לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לשניים ומתחילים לרדד כל חלק למלבנים בגודל שווה. הבצק צריך להיות בעובי של כ-1/2 סנטימטר. מורחים את המלית על כל מלבן בצק, ומשאירים מעט שוליים פנוים כדי לאפשר סגירה נוחה לאחר גלגול. לאחר המריחה, מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה ככל שניתן. יש לדאוג שקצוות הבצק יהיו סגורים כדי שהמלית לא תזלוג החוצה במהלך האפייה.

חיתוך וליפוף הבצק

חותכים את רולדת הבצק לאורך באמצעות סכין חדה כדי לחשוף את השכבות של הבצק והמלית. פעולה זו יוצרת אפקט ויזואלי מעניין ופותחת את העוגה בבישול לשכבות של טעם. את הרולדות ניתן ללפף זו בזו ליצירת מראה קלוע ואלגנטי. לאחר מכן, מעבירים את הקליעה לתבנית משומנת היטב. הכנה זו של העוגה נקראת בבקה, והיא מאפשרת גם לשמור על המרקם וגם להוסיף אלמנט אסתטי למראה הסופי.

אפיית העוגה

מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומניחים את העוגה לתפיחה נוספת בתבנית למשך כ-30 דקות. התפחה זו תאפשר לאוויר להיכנס למקומות שבהם נחתך הבצק ותעצים את המרקם האוורירי. לאחר התפיחה האחרונה, אפשר להבריש את העוגה בביצה טרופה כדי לקבל צבע זהוב ומבריק במהלך האפייה. אופים במשך כ-25-30 דקות או עד שריח השוקולד יציף את המטבח והעוגה תקבל גוון זהוב כהה.

הגשה ושימור העוגה

לאחר סיום האפייה, מומלץ להוציא את העוגה מהתנור ולתת לה להתקרר קלות לפני שפורסים אותה. ניתן לפזר מעט אבקת סוכר מעל להוספת טאץ' קלאסי. אם רוצים לשמור על טריות העוגה לאורך זמן, יש לעטוף אותה בנייר כסף או לשמור בקופסת פלסטיק אטומה. כזו עוגה ניתן להגיש חמה או בטמפרטורת החדר, כשיושבת על השולחן עם כוס תה או קפה. היא תשמור על רכותה ועשירותה כמה ימים לאחר האפייה.

סיום הקיץ הוא זמן מושלם ליהנות מעוגת שמרים שוקולד מטריפה, מפנקת ומרשימה שאין כמותה. בעזרת המדריך הזה תוכלו ליצור עוגה עשירה בטעמים ומרקמים, שתשמח כל שולחן חג או אירוע. אין כמו להפחית את המורכבות בעזרת פוד טו יו ולשדרג את חווית הבישול בקינוחים מתוקים ונהדרים. אם תרצו שירות וליווי אישי במתכון, צוות המומחים שלנו זמין לכל שאלה והדרכה בטלפון או באתר.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!

פסטטט..
רק רצינו לעדכן
אם אתם צריכים בעלי מקצוע מומלצים

תוכלו למצוא באתר
קליבר בעלי מקצוע