מתכון לשניצלים

שניצלים הם מאכל אהוב בכל בית והם תמיד מצליחים לשמח את הסועדים במיוחד כשמגישים אותם חמים ופריכים שניצלים ניתן להכין במגוון צורות וטעמים והם מתאימים לכל אירוע בין אם זו ארוחה משפחתית שגרתית או חגיגה מיוחדת הילדים אוהבים את השניצלים הקלאסיים אבל אפשר לשדרג אותם עם תוספות מעניינות כדי ליצור מאכל שמתאים לכל טעם במאמר הבא נסביר על דרך ההכנה של שניצלים קלאסיים ונמשיך ברעיונות לשדרוגים נוספים ומיוחדים יותר נציג את היתרונות והחסרונות של כל שיטה ונספק טיפים להפיכת השניצל למנה שתפאר את השולחן וזה פשוט מאוד

מתכון לשניצלים קלאסיים

לשניצלים המסורתיים אנחנו נדרשים לכמה חומרים בסיסיים
חזות עוף פרוסים דק
ביצים
פירורי לחם
קמח
מלח ופלפל
שמן לטיגון עמוק

קודם טובלים את פרוסות חזה העוף בקמח וודאו שכל פרוסה מצופה היטב לאחר מכן טובלים את הפרוסות בביצים טרופות ומוסיפים מעט מלח ופלפל לסיום מצפים את הפרוסות בפירורי לחם כדי לוודא שהשניצל ייצא פריך כדאי לוודא שאין אזורים שאין בהם ציפוי מחממים שמן במחבת עמוקה ובודקים שהשמן חם מספיק על ידי הכנסת מעט פירורי לחם ומטגנים את השניצלים משני צדדים עד להזהבה מגישים חם לצד תוספת אהובה

שדרוגים עם עשבי תיבול וגבינות

הכנת שניצל עם עשבי תיבול מוסיפה טעמים עמוקים ורעננים למנה המסורתית
חזות עוף
ביצים
פירורי לחם
קמח
תרד קצוץ דק
בזיליקום או פטרוזיליה
פרמזן מגורדת
שמן לטיגון

מערבבים את פירורי הלחם עם התרד הקצוץ והגבינה טובלים את חזה העוף בקמח ביצים ולאחר מכן בתערובת פירורי הלחם המטובלת מטגנים בשמן חם עד להזהבה מגישים לצד סלט ירוק או ירק מאודה שילוב הגבינה והעשבים מוסיף עומק וסגנון לשניצל ומעניק לו טעם מיוחד ובלתי נשכח שמתאים לחגיגות ולאירועים מיוחדים

שניצל מתובל ומקורי

לפעמים אנחנו רוצים להפתיע עם טביעת טעם קצת שונה וייחודית בתיבול של השניצל
חזות עוף
ביצים
פירורי לחם
קמח
פפריקה מתוקה או חריפה
כמון
מלח ופלפל
שמן לטיגון

מערבבים את הפפריקה והכמון יחד עם פירורי הלחם טובלים את פרוסות חזה העוף בקמח וביצים טרופות עם מלח ופלפל ומצפים בתערובת התבלינים הזו מטגנים היטב בשמן חם ומגישים השניצל המתובל מיועד במיוחד לאלה המעדיפים טעמים עזים יותר בקיץ על הגריל או בתוך כריך רענן והוא מוסיף חוויה חמה ומרגשת לכל ארוחה

שניצל בטיגון או אפייה

שניצלים מטוגנים ואפויים הם שתי דרכי הכנה שונות עם יתרונות וחסרונות בריאותיים שונים
חזות עוף
ביצים
פירורי לחם
קמח
שמן זית
מלח ופלפל

לטיגון יש להשתמש בשמן עמוק בעוד שלאפייה ישוע זהב יש להבריש את השניצלים בשמן זית ולבחור באפייה בטמפרטורה גבוהה עד שהשניצלים מזהיבים שניצל מטוגן מקבל קראסט קריספי וטעים בעוד שניצל אפוי חסכוני בשמן ושומר על הערכים הבריאותיים שלו במהלך ההכנה והאכילה

שניצלים טבעוניים וללא גלוטן

שניצלים אינם חייבים לכלול בשר או גלוטן ותמיד יכולים להתאים לצמחוניים ורגישים לגלוטן בעזרת מרכיבים חלופיים
טופו או סייטן
קמח ללא גלוטן
פירורי לחם קווקאו
חלב צמחי
שמן לטיגון

טובלים את פרוסות הטופו בקמח ללא גלוטן ובחלב צמחי ולאחריהן בפירורי לחם קווקאו מטגנים את השניצלים במעט שמן או אופים בתנור זו גרסה שמתאימה לכולם ושומרת על הטעמים המסורתיים תוך כדי התחשבות בצרכים האישיים של האוכלים

רעיונות למנות צדדיות וחברות לשניצלים

שניצלים מגישים לעיתים קרובות עם מנות צדדיות שמשלימות את הטעמים והופכות את הארוחה למשביעה
סלט ירקות קיצי או סלט ירוקים
פירה תפוחי אדמה
פתיתים אורז או קוסקוס
מלפפפון חמוץ ביתי

כל תוספת משתלבת עם השניצל ויוצרת חווית אכילה מהנה המשלבת פריכות חום ורכות תוספות נדיבות מוסיפות טעמים וניחזים וכך מושלמת הארוחה מתאימה במיוחד לאירועי אירוח ולאירועים משפחתיים שבהם תוכלו ליהנות מהמרכיבים הנוספים

לקינוח אם אתם מחפשים דרך אחרת להגיש שניצל כאן בפוד טו יו אנו מזמינים אתכם לחקור ולנסות את המתכונים השונים כשהעיקר להרגיש את האהבה שמושקעת במנות הללו אין ספק שהשניצל הוא מנה שמשולבת היטב בכל מטבח אז תיהנו ותצאו לדרך הקולינרית שלכם כשהעולם מחכה לכם בצלחת

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!