מתכון לבצק לפיצה

פיצה, אחת המנות הפופולריות ביותר בעולם, מציעה אין ספור אפשרויות לשדרוג וטעמים. השלב הראשון והמכריע בהכנת פיצה מושלמת בבית הוא ביצוע בצק פיצה מוצלח. בעזרת מתכון זה, תמצאו את הדרך הקלה והפשוטה ליצירת בצק פיצה רך וטיפולי, שגם טעים וגם גמיש. כדי להכין את הבצק הטוב ביותר לפיצה, יש להתרכז בכמה עקרונות בסיסיים כמו איכות המרכיבים, משך הלישה וזמן התפיחה. כלי המטבח שסבירים שכבר יש לכם בבית יספקו את כל מה שאתם צריכים כדי ליצור את הבצק שכל בני המשפחה ייהנו לאכול.

מצרכים בסיסיים לבצק

כדי להתחיל להכין בצק פיצה, תזדקקו לכמה מצרכים פשוטים ונגישים:
קמח פיצה, 500 גרם
מים פושרים, 300 מ"ל
שמרים יבשים, 7 גרם
סוכר לבן, כף אחת
מלח, כפית
שמן זית, כף אחת

אופן הכנה: הניחו את הקמח בקערה גדולה. הוסיפו את השמרים והסוכר וערבבו היטב. במרכז הקמח צרו גומה ושפכו את המים הפושרים. התחילו לערבב את המרכיבים ידנית או בעזרת מערבל מהירות נמוכה. הוסיפו את המלח ושמן הזית והמשיכו ללוש עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק.

לישה והתפחה

תהליך הלישה חשוב מאוד כדי לפתח את הגלוטן בבצק, האחראי על המבנה והגמישות. לאחר ערבוב המרכיבים, לושו את הבצק במשך 10 דקות עד לקבלת מרקם חלק ואלסטי. אם הבצק דביק מדי, הוסיפו מעט קמח ולושו שוב.

שימו את הבצק בקערה משומנת קלות, כסו את הקערה בניילון נצמד או מגבת תלויה והניחו להתפחה למשך שעה אחת לפחות בטמפרטורת החדר או עד שהבצק יכפיל את נפחו. בזמן הזה תוכלו להתפנות להכנת רוטב לפיצה וכל התוספות שתרצו לשים מעל.

רידוד והכנת בסיס הפיצה

לאחר שהבצק תפח, הגיע הזמן לרדד אותו. חלקו את הבצק לתקצובות המספר שאתם מעוניינים בו (לרוב זה יוצר 2-3 פיצות בגודל בינוני).

קחו כל חלק בנפרד ורדו אותו לצורת עיגול על משטח מקומח קלות, עד שהבצק דק ואחיד בעוביו. ניתן להשתמש במערוך, אבל גם בידיים בלבד. זה הזמן לתת לבצק להירקות קלה במשך עוד כ-10 דקות תוך כדי כיסויו במגבת.

תוספות והכנה לאפייה

לפני שאתם מתחילים להוסיף את התוספות, חממו תנור ל-220 מעלות צלזיוס.

מרחו רוטב העגבניות האהוב עליכם על גבי הבצק המרודד והשאירו שוליים ללא רוטב כדי ליצור קרום פריך. הוסיפו גבינה מגורדת בין אם מדובר במוצרלה בלבד או תערובת עשירה יותר, תוספות שונות כמו פטריות, זיתים, פלפלים או בשרים שונים והשלימו באזוב יבש.

אפייה

לאחר שהוספתם את התוספות הנבחרות, הכניסו את הפיצה לתנור החם. תנו לפיצה להישאר בתנור למשך 10-15 דקות או עד שהבצק מתפזר בצבע זהוב והגבינה מומסת ומשחימה.

זה הזמן לגלות סבלנות ולא לפחד לפתוח את התנור לבדוק לפני שזה מוכן. זאת הזדמנות להבטיח אפייה מוצלחת והקרום המושלם.

הגשה וטיפים לסיום

לאחר שהפיצה מוכנה, הוציאו אותה מהתנור והניחו לה להתקרר מעט לפני החיתוך. חתכו לפרוסות והגישו מיד כשהיא חמה וטריה.

הצעתינו היא לשחק עם שיטות ותוספות שונות לכל פיצה ולהוסיף נגיעות אישיות כמו בזיליקום טרי, טחינה, או שמן זית בטעמים. המלצה נוספת היא להכין את הבצק ערב קודם ולתת לו לנוח במקרר למשך לילה התוצאה תהיה בצק פיצה איכותי וטעים במיוחד. ליותר מתכונים וטיפים על פיצות בקרו ב<אית="https://food2u.co.il/">פוד טו יו.

הכנת פיצה ביתית היא חוויה מהנה לכל המשפחה שיכולה להפוך לרוטינה קבועה של הכנת ארוחה טעימה ובריאה. מדובר באפשרות לשחק עם המרכיבים בכל פעם ולתת לילדים לבחור את התוספות המועדפות עליהם. בעיקר, הזמן שמוקדש ללישה והכנת הבצק יכול להיות רגע של רוגע והנאה. הפיצה הביתית מבטיחה את היכולת להתאים את הטעמים לצרכים האישיים שלכם, ומשמשת כפעילות יצירתית ומשותפת לכולם. אם אתם צרכים עזרה או שואפים לגלות עוד, אל תהססו ליצור קשר איתנו!

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!