סנגריה מתכון

יין הוא משקה עתיק שהפך עם הזמן למרכיב חשוב בקולינריה ובתרבות המערבית. אך לא כולם יודעים שהסנגריה, אשר מקורה מספרד, היא תערובת יין אשר משלבת בחכמה מגוון פירות ותבלינים ליצירת משקה רענן וחגיגי לכל עונה בשנה. נעים להיפגש עם סנגריה באירועים חגיגיים, במסיבות או סתם להתענג על כוס אחת בערב קיץ חם על המרפסת. השילוב של יין עם פירות חתוכים ותוספות אחרות מביא לתוצאה מרעננת שמשדרגת את חוויית השתייה. עם מזג אוויר שמשי והמזמין תענוגים קלילים, תוכלו ליהנות מטעמים רעננים ואסתטיקה מושכת, משום שכל כוס או קערה של סנגריה מספרים סיפור שונה ומתאפיינות בטעמים מיוחדים ומרקמים מגוונים. בואו ונצלול אל תוך עולם הסנגריה ונבין איך משקה פשוט יכול להפוך למרכז של כל אירוע.

מהי סנגריה

סנגריה היא משקה ספרדי מסורתי הידוע מתחילת המאה ה-19. משמעות השם מגיע מהמילה הספרדית "sangre" שפירושה בעברית "דם" וזאת בזכות צבעו האדום העז הכבד מתקבל מהיין. בתחילה, יוצרה הסנגריה מיינות זולים אשר עברו חימצה, כך שהוספת פירות ריחניים, סוכר ותבלינים סייעו בהסוואת הטעם הפחות משובב של היין הבסיסי הזה. באופן זה, הסנגריה הפכה להמצאה יצירתית שנועדה לשדרג ולהסוות את טעם היין הלא משובח. עם הזמן, הסנגריה זכתה להכרה רחבה והתפתחה למקור השראה ומשקה פופולרי בעולם כולו, כאשר מסעדות רבות החלו להציע גרסאות משלהם המשקפות טעמים מקומיים.

כיום משתמשים ביינות איכותיים יותר ובמגוון גדול של פירות ותבלינים כדי ליצור סנגריות בטעם עשיר ועמוק. הסנגריה האדומה הפופולרית היא הנפוצה ביותר ומבוססת על יין אדום, אך ישנן גם סנגריות לבנות על בסיס יין לבן או ורוד, המציעות גרסה קלילה ומתוקה יותר. מדי עונה, השימוש בפירות משתנה, כשבקיץ מוסיפים פירות טריים כמו אפרסקים ואבטיח, ובחורף משלבים פירות הדר ותבלינים כמו קינמון. בזכות השילובים האפשריים הרבים כל יצירה של סנגריה היא יצירה ייחודית המתאימה לטעם האישי של כל אחד.

מרכיבי הסנגריה הבסיסיים

כדי להכין סנגריה קלאסית, יש לבחור יין אדום איכותי שיהווה את הבסיס למשקה – זה יכול להיות מרלו, קריניאן או קברנה סוביניון. חשוב שיין זה יהיה נעים לשתייה גם לבד, שכן הוא משפיע על כל טעמי המשקה. בנוסף ליין, תצטרכו פירות טריים, שהופכים את הסנגריה לצבעונית ומפתיעה. התפוח, התפוז, והלימון הם בין הכי נפוצים אך אל תחששו להוסיף פירות אחרים גם כן.

גם התבלינים חשובים מאחר והם מוסיפים עומק וטעם למשקה, כמו מקלות קינמון טריים, ציפורן, ואפילו סירופ וניל. ניתן להוסיף מעט סוכר או סירופ מייפל כדי להמתיק את המשקה לפי הטעם האישי. אחרי כל המרכיבים יש למזוג את המשקה למשקה טוניק, סודה או ספרייט כדי לחזק את הקפיצה ותחושת הטריות.

סנגריה קלאסית – מתכון וצעד אחר צעד

מרכיבים:

750 מ"ל יין אדום

כתום חתוך לפרוסות

תפוח חתוך לקוביות

לימון חתוך לפרוסות

2 מקלות קינמון

50 מ"ל ליקר כתום

100 מ"ל סודה

אופן ההכנה:
1. הוסיפו את כל הפירות ואת מקלות הקינמון לקערת זכוכית גדולה.
2. הוסיפו את היין האדום וליקר הכתום, ולאפשר לפירות להשרות במשקה למשך כשעתיים במקרר.
3. לפני ההגשה הוסיפו סודה לקרר את הסנגריה ולתת לה מגע של גזים.
4. מוזגים את הסנגריה לכוסות ומחלקים את הפירות בהתאם – כל אורח נהנה מתוספת פירות.

