אטריות אורז מתכון

אטריות אורז הן מרכיב אהוב ופופולרי במטבחים רבים ברחבי העולם. הן קלות להכנה, יכולות להשתלב במגוון רחב של מנות ומותאמות לאנשים הנמנעים מגלוטן. האטריות עשויות מקמח אורז ומים, והן בעלות מרקם עדין שהופך אותן לאידיאליות כתוספת למרקים, מוקפצים, סלטים ועוד. הרבה מתכונים קלים ומהירים להסביר איך להכין את האטריות בצורה פשוטה ומזמינה, כך שגם מי שמתחיל את דרכו במטבח יוכל להצליח במנה זו.

אטריות אורז מוקפצות עם ירקות

מצרכים:

אטריות אורז – 200 גרם

שמן זית – 2 כפות

בצל גדול – 1 פרוס לרצועות

גזר – 1 חתוך לרצועות

פלפל אדום – 1 חתוך לקוביות

פלפל צהוב – 1 חתוך לקוביות

פטריות – 200 גרם

רוטב סויה – 3 כפות

שמן שומשום – 1 כף

שום כתוש – 2 שיניים

ג'ינג'ר כתוש – 1 כפית

קצח או שומשום שחור – לציפוי

צרור כוסברה או פטרוזיליה – קצוצה

אופן ההכנה:

לשים את אטריות האורז בקערה גדולה ושטוף במים קרים.

שופכים מים רותחים מעל האטריות ומשרים למשך כ-5 דקות עד שהן רכות אך עדיין נגיסות.

מסננים היטב ומניחים בצד.

מחממים שמן זית במחבת רחבה על להבה בינונית ומוסיפים את הבצל, הגזר והפלפלים.

מערבבים ומעט מטגנים עד שהירקות מתרככים.

מוסיפים את הפטריות והשום ומטגנים מספר דקות נוספות.

מוסיפים את האטריות המסוננות למחבת, מערבבים בעדינות ומתבלים ברוטב סויה ושמן שומשום.

מוסיפים את הג'ינג'ר ומערבבים שוב.

מפזרים את הקצח או השומשום לפי הטעם, וקמצוץ מכוסברה או פטרוזיליה קצוצה.

מגישים חם.

מרק עם אטריות אורז ועוף

מצרכים:

אטריות אורז – 150 גרם

שמן זית – 2 כפות

בצל ירוק – 2 קצוצים

חזה עוף – 250 גרם חתוך לרצועות דקיקות

גזר – 1 חתוך לרצועות

דלעת – 150 גרם חתוכה לקוביות בינוניות

ברוקולי – 1 כוס פרחים

רוטב סויה – 3 כפות

ציר עוף – 1 ליטר

בצל – 1 פרוס דק

מלח ופלפל – לפי הטעם

עלים כוסברה או נענע – לקישוט

אופן ההכנה:

מביאים את ציר העוף לרתיחה בסיר גדול.

מוסיפים את האטריות ומבשלים לפי הוראות היצרן עד שהן רכות אך נגיסות.

מוסיפים את עוף וכל השאר המרכיבים למעט הכוסברה, מבשלים כ10 דקות עד שהעוף מוכן.

מתבלים במלח ופלפל וסיים בישור מייבש.

מוסיפים עלי כוסברה ומערבבים בעדינות.

מגישים חם עם צלחת גדולה למרכז השולחן לכל בני המשפחה.

סלט אטריות אורז עם חזה עוף ואגוזים

מצרכים:

אטריות אורז – 200 גרם

שמן שומשום – 2 כפות

חזה עוף – 200 גרם חתוך לקוביות

מלפפון – 1 חתוך לקוביות

פלפל אדום – 1 חתוך לקוביות

גזר קטן – 1 קצוץ גס

כף אגוזים קלויים – 1 קלויים ללא מלח

רוטב סויה – 3 כפות

חומץ רייס – 1 כף

כף סוכר חום – 1

כף זרעי שומשום שחור – לציפוי
בצל ירוק קצוץ – לקישוט

אופן ההכנה:

מכינים את האטריות לפי הוראות היצרן.

