שניצלים הם מאכל פופולרי ואהוב בכל רחבי העולם, ובמיוחד בישראל, כדי להכין שניצלים מושלמים חשוב להשתמש בבשר עוף טרי ואיכותי ולעטוף אותו בפירורי לחם שמעניקים לו פריכות נהדרת. את השניצלים אפשר לטגן בשמן עמוק או לאפות בתנור לגרסה בריאה יותר. הוספת תיבול נכון תעניק לשניצל טעם ממכר שקשה לעמוד בפניו. במאמר זה נציג מתכונים מגוונים להכנת שניצל שתוכלו להכין בביתכם אם תרצו לקבל עזרה והכוונה, אתם מוזמנים לפנות אלינו ונשמח לתת לכם שירות טוב במדריך זה נכנס לפרטים ונלמד איך להכין שניצל קלאסי ומה הטיפים הקטנים שיבטיחו תוצאה מושלמת
מרכיבים והכנה לשניצל קלאסי
ליצירת שניצל קלאסי הצטיידו ברשימת המצרכים הבאים:
חזה עוף פרוס דק
ביצים טרופות
קמח
פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
שמן קנולה לטיגון
בשלב הראשון יש לטבול את חזה העוף בקמח, לאחר מכן להעביר אותו לביצה הטרופה ולסיום לעטוף בפירורי לחם מהודקים היטב על החתיכות. חשוב שהכיסוי יהיה אחיד ומלא כדי לקבל מרקם פריך וטעים.
לאחר ההכנה מתחילים בחימום שמן במחבת לטיגון עמוק. כאשר השמן מספיק חם (כ-180 מעלות), מניחים בזהירות כמה חתיכות שניצל במחבת ומטגנים עד שהשניצלים מקבלים צבע זהוב ויפה משני הצדדים. מניחים על נייר סופג כדי לנקז שאריות שמן ומגישים מייד אחרי
שניצל בריא בתנור
בכדי להכין שניצל יותר בריא ופחות שמן אפשר לבחור באופציית האפייה בתנור עכשיו נראה לכם איך לעשות זאת. להכנת שניצל אפוי תצטרכו את המרכיבים הבאים:
חזה עוף פרוס דק
ביצים טרופות
קמח
פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
תרסיס שמן זית
נתחיל בחימום התנור לחום של 200 מעלות. בינתיים עוטפים את חתיכות חזה העוף בקמח, ביצה ופירורי לחם כמו בהכנת השניצל הקלאסי.
כשמסיימים עם כל הפרוסות, מניחים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומרססים מעל בתרסיס שמן זית. מכניסים את התבנית לתנור ואופים למשך כ-20 דקות, או עד שהשניצלים זהובים ופריכים. במהלך האפייה ניתן להפוך אחת פעמיים את השניצלים כדי לקבל אפייה אחידה
שדרוג השניצל עם עשבי תיבול
כדי לתת לשניצל שלכם טעם עשיר ומיוחד יותר נוסיף לו עשבי תיבול לפי הטעם. צריך להשיג את המצרכים הבאים:
חזה עוף פרוס דק
ביצים טרופות
קמח
פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
פטרוזיליה קצוצה
שמיר קצוץ
שמן קנולה לטיגון
לפני שנעבור לציפוי, נוסיף למקבץ פירורי הלחם את הפטרוזיליה והשמיר ונערבב היטב. נמשיך בהכנה על פי השלבים הרגילים של הקימוח, ביצים והלחמה בפירורים מעושרי טעם
לאחר מכן נטגן את השניצלים במחבת עם שמן חם עד לקבלת צבע זהוב. השדרוג הזה מוסיף ארומה עשירה וייחודית לשניצלים והופך אותם לבלתי נשכחים בניגוד לשניצלים הקלאסיים
מילוי גבינות בשניצל
כאשר רוצים להפתיע בטעמים השניצל יכול להיות ממולא בגבינות שונות לפי תא התאבון שלכם מצרכים:
חזה עוף פרוס דק
ביצים טרופות
קמח
פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
גבינה צהובה מגוררת
גבינת מוצרלה מגוררת
שמן קנולה לטיגון
לוקחים כל חזה עוף פרוס ומניחים במרכזו מעט תערובת של גבינות מגוררות. מקפלים את החזה כך שיהיה סגור מעל המילוי ומעבירים לקמח, ביצה ופירורי לחם.
לאחר הציפוי מטגנים את השניצלים במחבת עד שהם זהובים ועם מילוי הגבינה המהמם שיצא בעדינות. השניצלים כאן טעימים ביותר וזוכים לארומה מיוחדת שלא תשכח
שמשלבים את השניצל עם רוטב לימון
שניצל ברוטב לימון מעניק לשניצל טעם ייחודי ומרענן. מצרכים:
חזה עוף פרוס דק
ביצים טרופות
קמח
פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
שמן קנולה לטיגון
מיץ מחצי לימון
כף שמן זית
כף פטרוזיליה קצוצה
מכינים את השניצלים כמו במתכון הקלאסי אך הפעם, לאחר הטיגון, מניחים בסיר עם מיץ לימון מעט שמן זית ופטרוזיליה ומבשלים במשך כמה דקות על אש נמוכה
השילוב בין השניצל והרוטב יוצר תוצאה נפלאה של שניצל רך מבפנים וקליפה פריכה מבחוץ. תוספת הלימון והפטרוזיליה מקשטת את המאכל ומוסיפה חמצמצות נעימה
שניצל טבעוני ממילוי טופו ועשבי תיבול
למי שמחפשים תחליף טבעוני לשניצל נציע את המתכון הזה עם שניצל טופו.
חבילת טופו חתוכה לפרוסות קטנות
קמח או קורנפלור
פירורי לחם טבעוניים
מלח, פלפל
כף רוטב סויה
חצי כוס מים
עשבי תיבול לפי הטעם
מניחים את פרוסות הטופו בקערה עם רוטב סויה ומים כדי שיספגו את טעמי הטיגון. עוטפים בקמח או קורנפלור, ושמים בפירורים מהולים עם עשבי תיבול יבשים שאתם אוהבים.
בתום ההכנות מטגנים את פרוסות הטופו בשמן עד להזהבה. השניצל הטבעוני יוצא פריך מבחוץ ורך ומתובל בצורה מהנה והכל עם מרכיבים צמחוניים בלבד
שניצלים הם אחד המאכלים האהובים ביותר גם בזכות מגוון הגרסאות השונות שלהם. בין אם תבחרו באפשרות הקלאסית או בטוויסט אחר, מתכונים אלו בטוח יעשירו את שולחן האוכל שלכם. הקפידו על טריות המרכיבים והכנה נכונה על מנת לקבל תוצאה מושלמת שתשמח את בני הבית והאורחים אם תמצאו קושי בכל שלב אתם מוזמנים להתחבר אלינו ל פוד טו יו ואנו נשמח לעזור ולהדריך אותכם בדרך להצלחה. בכל מקרה זכרו ליהנות מההכנה ומהתוצאה הטעימה שלכם, שתשאיר טעם לעוד.