סנגריה לבנה – מתכון וצעד אחר צעד

מרכיבים:

750 מ"ל יין לבן

אפרסק חתוך לפרוסות

אבטיח חתוך לקוביות

נענע טרייה

50 מ"ל ליקר פירות

100 מ"ל לימונדה

אופן ההכנה:
1. הוסיפו את האפרסק ואת האבטיח לקערת קנקן זכוכית.
2. מלאו את הקנקן ביין לבן וליקר פירות, ומערבבים.
3. הוסיפו נענע טרייה בתור תבלין רענן למשקה.
4. יש להשהות במקרר כשעה ולאחר מכן להוסיף לימונדה לפני ההגשה.

הגשת הסנגריה

הסנגריה מושכת בעקביות הרבה אנשים בכל חגיגה בזכות צבעה, טעמיה ומרקמיה. כאשר מגישים את המשקה, חשוב לשים לב שהפירות שנספגו ביין יהיו חלק מההגשה. הם לא רק מוסיפים לטעם אלא גם מספקים מראה מרהיב לכוס, שמזכיר את המאמץ והאהבה שהושקעו בהכנת המשקה. כל כוס עם סנגריה צריכה להיות מוצגת באופן שמעורר תיאבון ורצון להזמין כוס שניה.

מומלץ להגיש את הסנגריה בכוסות ייעודיות עם תחתית רחבה או בקנקנים מיוחדים המאפשרים מזיגה חלקה וחלוקת הפרי בקלות. כתוספת ירוקה, ניתן לקשט עם עלי נענע טריים או פירות נוספים המתיישבים על שפת הכוס להשלמת המראה. תחת שמש חמה, אפשר להוסיף קוביות קרח שנותנות למשקה קרירות מרעננת.

שדרוג סנגריה – רעיונות ותוספות

אין גבול ליצירתיות בהכנת הסנגריה, וניתן להוסיף שכלולים ושדרוגים כדי להתאים אישית את המשקה לטעמכם והעדפותיכם. אפשר לנסות לשלב תבלינים אקזוטיים יותר כמו הל או ג'ינג'ר כדי להעניק לו טוויסט מעניין. נסו גם לשנות את פרופורציות רכיבי היין והפירות, ולגוון בכך את החוויה בכל פעם מחדש.

בנוסף, שילוב משקאות נוספים יכול להיות רעיון טוב – כמו החלפת הליקר בציפורן, או הוספת ממשקאות אלכוהוליים קלים אחרים שילוו את היין כמו קוקטיילים על בסיס תפוזים. כך, תוכלו לקבל גרסה אישית שאף אורח שלכם לא יוכל לעמוד בפניה. חשוב שתחזרו על ניסיונות ותגלו מה היא השילוב המושלם עבורכם שיביא את השדרוג האישי שלכם לסנגריה.

ובסוף תתחברו לתענוגות הטקסטילים של הסנגריה על ידי שיתוף ברשתות החברתיות והמלצה על מתכון מצליח – פתחו שיחה סביב ההנאה מהסנגריה המככבת.

גילינו כיצד סנגריה, משקה עתיק ובעל היסטוריה ספרדית צבעונית, יכול להפוך לכוכב של כל אירוע. עם שילוב נכון של יין, פירות ותבלינים, כל מנה של סנגריה היא הזדמנות ליצירת יצירה ייחודית. בין אם אתם מחפשים מתכון בסיסי או רוצים לשדרג ולהמציא מחדש את הסנגריה, האפשרויות בלתי מוגבלות. אז בפעם הבאה שאתם מתכננים אירוע חברתי או סתם ערב קיצי חברתי, זכרו את הסנגריה ותתחדשו ברגעים מתוקים ומרעננים שתמיד זוכרים. לכל צורך ניתן תמיד לפנות אלינו ונשמח לסייע במתכונים או שירותים נוספים, והסנגריה כמו תמיד מבטית להרים את מצב הרוח והאווירה של כל השתתפות חברתית. פוד טו יו.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!