מתכון לסינבון

סינבון הוא אחד מהמאפים המפנקים והאהובים ביותר, המציע טעמים ייחודיים של קינמון ומתיקות מושלמת. הריח שלו כשהוא יוצא מהתנור הופך כל בית לחם ומהווה הצעת הגשה נהדרת בכל שעה של היום. המנה הזו מתאימה לארוחות בוקר צהריים או ערב והיא נהדרת כקינוח עם כוס קפה או תה לאחר הארוחה. גם אם אתם לא מומחים באפייה תוכלו בעזרת המדריך הבא להכין סינבון מוצלח שיעורר את כל החושים.

המצרכים הנחוצים לסינבון

קמח – 500 גרם

שמרים יבשים – 7 גרם

חלב פושר – 200 מ"ל

חמאה מומסת – 80 גרם

סוכר – 100 גרם

ביצה – 1 גדולה

מלח – כפית אחת

אבקת קינמון – 2 כפות

סוכר חום – 150 גרם

חמאה רכה – 100 גרם לאפייה

שמנת מתוקה – 100 מ"ל

פוד טו יו

ערבבו את השמרים עם החלב והניחו להם ל-10 דקות. בקערה גדולה, שלבו את הקמח, הסוכר והמלח. הוסיפו את התערובת עם השמרים והחלב, הביצה והחמאה המומסת וערבבו היטב עד לקבלת בצק חלק ואחיד. לושו את הבצק על משטח מקומח כ-10 דקות. הניחו את הבצק בקערה משומנת וכסו בניילון נצמד. תנו לו לתפוח כ-1-2 שעות עד שיכפיל את נפחו.

איך מכינים את המלית?

המצרכים עבור המלית הם מרכיבים פשוטים שנמצאים בכל מטבח. חממו את החמאה הרכה, הסוכר החום ואבקת הקינמון בקערה עד לתערובת חלקה. הורידו מהאש ותנו להתקרר מעט. לאחר שהבצק תפח, רדדו אותו למלבן בעובי של כחצי סנטימטר. מרחו את תערובת הקינמון העל הבצק בצורה אחידה והשאירו שוליים ריקים לצורך גלגול נוח.

התחילו לגלגל את המלבן מצד הארוך לכיוון השני כך שייצרו רולדה עגולה. לאחר שסיימתם לגלגל לחצו קלות את הקצוות כדי שהגלגול יישאר מהודק. השתדלו לשמור שהגלגל יהיה עבה וסימטרי. בשלב זה חתכו את הגליל לעיגולים בעובי של כ-2-3 ס"מ כל אחד. השתדלו לחתוך בעובי אחיד כי זה יבטיח שהמאפים יתבשלו באחידות.

אפייה והגשה של סינבון

כשתסיימו לחתוך את הרולדה לעיגולים סדרו אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה. השאירו רווחים של כ-2 ס"מ בין עיגול לעיגול כדי לאפשר להם להתרחב ולתפוח. כעת הניחו כיסוי קל על התבנית ותנו לעיגולים לנוח שוב 30-40 דקות. חימום חום התנור ל-180 מעלות ובתום המנוחה הכניסו את התבניות לאפייה של כ-25-30 דקות עד שהסינבון מזהיב.

כשהסינבון יוצא מהתנור הוא מוכן לזליגה של שמנת מתוקה מלמעלה להענקת זיגוג קרמלי ורכות מושלמת. השתמשו בכף למזוג כלפי הסינבונים מייד לאחר שהם יוצאים כדי שהזיגוג יימס עליהם ויחדור פנימה. תנו למאפים להתקרר קצת לפני הגשה אך לא לגמרי כי הם הכי טעימים כשהם חמימים.

כיצד לשמור על טריות הסינבון?

סינבון טעים במיוחד כשהוא יוצא מהתנור אך אפשר לשמור אותו טרי וטעים גם כתוספת לזמן מאוחר יותר. אם אינכם מתכוונים לאכול את כל הסינבונים ביום ההכנה מומלץ לשמור חלק מהם בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר למשך יום או יומיים. השימוש בקופסה אטומה מונע ייבוש של המאפה ושומר על הלחות שבו.

כשהסינבונים נשמרים יותר מיומיים אפשר להכניסם להקפאה עד שבועיים. כדי לאכול מהקפאה מומלץ לחמם כמה שניות במיקרוגל או כמה דקות בתנור מחומם מראש כדי להחזיר להם את הטריות והלחות. ניתן לזלף שמנת מתוקה לאחר החימום ולפני ההגשה להענקת טעם מקורי ורענן כמו ביום ההכנה.

וריאציות וטיפים למילויים נוספים

אפשר להתנסות בהוספת מרכיבים נוספים למלית לפי הטעם האישי. לדוגמה אפשר לשלב אגוזים קצוצים, צימוקים או שוקולד צ’יפס בתוך המלית, לאחר המריחה על הבצק. כל הוספה כזו תוסיף עומק לטעמים ותאפשר לכל אחד למצוא את התיבול המושלם עבורו.

גם בגזרת הזיגוג אפשר לגוון ולהתאים אישית על ידי הוספת תיבולים או תמציות שונות כמו וניל או רום. מתכונים מיוחדים אפשר למצוא בבלוג שלנו בפורמט של מתכונים נגישים וברורים שיקלו עליכם לשכלל את יכולת האפייה ולהוסיף נופך אישי לכל מנה של סינבון.

סינבון מחזיק מקום מיוחד בלבבות המון אנשים. קל להכין אותו בבית עם המדריך הזה ואפשר גם להוסיף מרכיבים טעימים ובכך לשדרג את המנה המסורתית. הוא מתאים למגוון זמנים וקל להפוך אותו לכוכב המרכזי בארוחה או הקינוח המושלם לסיום של ארוחה עשירה. אם יש שאלות או בקשות שירות נשמח לעזור לכם מתי שתרצו, אל תהססו לפנות.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!

פסטטט..
רק רצינו לעדכן
אם אתם צריכים בעלי מקצוע מומלצים

תוכלו למצוא באתר
קליבר בעלי מקצוע