מתכון לעוגיות שיבולת שועל

עוגיות שיבולת שועל הן חטיף בריא וטעים המתאים לכל שעה ביום. האפייה שלהן קלה ופשוטה, והן מתאימות גם למי שמתחיל באפייה וגם למומחים שיכולים להוסיף להן טוויסטים יצירתיים משלהם. שילוב שבין טעמי שיבולת שועל ופירות יבשים מספק חטיף פריך ומענג שיכול להוות תוספת נהדרת לכוס קפה או תה.

מצרכים להכנת עוגיות שיבולת שועל

שיבולת שועל – 2 כוסות
קמח מלא – 1 כוס
סוכר חום – 1 כוס
חמאה מומסת – 100 גרם
ביצה – 1
תמצית וניל – 1 כפית
סודה לשתייה – 1/2 כפית
מלח – 1/4 כפית
צימוקים או חמוציות יבשות – 1/2 כוס

אופן הכנת העוגיות

מערבבים בקערה גדולה את השיבולת שועל, הקמח, הסוכר, הסודה לשתייה והמלח.
בקערה נפרדת טורפים את הביצה ומוסיפים לה את החמאה המומסת ותמצית הווניל.
מערבבים את התערובת הרטובה עם התערובת היבשה עד לקבלת בצק אחיד.
מוסיפים את הצימוקים ומערבבים בעדינות
בעזרת כף יוצרים עוגיות מהבצק ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-12-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
מוציאים מהתנור ומניחים להן להצטנן.

עוגיות מותאמות אישית

החוויה שבהתאמת מתכון העוגיות לפי טעמכם האישי היא אחד ההיבטים הכיפיים באפייה. ניתן לגוון את המתכון הבסיסי ולהוסיף אגוזים, שוקולד צ'יפס, או כל תוספת אחרת שיכולה להעשיר את הטעם והמרקם של העוגיות. כל אחד יכול ליצור שילוב שמתאים במיוחד להעדפותיו.

לאוהבי הקוקוס, ניתן להוסיף חצי כוס קוקוס מגורד למתכון. לאלה שמעדיפים מעט קראנץ', שקדים ואגוזי מלך מהווים תוספת נהדרת המוסיפה גם ערך תזונתי וגם טעם. יתרון גדול נוסף הוא האפשרות לשנות את סוג הקמח במתכון לקמח שיבולת שועל או קמח שקדים כדי להתאים לאנשים עם צרכים תזונתיים שונים.

ערכים תזונתיים של עוגיות שיבולת שועל

עוגיות שיבולת שועל הן לא רק טעים ומשביעות, אלא גם עשירות בערכים תזונתיים. שיבולת שועל מכילה סיבים תזונתיים רבים, המסייעים לתחושת שובע לאורך זמן. הסיבים גם תומכים בבריאות מערכת העיכול ושומרים על רמות סוכר מאוזנות בדם.

השימוש בשיבולת שועל כבסיס לעוגיות מאפשר לצרוך כמות נאותה של פחמימות מורכבות, הנספגות לאט ומשחררות אנרגיה בהדרגה. כך, אכילת עוגיות אלו כארוחת בוקר או כחטיף בין הארוחות יכולה להוסיף רבות לחלוקת האנרגיה במשך היום ולשמור על תחושת עירונות ורעננות.

אחסון ושמירה על טריות העוגיות

שמירה על טריות העוגיות לאחר אפייתן חיונית להבטחת הנאה מקסימלית מטעמן המרענן ומרקמן הפריך. לאחר שהן מתקררות יש לאחסן את העוגיות בכלי אטום היטב כדי למנוע חדירת אוויר ושמירת טריותן לאורך זמן.

דרך נוספת להבטיח את רעננות העוגיות היא הקפאתן. ניתן להניח את העוגיות בכלי או שקית אטומה היטב ולהקפיאן. הן נשמרות היטב במקפיא למספר חודשים וההפשרה מצריכה רק כמה דקות בטמפרטורת החדר. כך, תמיד תוכלו להחזיק מלאי קטן של עוגיות טריות בהישג יד.

יתרונות מצרך שיבולת השועל

שיבולת שועל נחשבת לאחד המזונות הבריאים ביותר ונהנית ממגוון יתרונות תזונתיים מרשימים. היא מהווה מקור נהדר לסיבים מסיסים שתורמים להפחתת רמות הכולסטרול בדם. לשיבולת שועל גם תכונות נוגדות חמצון המגינים על הגוף מפני נזקי רדיקלים חופשיים.

שיבולת שועל מציעה גם ויטמינים ומינרלים הכרחיים לקיומה של תזונה מאוזנת כמו ברזל, מגנזיום, אשלגן וויטמינים מקבוצת B. שימוש בשיבולת שועל כמרכיב מרכזי בעוגיות מהווה דרך פשוטה להעשיר את הדיאטה היומית בעושר תזונתי זה ובכך לתרום לבריאות הכללית.

בסופו של דבר, עוגיות שיבולת שועל הן הבחירה האידיאלית למי שמחפש לשלב בין המתוק לבריא. אפשרויות הגיוון בהן רבות וכוללות תוספת של רכיבים שונים לפי טעם והעדפות אישיות. האתר פוד טו יו מזמין אתכם לנסות את המתכון שלנו לעוגיות שיבולת שועל בביתכם ולהנות מהחוויה שמלווה את הכנתן ואכילתן. אם אתם מעוניינים בשירות נוסף או במידע נוסף על מתכונים מרגשים יש לכם את האפשרות ליצור איתנו קשר ונשמח לעזור לכם בכל שאלה.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!