לחם טחינה מתכון

לחם טחינה הוא סוג של מאפה שמזוהה עם מטבחי המזרח התיכון והים התיכון. הוא עשוי מטחינה, שהיא משחה סמיכה שמופקת משומשום טחון, ובצק לחם עשיר וריחני. הלחם הזה הוא לא רק טעים אלא גם עשיר בערכים תזונתיים ומספק מקור מצוין לחלבונים ולשומנים בריאים. הכנת לחם טחינה היא תהליך שמשלב טעמים ומרקמים מיוחדים ולכן הוא אהוב מאוד על חובבי הבישול. קל ללחם זה להשתלב בארוחות שונות או ליהנות ממנו כמו שהוא לצד מגוון מאכלים ותבשילים. כמובן, שהכנת לחם טחינה דורשת קצת תשומת לב ומתן לב לפרטים כדי להשיג את המרקם המושלם והטעם העשיר. במאמר זה נדריך אתכם להכנת לחם טחינה בשלבים פשוטים ומתובלים בכמה טיפים חיוניים שיהפכו את הלחם שלכם לטעים ביותר שתטעמו. תהנו מתהליך ההכנה, כי לחם טוב מתחיל באהבה ובהשקעה של זמן ומאמץ במטבח.

המצרכים הנדרשים להכנת לחם טחינה

להכנת לחם טחינה, תצטרכו מרכיבים פשוטים וזמינים. כאן הם ברשימה קצרה וברורה כדי שתוכלו להכין מראש כל מה שצריך. תתחילו בהכנת מצרכים כמו קמח לבן או קמח מלא, כמות מדויקת של מים חמימים כדי לשפר את תהליך ההתפשטות.
מצרכים נוספים כוללים שמרים יבשים שיעזרו לבצק לתפיחת המסה בצורה מיטבית, וכמובן את הטחינה הגולמית.
טחינה היא המרכיב המרכזי בלחם הזה והיא מעניקה לו את הטעם והמרקם הייחודיים שלו. תצטרכו גם כמות מסוימת של סוכר ומלח שיהוו בסיס לטעם המתוק מלוח העדין של הלחם.
כדי לשדרג את הלחם אפשר להוסיף זרעי שומשום קלויים שיעניקו ללחם טעם נוסף ומראה יפהפה.
כל המצרכים האלה יכולים להיות זמינים בחנויות המזון המקומיות או בסופרים הגדולים.
בהשגת המצרכים האלה תבטיחו את עצמכם שאתם בדרך הנכונה להכנת מטבח יוצא דופן.

בשלב הבא נסביר כיצד להשתמש במצרכים להכנת בצק לחם טחינה טעים ומיוחד.

איך להכין בצק ללחם טחינה

לאחר שהכנתם את כל המצרכים הנדרשים, תעברו להכנת הבצק. תתחילו בכך שבקערת ערבוב גדולה תשלבו את הקמח עם השמרים היבשים ותערבבו היטב. חשוב לוודא שהשמרים מתפזרים בכל הקמח לקבלת תפיחה אחידה.
לאחר מכן תוסיפו למיקס מים חמימים ותערבבו בעדינות עד שהתערובת מתחילה לקבל מרקם אחיד. הוסיפו את הטחינה הגולמית וערבבו בעדינות, כך שהטחינה תתפזר היטב בבצק.
לאחר מכן, תוסיפו את הסוכר והמלח ליצירת טעם מאוזן בתערובת הלחם. גם כאן, הקפידו לערבב את החומרים הללו באופן אחיד בתוך התערובת השתדלו להשתמש בכפפות כדי לא להידבק לבצק.

תמשיכו ללוש את התערובת עד שהיא הופכת לגוש בצק אחיד ונוח לעיצוב.
כאשר הבצק נהיה חלק ואחיד, תכסו את הקערה במגבת ותתנו לבצק לנוח ולהתפח במשך כשעה בטמפרטורה חמימה, עד שהוא מכפיל את נפחו.

לאחר שהבצק התאחה היטב, נוכל לעבור לשלב העיצוב והאפייה.

עיצוב ואפיית לחם טחינה

כשאתם עובדים על הבצק שוקלים לחלק אותו לכמה חלקים שווים כדי לעצב לחמים קטנים או בצורה אחידה לפי רמת העדפתכם. אם רוצים ליצור צורות מורכבות אפשר לקלוע את הבצק ליצירת צורה מיוחדת כמו כדורים או לחמניות ארוכות.
ממליצים להבריש את הבצק עם מעט מים ולפזר מלמעלה את זרעי השומשום הקלויים כדי לייצר קרום פריך וטעים בטעם אגוזי עמוק.

