במטבח הישראלי, שניצל הוא אחד המאכלים הקלאסיים והאהובים ביותר. מדובר בנתחי עוף מצופים בפירורי לחם ובתיבול עדין, המציעים חוויה טעימה ומגוונת שניתן לשלב עם מנות נוספות כמו פירה תפוחי אדמה, אורז או סלטים טריים. המתכון לשניצל פשוט וקל להכנה. שניצל הוא מנה שגם ילדים וגם מבוגרים נהנים ממנה, והיא מתאימה לכל עונות השנה ולאירועים משפחתיים וחגיגיים. הכנת שניצל ביתי מאפשרת לנו לשלוט באיכות המצרכים ולבחור את התיבול האהוב עלינו, מה שנותן למנה זו גמישות רבה בהכנה.
מצרכים והכנה
לשניצל ביתי תצטרכו את המצרכים הבאים:
חזה עוף פרוס דק
כוס קמח
2 ביצים
2 כוסות פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
שמן לטיגון
תחילה, מכינים את חזה העוף על ידי חיתוכו לפרוסות דקיקות. אז, טורפים את הביצים בקערה ומוסיפים מלח ופלפל. טובלים כל פרוסת חזה עוף בקמח, לאחר מכן בתערובת הביצים ולבסוף בפירורי הלחם עד שהציפוי נדבק היטב. מטגנים את השניצלים בשמן חם עד שהם מזהיבים ושומרים על פריכות מצוינת. כך תוכלו ליהנות ממנה טעימה ומספקת.
טיפים להכנת שניצל פריך במיוחד
שימושי להשתמש בפירורי לחם איכותיים, כיוון שזה ישפיע ישירות על המרקם והטעם הסופי של השניצל. פירורי לחם טריים או אפילו להכין בבית יכולים להעניק לשניצל שלכם פריכות נפלאה.
כדאי להקפיד שהשמן יהיה חם בדיוק במידה הנכונה, אם הוא חם מדי השניצלים עלולים להישרף מבחוץ ולהישאר לא מבושלים מבפנים, ואם הוא קר מדי הם יספגו יותר מדי שמן.
מתכונים ווריאציות על שניצל מסורתי
אפשר להוסיף לתערובת פירורי הלחם מרכיבים נוספים כמו גבינות קשות מגורדות, עשבי תיבול טריים או תבלינים כמו פפריקה או כמון.
ארוחה מעניינת יכולה לכלול שילוב של כמה סוגי שניצלים, כמו שניצל מחזה הודו, בשר דג, או אפילו גרסה צמחונית עם חצילים או טופו.
רעיונות להגשה וטיפים לשילוב תוספות
הגשה עם לימון טרי שנסחט מעל השניצל יכולה להוסיף רעננות וטעם לימוני שיכין את החך למנה מושלמת.
בצד השניצלים, מומלץ להגיש תוספות מגוונות כמו פירה תפוחי אדמה שהכנה עם חמאה ושום יכולה להעניק לו טעם עשיר, או סלט ירקות טרי עם עלים ירוקים ורטבים קלים.
איך לאחסן שניצלים בצורה אופטימלית
כשאתם מכינים כמות גדולה של שניצלים, שימושי לדעת איך לאחסן אותם ביעילות כדי לשמור על טריותם. ניתן להכניסם לקופסאות אטומות במקרר לשימוש בטווח קצר.
אם תרצו לשמור אותם לטווח ארוך יותר, אפשר להקפיא את השניצלים לאחר הטיגון בקופסאות מיוחדות המיועדות להקפאה. כך ניתן לשלוף ולחמם במהירות כשאין זמן לבשל.
המסורת והתרבות סביב השניצל
השניצל נחשב למאכל לאומי בישראל כבר בבית משפחה מארחת כשלפתע מגישים את המאכל האהוב, הידוע בקשר שלו ליהדות אשכנז ולשיטת ההכנה הייחודית.
למעשה, השניצל נחשב לסמל של ביתיות ואירוח והוא נמצא כמעט בכל תפריט במסעדות המקומיות. יש אפילו תחרות בין חובבי המטבח בשאלה מהי הווריאציה הטובה ביותר.
שניצל הוא מאכל פשוט אך משביע שכולנו אוהבים לחזור אליו. ההכנה קלה, המנה טעימה, ויש אינספור אופציות וגיוונים שאפשר לנסות עם המתכון הבסיסי הזה. בין אם אתם מכינים שניצל בטיגון ובין אם באפייה, התוצאה תמיד מזכירה את הטעמים הביתיים שמחזירים אותנו לזיכרונות טובים. לאור כל זה, בפעם הבאה שתחשבו על מנחת עוף טעימה קחו בחשבון את מתכון השניצל הקלאסי. אם אתם צריכים עזרה או רוצים לדעת איך לשדרג את המנה שלכם, אתם מוזמנים לגשת לאתר פוד טו יו ואנו נשמח לעזור לכם בהכנה ובשדרוג המתכונים שלכם.