מערבבים בקערה שמן שומשום, רוטב סויה, חומץ רייס וסוכר חום.

מחממים מחבת על להבה בינונית ומוסיפים את חזה העוף.

מטגנים עד שהעוף מוזי, מסונן פילסמה.

מערבבים את העוף המטוגן עם האטריות.

מוסיפים את הירקות והאגוזים ושותפים עם הרוטב המוכן.

מפזרים בצל ירוק ושומשום שחור.

מערבבים ומגישים.

שימושים נוספים לאטריות אורז במטבח

אטריות אורז הן מצרך טבעי טוב ואהוב במטבחים רבים בעולם. האטריות הן אלטרנטיבה מצוינת לאטריות מקמח חיטה, במיוחד למי שמחפש להימנע מגלוטן. הן משתלבות בהרבה סוגי מנות מסורתיות ומודרניות.

אתם יכולים להכניס את האטריות לספרינגרולים, למלא בהן כרוב, או אפילו להכין מהן קציצות. השימושים הן אינסופיים והכל תלוי ביצירתיות שלכם במטבח.

חשוב לזכור שטעמים מיוחדים כמו שום, ג'ינג'ר ורטבים עשויים להוסיף עוד מימד מדהים למנות אלו.

אטריות אורז מתאימות גם כבסיס למנות מהירות בבית. כשאתם רוצים להכין ארוחה מהירה, האטריות מתבשלות צרוף ומצדידן בקלות. הם עמידות, ונשמרות היטב בארון, מה שהופך אותן לאידיאליות לשימוש מיידי.

בשביל טוויסט ייחודי נוסף, ניתן להניחן בתנור יחד עם רוטב קארי לכדי פאי פופולרי. את האטריות אפשר גם לטגן במעט שמן זית יחד עם ירקות וכתריכה לעוד חומרים – והמנה מוכנה בטווח דקות. כך שהאטריות תהיה תוספת חשובה ומעשירה לכל מפגש חברים או משפחה.

יתרונות בריאותיים והתאמה לתזונה

אטריות אורז נחקרות רבות בהקשר לבריאות ושימוש נכון. מחקרים מצביעים על התאמה אידיאלית לתזונה ללא גלוטן, ולכן פופולריות בקרב קהלים רחבים ופלורליסטיים. הסיבה לכך היא שהן מיוצרות מקמח אורז ונחשבות למזון נטול גלוטן באופן טבעי.

בעוד שהחומרים הבסיסיים שלהם כוללים מים, קמח אורז, הן מכילות חלבון במידה מסוימת ולכן מספקות כמות אנרגיה משמעותית.

אטריות אורז הן מרכיב שיכול להשתלב בתפריטים דיאטטיים, כשצריכתם גבוהה באחוזי סיבים תזונתיים. הן מספקות תחושת מלאות ושובע טובה, בלי להכביד על הגוף.

כמובן שהתאמתן חייבת להיעשות בחשיבה כוללת, תוך שילוב עם מרכיבים טריים ורכים נוספים המספקים ויטמינים ונוגדנים לחיזוק הגוף. כדי להתאים מרכיב זה לאורח חיים בריא, חשוב לעקוב אחר כמויות ולצרוך במידה מוגבלת.

אטריות אורז הן מרכיב ראוי ולוקח חלק עיקרי במטבחים רבים בעולם. ישנן דרכים שונות ומגוונות להכין אותן באופן מהיר וקל, ומשתלבות במנות חמות וקרות כאחד. ניתן להכין בעזרתן סלטים, יופוי פאי, מנות מוקפצות ועוד מגוון יצירות קולינריות. מעבר לכך, הן מהוות תוספת חשובה בתפריטים עבור מי שמצמצם בצריכת גלוטן. לא משנה באיזה שימוש תחליטו להשתמש בהן, תדע שזהו מרכיב שלא מאכזב במגוון המטבח העולמי. פוד טו יו תמיד יהיו כאן כדי לתת שירות קשוב לכל צרכיכם הקולינריים.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!