מתכון לפיצה בטאבון

פיצה בטאבון היא מאכל מסורתי ופופולרי, אשר שורשיה נטועים באיטליה הקלאסית. עם הזמן, הפכה הפיצה למאכל אהוב בכל העולם, וזכתה לגרסאות רבות ושונות. הטכנולוגיה של הטאבון מעניקה לפיצה טעם ותחושה ייחודיים, כשאתם מכינים אותה בטאבון, הפיצה מקבלת קרום פריך ומגע מיוחד של טעמים. במאמר זה, נדון במתכון להכנת פיצה בטאבון בקלות. נלמד על המרכיבים הדרושים, על תהליך ההכנה, שדרוגים אפשריים ומתכונים נוספים לשדרוג החוויה. תיהנו מהכנת הפיצה ואחר כך מהטעם הנפלא שלה.

מרכיבים לפיצה בטאבון

הכנת פיצה בטאבון דורשת מספר מרכיבים בסיסיים, אך הבחירה במרכיבים איכותיים תוסיף לטעם ולמרקם הכללי. הנה מה שתזדקקו לו:
קמח לחם איכותי כ-500 גרם
שמרים יבשים 7 גרם
מים פושרים כ-300 מיליליטר
מלח 10 גרם
שמן זית 30 מיליליטר

רוטב עגבניות בטעם עשיר
גבינת מוצרלה מגוררת בכמות נדיבה
תוספות אישיות כמו פטריות זיתים או פלפל

כשאתם מערבבים את המים עם השמרים יש לתת להם לשבת לזמן קצר כדי לאפשר להם לתסוס ולהתחבר היטב עם הקמח לאחר מכן מערבבים את כל המרכיבים לבצק גמיש ואחיד כאשר הבצק מתקבל ניתן לתת לו לצמוח במשך שעה או עד שהוא מכפיל את נפחו מעבירים את הבצק על השולחן המקומח ומחלקים למנות רצויות בהתאם לכמות הפיצות שאתם מתכננים להכין.

תהליך הכנת הבצק

הכנת בצק לפיצה בטאבון אינה משימה מסובכת אך דורשת מעט הקשבה וזמן. הוסיפו את הקמח, שמרים, ומלח לקערה גדולה וערבבו היטב. לאחר מכן, הוסיפו את המים והשמן תוך כדי לישה לקבלת בצק רך.

לישה נכונה היא שלב קריטי המשפיע על אלסטיות הבצק לכו אחר הטבעת האצבע במרכז הבצק אם הבצק חוזר למקומו האופן מיידי והוא גמיש סימן שהגעתם ללישה מספקת. בצק פיצה טוב צריך להיות גמיש ורך אך לא דביק. כשהבצק מוכן, מכסים ונותנים לו לנוח ולתפוח.

לאחר שהבצק תפח, הוא יעשה רך ונעים יותר. מחלקים אותו לכדורים שווים ומרדדים כל אחד למשטח דק ועדין ככל האפשר מבלי לקרוע אותו. זה הזמן להבעיר את הטאבון ולהכנות את התנור לאפייה חזקה קצרה.

תהליך אפייה בטאבון

טאבון הוא כלי שימושי לאפיית פיצות מכיוון שהוא מספק חום עז ואחיד המסייע להבטיח קבלת קרום פריך ושכבה פנימית רכה. לפני תחילת האפייה חשוב לוודא שהטאבון חם דיו לפחות ל-400 מעלות צלזיוס.

כאשר הטאבון מוכן הניחו את הבצק המרודד על הלבנה החמה בתוך הטאבון זה יתבצע בדרך כלל מהר מאוד לכן יש לשים עין על הפיצה כדי לוודא שלא תיחרך מלמטה למשך מספר דקות ולא יותר מכך כדי לוודא שגם התוספות מתבשלות כראוי ושלשכבת הגבינה יתפזר היטב ניתן להוסיף טיפת שמן זית מעל .

בעת האפייה בטאבון, חום החום הגבוה הוא זה שמעניק לפיצה את המרקם הייחודי. תוך דקה או שתיים תוכלו לראות את הבועות מתחילות להופיע בגבינה. אחרי ההסרה מהטאבון, הניחו על מגש והניחו להתקרר למשך כמה דקות לפני ההגשה.

שדרוגי טעמים ותוספות

אחת ההנאות הגדולות בהכנת פיצה בטאבון היא היכולת לשחק עם טעמים שונים ותוספות על בסיס העדפות אישיות. השיטה הקלסית כוללת תוספת רוטב עגבניות גבינת מוצרלה ובזיליקום.

כשאתם מחפשים לגוון תוכלו לשלב בין סוגי גבינות שונים כמו פרמזן, גבינת עיזים או גבינה כחולה. הפסטו יכול לשמש סוג של "רוטב" נוסף, או לשדרוג קל של הרוטב המסורתי. גם תוספות כמו פטריות קונפי, ארטישוק או פפרוני יתקבלו יפה.

רוצים פיצה מתוקה? החליפו את הרוטב בריבת עגבניות, והוסיפו תוספות כמו אגוזים ותפוחים. תוכלו להוסיף קוביות פטה לתוספת חמיצות קלה. הגיוון אפשרי ומאפשר לכם ליצור יצירות קולינריות מעניינות.

מתכונים נוספים באותו סגנון

כשרוצים להרחיב את הרפרטואר הקולינרי, פיצה בטאבון מהווה רק התחלה מצוינת. נוכל לקחת את אותם עקרונות ולהפעילם על מאפים שטוחים אחרים כמו פוקצ'ה לטאבון.

כמו כן, פלאפל פיצה הוא רעיון יצירתי – בצק הפיצה שלנו יכול לשמש כבסיס לפתול פתוח או סגור עם תוספות אוריינטליות כמו חומוס, טחינה ומיני עלים ירוקים ועשבי תיבול. לפיתוח הטעמים אפשר להוסיף לימון כבוש או-ו שכבת טחינה בטעם עמוק.

כדי להמשיך עם הקו האיטלקי, הכינו קלצונה בטאבון – זהו בעצם פיצה סגורה שמוסיפות לה שכבה פנימית של ביצים קשות, בצל מטוגן וגבינות טעימות. המון פיצות מילויאפשר לגוון ולתת טוויסט מעניין למנה.

עמוד הפוד טו יו מציע עוד אינספור רעיונות מקוריים למתכונים נוספים שתוכלו לנסות בבית. תגלו קשת רחבה של טעמים וסגנונות שיתנו לכם השראה.

עם הטיפים וההצעות הנ"ל, כעת אתם מוכנים ליצירת פיצה מעולה בטאבון הביתי. זה הזמן לנסות ולהשתמש במרכיבים האיכותיים שהזכרנו ולבחור את האהובים עליכם. הכנת פיצה בטאבון היא חוויה מהנה וקולינרית, שמוסיפה להנאה מלאה של יצירת המושלם. אם תעקבו אחרי המדריך הזה, תוכלו ליהנות מתהליך ההכנה ומטעם ייחודי ואותנטי. ואם תזדקקו לשירות נוסף או תוספת של רעיונות והשראה, אנא צרו קשר איתנו ונשמח לעזור.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!