זה יוסיף גם מרקם מעניין וגם מראה אסטטי.
לאחר שהבצק קיבל צורה הציבו את הלחמים על תבנית אפייה עם נייר אפייה.

תכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואפו כ-20 עד 25 דקות, או עד שהלחם מקבל צבע זהוב יפה וקרום עם פריכות מושלמת מה שנותן מגע אחרון מושלם.
חררו את הלחמים מהתבנית והניחו להם להתקרר לפריט על רשת כדי לשמור על בכל המרקם הפריך שלהם.
לאחר האפייה תתענגו על לחמים טריים בעלי טעם עז וניחוח שממלא את המטבח.

שילובים מומלצים עם לחם טחינה

לחם טחינה יכול להיות מעדן בפני עצמו או לשמש כבסיס מצוין לסנדוויצ'ים או ליווי למנות אחרות. אפשר למרוח עליו חומוס טרי להכנה ביתית או גבינות שונות שמדגישות את הטעם המטובל.
טחינה היא תמיד שילוב מנצח עם סוגים שונים של גבינות ובמיוחד עם גבינה בולגרית או פטה שיספקו טעמים חדים ומיוחדים.
אם רוצים לשלב את הלחם בארוחה גדולה יותר אפשר להגיש אותו בצד סלטים טריים ממטבחים ים תיכוניים כמו סלט טבולה או סלט ירקות עשבי תיבול.
תוכלו גם להכין דיפ מחומוס להשלמה מושלמת עם הלחם. שילוב עם דגים מעושנים, כמו סלמון, ייתן טעם ייחודי ומתקתק שיתאים לכל ארוחת צהריים או ארוחת בוקר מיוחדת.
אפשר גם להגיש את הלחם עם תבשילים כמו שקדי טלה או תבשילי עוף בנוסח ים תיכוני.
אתם יכולים לפנק את עצמכם ולהוסיף ירקות צלויים כמו חצילים ופלפלים לקשת צבעים וטעמים שלא תשכחו.

השמיים הם הגבול כשזה נוגע לשילובים עם לחם טחינה טעימות הלא נגמרות.

טיפים להכנת לחם טחינה מושלם

הקפידו על דיוק במידות המצרכים כדי להשיג תוצאה מדויקת; במיוחד תהיו רגישים לכמות הטחינה שהיא המרכיב המרכזי,
יתרה מזאת השתמשו בטחינה איכותית התורמת לטעם ולמרקם הסופי של הלחם.
השתדלו לערבב את הבצק באחידות על מנת לוודא שלא יישארו לו חומרי גלם יבשים או גושים.
באפיה השתמשו בתנור תקין ומתוכנן מראש עם חימום אחיד כדי להבטיח תוצאות מדויקות.
שימו לב שהאפיה נעשית בתנור שיוצא ממנו חום אדי כדי לאפשר תפיחה נוספת של הלחם.

אל תשכחו לבדוק מדי פעם שהלחם לא נאפה מיידי ולא שורף את עצמו – הקפידו על זמן האפיה המומלץ ושימו לב לטעמו.
אם הלחם נראה מוכן מבחוץ ואינו רך מבפנים אפשר להוריד את החום בתנור ולהשלים את האפייה.
בעת הגשה כדאי לחתוך את הלחם לקרועים כדי לשמור על טעמים טריים וברק של המרקם.
עקבו אחר השלבים ולאורכם וודאו שאתם נותנים בוקר טוב וטוב לחם טחינה מושקע במיוחד לא פעמיים בכללו אלא פעם אחת ושלם.

מעליות לא פחות ממאמצכם יהיו מתועלים יהיה לחם טחינה מושלם שמציעה חגיגה של טעמים במטבח.

הלחם טחינה הוא אהוב על רבים ואין זה מפתיע כי הוא מביא חדשנות וטעם למטבח
תהנו מהכנת לחם זה בפוד טו יו בו יכולים למצוא מתכונים נוספים ומידע מגוון על מאפים נוספים.

תחילתכם בתהליך תביא לכם לחם אמין מלא במרקם טעים וריחני שלא תוכלו להפסיק לאכול

לחם זה קל לשילוב ונפלא לטעמים רגילים או מורכבים מן חד טעימות, חידושים אינם מוגבלים

אם אתם מעוניינים בשירות מעמיק יותר תוכלו לפנות אלינו בטלפון ונהיה איתכם בו זמנית לכוח בודדים כגוןכם ברוכים הבאים לתענוג הטעמים והחדשנות
יכולים אתם ללומר לנו ולנטל מאיתנו כל נושא ונשמח לעזור בכל נושא שיש לכם תתפנקו במטבח בליווי המיוחד שלנו

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!