לחמניות לפסח מתכון

לחמניות לפסח הן פתרון טעים וזמין למי שמחפש לגוון את התפריט. מתכון זה מושלם למי שרוצה להתרענן מהמצות במהלך חג הפסח וליצור משהו חדש ומעניין על השולחן. הלחמניות עשויות מרכיבים זמינים ונגישים וניתן להכין אותן בקלות במטבח הביתי שלכם. בעזרת מספר צעדים פשוטים תוכלו ליצור מאפה שמריח נהדר ומבורך בטעם שלו יכול להיות תוספת מצוינת לכל ארוחה חגיגית. החג הזה מתאים במיוחד להתנסות במתכונים חדשים וייחודיים כמו זה שבו תוכלו לשלב טעמים מנחמים ולהוסיף ניחוחות מיוחדים ומרגשים.

מצרכים ואופן ההכנה

מצרכים:

2 כוסות קמח מצות

1 כוס מים רותחים

1/2 כוס שמן

2 כפות סוכר

1 כפית מלח

4 ביצים

אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את קמח המצות עם המים הרותחים
2. מוסיפים שמן סוכר ומלח ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה
3. נותנים לעיסה להתקרר מעט
4. מוסיפים את הביצים אחת אחת לתערובת תוך כדי ערבוב עד להטמעה
5. יוצרים כדורים קטנים ומניחים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-25 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות

היתרונות של לחמניות לפסח

לחמניות לפסח מציעות פתרון מושלם לאלו המחפשים משהו אחר במקום המצה המסורתית. אחת הסיבות לכך שהן כל כך פופולריות היא היכולת להתאים את הטעמים והמרקם בהתאם לטעם האישי ולמילויים שונים. מדובר באפשרות המאפשרת להוסיף גיוון לשולחן החג ולהנות ממאפה עשיר בטעמים גם בימי הפסח. בנוסף הלחמניות פשוטות להכנה ולכן גם מי שלא עוסק רבות באפייה יכול להכינן בקלות וליהנות מתוצאה טעימה ומרשימה שתעניק לשולחן עריכה מיוחדת.

יתרון נוסף של לחמניות לפסח הוא הנוחות שבהן. הלחמניות מתאימות כתוספת לכל ארוחה ויכולות לשמש כבסיס לסנדוויצים מעניינים וממולאים בתוספות מגוונות. זו דרך נפלאה להעשיר את התפריט של חג הפסח ולהעניק לשולחן ניחוחות חדשים וטעמים מגוונים עם השימוש בלחמניות הללו כולכם יכולים ליהנות מארוחות מהנות וטעימות ללא טרחה מיותרת ואף לקבל את המחמאות מהאורחים שיבואו להתארח בערבי החג.

טיפים לשדרוג המתכון

כשתכינו את הלחמניות לפסח תוכלו להוסיף לרשימת הרכיבים תבלינים או מרכיבים נוספים על מנת להעשיר את הטעם ולעשות את הלחמניות ייחודיות במובן האישי. לדוגמה אפשר להוסיף כף של עשבי תיבול קצוצים ככוסברה או פטרוזיליה או לפזר מעט שומשום מעל לכל לחמניה לפני הכנסתם לתנור. התבלינים יכולים להעניק ניחוחות מיוחדים ולשנות את האווירה על השולחן. בנוסף ניתן לשלב גם זיתים קצוצים בצק ולהפתיע את כל האורחים בלחמניות שונות ומעניינות יותר.

אם אתם מעדיפים מתוק יותר אתם יכולים להוסיף מעט דבש או אפילו צימוקים לבצק מה שייתן לו מתיקות קלה וריח נפלא בזמן האפייה. חשוב לציין שבמידה ומחליטים על מתיקות יש להקטין את כמות הסוכר במתכון המקורי כדי לשמור על איזון; המטרה היא שהלחמניות יהיו פריכות מבחוץ ואווריריות מבפנים עם ניחוחות מתוקים ומגרה שבטוח יישאירו רושם טעים גם אצל האורחים שלא מקפידים על פסח.

דרכים לשימור לחמניות לאחר ההכנה

לחמניות לפסח נשארות טריות וטעימות גם ימים ספורים לאחר האפייה ומתאימות לשמור במקרר או במקפיא לשימוש חוזר. ניתן לאחסן את הלחמניות בשקית ניילון או בקופסה אטומה במקרר ולהשתמש בהן לפי הצורך במהלך החג. אם אתם מתכננים להשתמש בהן כעבור מספר ימים מומלץ לחמם את הלחמניות בטוסטר אובן לפני ההגשה להחזרת הפריכות והטעם המרוכז שלהן. בעת החימום תוכלו לשמן אותן קלות בשמן זית או מעט חמאה לקבלת מרקם עשיר ומגרה יותר.

במידה ואתם מעדיפים לשמור את הלחמניות למשך זמן רב יותר אפשר להקפיא אותן. לשם כך מומלץ לאחסן את הלחמניות בשקיות אטומות לאוויר בכמות המתאימה לכל שימוש כדי להקל על ההפשרה מבלי שאיכות המאפה תיפגע. כאשר מגיע הזמן להשתמש בהן יש להפשיר את הלחמניות בטמפרטורת החדר ואז לחמם מעט בטוסטר או בתנור כדי להחזיר להן את הפריכות הרצויה בלי לוותר על האיכות והטעם הנהדר שמאפיינים אותן מיד לאחר ההכנה.

איך להתאים את המתכון לצרכים אישיים

אחד מהיתרונות המתוקים של הלחמניות לפסח הוא היכולת להתאים את הבצק לצרכים או להעדפות אישיות. אם אתם נמנעים מסוכר לבן ניתן להשתמש בסוכר חום או סוכר קוקוס כתחליף בצורה בכל שהוא ישפיע על הטעם והמראה בצורה מעניינת וחדשנית. נוסף על כך ניתן להתנסות ולהשתמש בתחליפי ביצה שונים עבור אלו שמעדיפים אפייה טבעונית או שמחפשים להימנע משימוש בביצים במתכון חשוב ולבחור בתחליף מתאים שיסייע לשמר את המרקם האוורירי של הלחמניות.

לחמניות לפסח גם מתאימות לשילוב תחליפי קמח שיאפשרו לקרב אותן לעולם הבריאותי יותר כמו קמח כוסמין או קמח שקדים. הכנת לחמניות עם קמחים כאלה אינה מורכבת אך חשוב לשמור על היחסים הנכונים וכלל הבחירות המעולות יסייעו לכם להמשיך להתנסות ולגלות שיותר מותאם לכם באופן אישי.

לחמניות לפסח הן תוספת נפלאה לשולחן החג שמביאה אתם יתרונות רבים ומגוונים. הן מאפשרות לחדש את הארוחות היומיומיות במומנטום הפסח ולשלב בתוכן טעמים וריחות משמחים שהופכים כל ארוחה לחגיגה של טעמים. מה שהופך אותן לפריט חובה על כל שולחן חג זו הפשטות שבהכנה השילוב המגוון של המרכיבים והמגוון השונה שניתן ליצור באמצעותן. בעזרת מתכונים כמו אלו שהצגנו תוכלו לשדרג כל ארוחה חגיגית ולהציע לאורחים שלכם טעמים בלתי נשכחים שנשמרים לאורך כל החג. אם תרצו להעמיק עוד יותר ולהתרגש מטעמי החג מוזמנים לעיין באתר פוד טו יו שמציע שפע של רעיונות ומתכונים נהדרים לחג.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!