ממולאים מתכון

ממולאים הם תענוג קולינרי שמאז ומעולם היו חלק בלתי נפרד מהמטבח הים-תיכוני. כשאתם מכינים ממולאים, נפרשת בפניכם הזדמנות לשלב בין מרכיבים וטעמים מגוונים ליצירה אישית וייחודית. הירקות המשמשים לרוב כמעטפת למילויים מגוונים כוללים פלפלים, עגבניות וקישואים, אך אפשר לנסות ירקות נוספים כמו חצילים ובצלים. המילוי יכול להיות מבוסס על בשר, אורז או דגנים אחרים, מה שנותן אפשרות לעצב את המתכון לפי טעמכם והעדפותיכם. מדובר במנה שמחממת את הלב ומעניקה חוויה לכל החושים. בכתבה הזו נדבר על מתכונים לממולאים ונגלה איך להכין אותם בדרך נכונה, עם מתכונים שתוכלו לנסות בבית בעצמכם ולהרשים את האורחים או המשפחה. אל תשכחו ליהנות מהתהליך ולהיות פתוחים לניסיונות חדשים במטבח.

ממולאים על בסיס בשר

כשאתם מכינים ממולאים על בסיס בשר, חשוב לבחור את סוג הבשר שאוהבים. בחרו בבקר, כבש או עוף לפי טעמכם. עבור המתכון הזה תצטרכו:

בשר טחון 500 גרם
בצל גדול קצוץ
שיני שום כתושות
חופן פטרוזיליה קצוצה
כף שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
חמש יחידות של פלפל ממולא

מערבבים בקערה את הבשר, הבצל והשום עם הפטרוזיליה. מוסיפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מחממים תנור ל-180 מעלות. ממלאים את הפלפל עם התערובת ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-30 דקות עד להשחמה ושהמירקם רך.

ממולאים צמחוניים עם אורז

לאוהבי אוכל צמחוני, הפלפל הממולא באורז יכול להיות בחירה מושלמת. עבור המתכון הזה תצטרכו:

אורז קצר 1 כוס
בצל בינוני קצוץ
גזר מגורד
כף כורכום
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
חמש יחידות של עגבנייה ממולאת

מבשלים את האורז עד שהוא כמעט מוכן ומסננים את המים. מערבבים בקערה עם בצל, גזר וכורכום. מוסיפים מיץ לימון ומתבלים. חותכים את החלק העליון של העגבניות ושומרים אותו בצד. מרוקנים מעט את התוכן וממלאים את תערובת האורז. מחזירים את החלק העליון של העגבניות ואופים בתנור בינוני כ-25 דקות.

ממולאים חצילים

חצילים ממולאים הם מנה קלילה וטעימה המשלבת ירקות ותבלינים. המתכון הזה ישדרג את הארוחות המשפחתיות שלכם ויוסיף גיוון משגע לשולחן. תצטרכו:

חציל בינוני כ-2 יחידות
קוסקוס מוכן מראש כוס וחצי
עגבנייה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
שיני שום קצוצות
מלח ופלפל
שני כפות שמן זית

חותכים את החצילים לאורך ושומרים את התוכן בצד. מטגנים קלות את השום בשמן זית ומוסיפים את העגבנייה והקוסקוס. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הכוסברה. ממלאים את החצילים ואופים בתנור בחום 180 מעלות כ-20 דקות עד שהחצילים רכים ומגרים.

כרוב ממולא אורז ועשבי תיבול

כרוב ממולא הוא מנה קלאסית ודומיננטית בטעמים העוטפים את יתר המרכיבים ועושים אותם מעניינים ומספרי משלמים למנה נאורה איכותית. תצטרכו:

עלה כרוב ירוק
אורז עגול
כף פטרוזיליה קצוצה
נענע יבשה
מיץ לימון
מים לצין
מלח

מטבילים את הכרוב במים רותחים כדי לרכך את העלים. מעלים את האורז עם מים וזה המלח, מסננים את המים וחותכים את החומר מתחת משתמשים בתחבנה המילוי. ממלאים סיפורים מעלים ומקפלים וסוגרים באופן ספירלי. מבשלים בסיר מרופד במים עד שהמילוי רך והכרוב מבושל.

ממולאים טבעוניים עם קינואה

מנה חדשה יוקרתית וטבעונית עם קינואה שמהווה מקור לחלבון ומיחזור בריאותי ייחודי. תצטרכו:

קינואה מבושלת כוס
עשבי תיבול טריים
עגבנייה קצוצה
שיני שום כתושות
קישואים קטנים למילוי
מלח

מערבבים את הקינואה עם עשבי התיבול ועגבנייה קצוצה ושום. מתבלים במלח וטעמים אישיים. מרוקנים את פנים הקישואים בקשקוש כפפה בעדינות ממלאים את התערובת ומכניסים לאפייה לחום 175 מעלות עד לריכוך כל הקישואים ומרקמם נהדר.

ממולאים בסגנון הים תיכוני

שימושי לדעת להכין ממולאים בסגנון הים תיכוני המשלבים טעמים מתובלים בתבלינים ייחודיים. לסגנון הזה תצטרכו:

פלפל אדום ממולא
אורז מבושל כוס
בצל חד
כפית ראס אל חנות
עלי נענע יבשים
גרגירי חומוס מבושלים

ממלאים את הפלפל בתערובת האורז, הבצל והחומוס בתבלינים. מכניסים לתנור שחומם מראש כמו שמחברים את הגב כדי שכולם ייהנו מהמנה ולשתות מהמים לאט כדי לשפר את ההתכנסות המרשים.

ממולאים כוללים מדינות בתור צוהר להזדמנויות קולינריות שונות והם יעילים לאירוח או ארוחות ביתיות מושקעות. פוד טו יו מציעים מגוון רעיונות והשראות להכנה מושלמות. התאימו את המילוי לטעם האישי שלכם ותוכלו להפיק חוויה חדשה ולהרשים את אהוביכם. בין אם זו חווית בישול חדשה או ניסיונות נוספים במטבח, הכנת ממולאים היא תמיד הזדמנות להתקרב למטבח המזרח התיכון ומחיה טעמים שמזכירה את תחושת הבית. הוא מלווה אותנו בכל עונות השנה באווירה חמימה ומשפחתית.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!