פתיתים אדומים מתכון

פתיתים אדומים, מאכל שמזכיר לרבים את ילדותם, משלב בין טעמים ביתיים לנגיעות צבעוניות מושכות. זהו מתכון פשוט אך מלא בטעמים העשוי להעניק למטבח הביתי אווירה חמימה ומשפחתית. כשאתם מחפשים להכין ארוחת ערב מהירה אך טעימה או מנה צד למנה בשרית, הפתיתים האדומים הם הבחירה האידיאלית. בפוסט זה בעמוד פוד טו יו, נלמד כיצד להכין פתיתים אדומים במו ידכם כך שיהיו טעימים ורכים בדיוק כמו שאתם אוהבים.

מצרכים

פתיתים, 1 כוס
בצל בינוני, קצוץ
רסק עגבניות, 2 כפות
שמן זית, 2 כפות
מלח, כחצי כפית
מים, 2 כוסות
פפריקה מתוקה, 1 כפית משטח
סוכר, 1 כף

אופן ההכנה

על מנת להתחיל בהכנת הפתיתים האדומים, חממו את שמן הזית בסיר בינוני על אש בינונית. הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו אותו עד להזהבה קלה. בשלב הבא, הוסיפו את רסק העגבניות ותנו להם להתבשל כחצי דקה עד שהרסק מתחיל לשחרר את הארומה שלו. תהליך זה יוסיף לטעמם של הפתיתים עושר וטעם עמוק. כעת, הוסף את הפתיתים והמשיכו לערבב בעדינות עם הבצל והרסק כדי להצפות אותם בטעמם המיוחד של הרוטב.

תוספת מים ותבלינים

כשסיימתם לטגן את הפתיתים, הגיע הזמן להוסיף את המים. שימו לב כי אם תפחו כהלכה הם יגיעו לפי קצב בעזרת המים. הוסיפו גם את המלח הפפריקה והסוכר וערבבו כדי להבטיח שהטעמים יתפזרו בצורה אחידה. הביאו את הסיר לרתיחה ולאחר מכן הנמיכו את האש ויבשלו אותם על להבה קטנה עם מכסה חצי פתוח. הזמן המומלץ לבישול הוא כ-10 דקות עד שהפתיתים רכים וספגו את כל הרוטב.

מינון ונפחיות

בעוד שהפתיתים מתבשלים בדקו את מידת רכותם. אם הפתיתים עדיין קשים הוסיפו מעט מים והמשיכו לבשל כ-5 דקות נוספות. לפעמים ידרוש הגורם לקירוב הפתיתים מלב מרקם הומוגני להוסיף מעט נוזלים נוסף. סיימו את התהליך כאשר הפתיתים ספגו את המים והשתלבו כראוי עם יתר החומרים שבסיר.

טיפים לשדרוג

השגת מרקם מושלם של הפתיתים היא לפעמים דברים קטנים כגון הזמן החשיפה המגע עם הרוטב. תוספת של ירקות טריים או מבושלים פטריות צורבים על פני מניעת הדיבוק הם רק חלק מהאפשרויות. ניתן גם להוסיף לקראת סוף הבישול עלי בזיליקום או אויסטר להמלכה דבר אשר יאפשר לכם ליצור וריאציה מיוחדת ומעניינת העוטפת את העיגולים הקטנים בטעמים טבעיים ומעוררי תיאבון.

מנה אחרונה

פתיתים אדומים הם תוספת קלאסית וטעימה לכל ארוחה אך הם גם יכולים לשמש כארוחה עיקרית לאנשים שאוהבים כמות גדולה של פחמימות ולמותם. המנה הזו מתאימה לכל ימות השבוע ויכולה לשפר את החוויה המשפחתית בארוחות שלכם. הריחות שמסביב בזמן הכנת המאכל הזה רק יפיצו יותר את האהבה והמוטיבציה להמשיך ולהכין מאכלים מזינים וטובים.

<המאמר הזה הביא לכם את מתכון הפתיתים האדומים הקלאסי שמתאים לכל המשפחה. כאשר אתם מחפשים למשהו מהיר טעים ומוכר לזכור כי המצרכים כמעט תמיד נמצאים במטבח הביתי כך שלא תצטרכו לתזמון מיוחד הקשור להוראות הכנה מורכבות. אנו מזמינים אתכם לנסות את המתכון הזה ולשלב אותו בארוחות שלכם וליצור יחד חוויות חדשות ייחודיות וטעימות. כשאתם זקוקים לשירות או ייעוץ נוסף אתם מוזמנים לפנות אלינו נשמח להיות חלק מהמסע שלכם בתיול קולינרי מגוון ומרשים.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!