מתכון לביבות תפוחי אדמה

לביבות תפוחי אדמה הן מנה מסורתית ואהובה על רבים שמקורה במטבח המזרח אירופאי. הן פשוטות להכנה וקורצות במיוחד בימים קרירים שבהם אנו מחפשים ניחומים במזון חמם ומטוגן. הלביבות הן מנת צד נהדרת יחד עם קרם חמוץ, או בפני עצמן כחטיף. תהליך ההכנה לא מסובך כלל ומאפשר יצירת מנה מלאת טעמים בעזרת מעט מאוד מרכיבים בסיסיים שכולם מכירים. הכנת לביבות תפוחי אדמה דורשת תשומת לב לרגישות של התערובת ולדרך בה מטגנים את הלביבות כך שהן ייצאו זהובות ופריכות מבחוץ ורכות מבפנים. במאמר זה נציג את המתכון הבסיסי להכנה, ומהם הטיפים שלנו כדי שהלביבות יצאו מושלמות בכל פעם.

מצרכים להכנת לביבות תפוחי אדמה

להכנת לביבות תפוחי אדמה תצטרכו את המצרכים הבאים:
– 4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ומגורדים
– 1 בצל קטן מגורד
– 2 ביצים
– 3 כפות קמח
– מלח לפי הטעם
– פלפל שחור לפי הטעם
– שמן לטיגון

בעת שאתם מכינים את החומרים הללו צריך לוודא שכל המצרכים מוכנים מראש שכן העבודה עם תפוחי אדמה דורשת מיידיות על מנת לא לאבד את פריכותם והחלבתם תוך כדי. המרכיבים הפשוטים האלה מתאחדים למנה מהנה כשהם מטופלים נכון. כשאתם גרדים את תפוחי האדמה והבצל, חשוב לסחוט את הנוזלים המיותרים בידיים או בעזרת מגבת מטבח, כך שהלביבות לא יהיו רכות מדי במהלך הטיגון.

איך מכינים את הבלילה

לאחר שהכנתם את כל המרכיבים יש לשלב אותם יחד בתערובת טעימה. קחו קערה גדולה והניחו בה את תפוחי האדמה המגורדים, הבצל המגורד, הלחים (ליצור מרקם יציב הלביבות), והביצים. לישתם בעזרת כף גדולה או בידיים עד שהתערובת אחידה. הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם תוך כדי ערבוב. חשוב שאחידות המרכיבים תישמר כך שכל לביבה תקבל את הטעם הרצוי בכל נגיסה ולא תרגישו כמו גפיף של טעמים משתנים. יש להיזהר מהוספת כמות גדולה מדי של קמח שכן זה גם עלול לפגוע בטעם.

תוך כדי טיגון התפללו שמחשבותיכם ישמרו ערניות כדי למנוע עיכוב מיותר. הלישה איננה צריכה להיות ארוכה מדי אלא פשוט לראות שהכל התרגם לתוצאה משולבת.

שלב הטיגון ובישול עדין

ברגע שהבלילה שלכם מוכנה יש להמשיך לשלב הטיגון. היא צריכה להיות עשירה במרקם ואחידה. חמו שמן במחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה. השמן צריך להיות די חם לפני שהוא ממוקם הלביבות כדי שיספקו קרום זהוב ופריך. השתמשו בכף כדי לקחת "כדורים" מהתערובת ולדחוס אותם קלות לפני הנחתם במחבת. בידקו שהלביבה השטוחה מגולגלת כך שהיא תהפוך לשלמות בעת שהייתה במחבת.

אל תבצעו טיגון יתר כדי לא לגרום למרקם נוקשה. סביב כל לביבה יש לאפשר זמן לשמן להיכנס ולהתחמם.

שלב הפיכה וסיום טיגון

כשהליבות חמות ומלאות יש להופכן בעזרת כף שטוחה רחבה על הצד השני לטיגון נוסף. בדרך כלל יש לטגן על כל צד בערך 3 דקות אך חשוב לעקוב ולהסתכל אם הן מספיק זהובות כפי שנדרש.

הפיכת הלביבות נעשית זהירה לא לפגוע במראה שלהן כאשר הן במגע עם מחבת חמה במיוחד וכשנראה שהן תשבות מהשמן שוטף להן אין דבר נהדר מזה.

חזרה לטיגון מהיר מאוד לאחר הפיכה ואין להישאר מהיר מדי בתהליך כדי לא לפספס את מידת הבישול הנכונה.

הגשה והפקת הנאה מהלביבות

הסיום הנכון של כל תהליך קורה במסעדה הביתית שלכם ובפרט כשאתם מגישים את המנה הטריה שהרגע יצאה מהמחבת. הניחו את הלביבות על מגבת נייר סופגת כדי לסלק עודפי שומן לפני ההגשה. על הלביבות להיות זהובות מבחוץ ומהן מתבצע ריח מתוק של בחירה משפחתית שנראית כאילו גיליתם בית חדש.

הגשו אותן עם תוספות שמתאימות לכם כמו רוטב חמוץ קר או רטבים אחרים שאוהבים ביומיום. שילוב מושלם יחד עם מנת חלבונים קלילים יהיו להצלחה באירוע עם טעמים שמשאירים ביקור. כשאתם יושבים לאכול את הלביבות חיפשו גם דרכים לשדרוג.

פוד טו יו מעודד את תהליך הלמידה של מתכונים והטעמה בהתאם לעדפות אישיות.

אם הלביבות שלכם נדמו מתהליך כתיבה למועד בישול כזה או אחר חייב לסיים טיגון והגשה לשיפור הענין בסועדיך.

טלפנו אלינו ונשמח להעניק לכם שירות נוסף לייעוץ באירועים או כל תפריט שתצלחו. מנה גדולה יכולה לגע בו גם אתכם להשיף שרות מכל הלב.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!