מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות

בעת ההכנה של קציצות בשר ברוטב עגבניות תמצאו תהליך פשוט וטעים המשלב בין בשר טחון עם תבלינים מעולים לרוטב עגבניות עשיר וטעים. מתכון זה משלב בין טעמים ותבלינים היוצרים מנה מעוררת תיאבון וטעימה לכל המשפחה. הקציצות הללו פריכות מבחוץ ונימוחות מבפנים כשהן סופגות את טעמי הרוטב המתבשלות בתוכו. תהליך ההכנה כולל את המרכיבים הטבעיים והאיכותיים ביותר כדי להבטיח שכל ביס יהיה חוויה קולינרית מעולה. עם מעט מאמץ ותשומת לב לפרטים תוכלו ליצור מנה טעימה שכל המשפחה תאהב ותרצה להכין שוב ושוב. בואו נתחיל את המסע הקולינרי הזה של יצירת קציצות הבשר ברוטב עגבניות ולגלות את הסוד לטעימות שובה לב. בעזרת המתכון שלנו תדעו איך להכין את הקציצות בצורה אידיאלית יש לשלב את הרכיבים בקפידה וליצור את הרוטב המתובל והעשיר שיתבל את הקציצות ויוסיף להן עומק טעמים שישאיר רושם על כל טוען. למי שמחפש כיצד לשדרג את הארוחות הביתיות ולהפוך אותן לאירוע משפחתי נעים כתוספת לכל שולחן

מצרכים לקציצות

בשר טחון – חצי קילו
בצל קטן קצוץ דק – אחת
פירורי לחם – רבע כוס
ביצה – אחת
שום כתוש – שני שיניים
פטרוזיליה קצוצה – כף
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
כמון – קמצוץ

מערבבים את הבשר הטחון יחד עם הבצל הקצוץ פירורי הלחם והביצה עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השום הכתוש הפטרוזיליה ומעט כמון ומערבבים שנית. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל הרצוי ומניחים בצד. חשוב להקפיד על ערבוב טוב של המרכיבים כדי ליצור קציצות יציבות שהטעמים שלהן משתלבים בצורה מושלמת

מצרכים לרוטב עגבניות

עגבניות מרוסקות – שתי כוסות
בצל בינוני קצוץ דק – אחת
שום כתוש – שלושה שיניים
שמן זית – כף
מלח – לפי הטעם
סוכר – כפית
פלפל שחור – לפי הטעם
מים – חצי כוס

מחממים מעט שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך ומתחיל להזהיב. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים קלות נוסף. מוסיפים את העגבניות המרוסקות המים והסוכר ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מבשלים על אש נמוכה כעשרים דקות עד שהרוטב מסמיך ומתבשל בשלמותו סוד לרוטב טוב הוא בסבלנות לתת לו להתבשל לאיטו ולספוג את כל הטעמים

איך לשלב בקציצות ורוטב

לאחר שהרוטב בושל ניתן להוסיף את הקציצות לרוטב. מניחים אותם בעדינות בתוך הרוטב הדואגים שהן לא יהיו צמודות מדי בכדי שייבשלו היטב. מכסים את הסיר ומבשלים עוד כמחצית השעה עד שהקציצות מבושלות לגמרי ברוטב. ניתן להפוך את הקציצות מדי פעם כדי לוודא שהן סופגות את הרוטב מכיוון שחשוב שהקציצות יבלעו את טעמי הרוטב בצורה מאוזנת ומשלמים את הניחוחות והטעמים למנה

הגשה וסוגי תוספות

הקציצות ברוטב עגבניות יכולות להיות מוגשות עם מגוון תוספות. פסטה היא אחת האפשרויות הקלאסיות שמתחברות היטב עם הטעמים המגוונים של הרוטב. לצד פסטה אפשר להגיש אורז לבן שיספוג את הרוטב ויעצים את הטעמים. אפשרות נוספת היא להגיש את הקציצות בתוך לחם פריך וטרי ליצירת מנה טעימה שמזכירה קצת כריך עטוף אהבה לשדרוג הארוחה

שימושים נוספים במתכון

מעבר להיותן קציצות ברוטב טעים ניתן להשתמש במתכון הזה כמנה בסיסית לכמה וריאציות שונות. אפשר להוסיף ירקות קצוצים לרוטב ולהשרות טעמים חדשים ומעניינים לכל מנה. זו גם הזדמנות נהדרת להוסיף עשבי תיבול טריים כמו נענע או כוסברה לטוויסט מיוחד במנה. לכל מי שרוצה להוסיף מנה אינדיבידואלית משלו מומלץ להוסיף מרכיבים שיאהבו אותם במיוחד

יתרונות תזונתיים בקציצות וברוטב עגבניות

קציצות בשר ברוטב עגבניות מספקות ערכים תזונתיים חשובים מכיוון שהבשר הוא מקור מצוין לחלבונים וויטמינים בקבוצת B. רוטב העגבניות תורם לוויטמינים כגון ויטמין C וליקופן הנמצא בעגבניות וגם מינרלים נוספים כמו אשלגן שעוזרים להתאזן את הדיאטה מכינים את המנה עם שומן מינימלי והעדפה לרכיבים טריים ואיכותיים ליצירת מנה בריאה ושופעת טעמים

אם אתם רוצים לשדרג את הארוחות שלכם וליהנות ממנה שהיא גם טעימה וגם קלה להכנה קציצות הבשר ברוטב עגבניות זה הפתרון. פשוטות להכנה הן יסייעו להפוך כל ארוחה להזדמנות לחגיגה קולינרית שאף אחד לא ירצה לפספס. את המתכון לקציצות תוכלו למצוא בפוד טו יו לפייר שבילוב נכון של טעמים ותבלינים יהפוך כל ארוחה למיוחדת יותר וכזו שתישאר בזיכרון זמן רב

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!