דג אמנון מתכון

דג אמנון נחשב לאחד מהדגים הפופולאריים ביותר בארץ בשל טעמו העדין ואפשרויות הבישול שהשחמתו מספקות. כשהמזג האוויר משתנה, אנשים רבים מחפשים מתכונים חדשים ומגוונים להכנת דג אמנון במטבחם. תבשיל הדג מתאים לכל עונה ומעניק חוויית תזונה עשירה בזכות תכולת החלבון הגבוהה שבו והכמות המועטה של השומן הרווי. תכונות אלו הופכות את דג האמנון לבחירה מצוינת למשפחות ולמסיבות.

דג אמנון עם עשבי תיבול ולימון

למתכון זה נדרש:

4 פילטים של דג אמנון

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

1 לימון פרוס

3 כפות עשבי תיבול קצוצים (כמו פטרוזיליה ובזיליקום)

שמן זית מומלץ להשתמש בחימום קטן של המחבת כדי למנוע את התחממותו יתר.
מוסיפים מעט מלח ופלפל לפילטים ושמים בפנים פרוסות של לימון.
מפזרים עשבי תיבול מעל הדג ומניחים בעדינות על המחבת כשהשטח עם עור למטה.
מטגנים למשך כ-4 דקות ולאחר מכן הופכים בזהירות על הצד השני ל2 דקות נוספות.

תבשיל אמנון וקארי

למתכון זה נדרש:

4 פילטים של דג אמנון

2 כפות שמן קנולה

1 בצל קצוץ

3 שיני שום כתושות

1 כפית אבקת קארי

400 גרם חלב קוקוס

מלח ופלפל לפי הטעם

מאדים את הבצל עם השום במחבת עד שהופך לרך. מוסיפים קארי ומערבבים היטב.
שופכים את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה עדינה.
מכניסים את פילטי האמנון ומלח ופלפל.
מבשלים כ-6-8 דקות עד שהדג נעשה רך. מגישים עם אורז לבן.

דג אמנון בתנור עם ירקות

למתכון זה נדרש:

4 פילטים של דג אמנון

2 כפות שמן זית

2 גזרים פרוסים

1 עגבנייה חתוכה

1 פלפל צהוב חתוך

מלח ופלפל לפי הטעם

משמנים תבנית אפייה ומסדרים בתוכה את ירקות החתוכים.
את הדגים מניחים מעל וקצת מלח ופלפל.
מורחים על הפילטים את שמן הזית ומכסים.
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 20 דקות.

סלט דג אמנון מעושן

למתכון זה נדרש:

2 פילטים של דג אמנון מעושנים

1 בצל סגול קצוץ

2 כפות שמן זית

1 עגבנייה חתוכה

3 כפות עשבי תיבול קצוצים (לדוגמה כוסברה)

מלח ופלפל לפי הטעם

חותכים את הדג לקוביות ומוסיפים לקערה.
בוחשים את כל המרכיבים ומערבבים בעדינות.
משאירים את הסלט להתקרר כחצי שעה.
מומלץ להגיש קר על פרוסת לחם קלוי.

דג אמנון על הגריל

למתכון זה נדרש:

2 דגים אמנון שלמים מקולפים ונקיים

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

1 לימון סחוט

מצפים את הדגים בשמן זית מתבלים במלח ופלפל ומרססים במיץ לימון טרי.
מניחים על גריל חם במשך כ-5 דקות מכל צד.
מבטיחים שהדג נשרף חיצונית ומקבל טעם מעושן ייחודי.

מטבל עגבניות ודג אמנון

למתכון זה נדרש:

2 פילטים של דג אמנון

1 קילו עגבניות מרוסקות

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

3 שיני שום כתושות

1 כפית פפריקה מתוקה

מחממים שמן זית ומוסיפים שום.
אחרי חצי דקה מוסיפים את העגבניות מרוסקות.
מתבלים עם מלח בקלילה פפריקה ומבשלים מספר דקות.
מניחים את הדג לרוטב כ6 דקות מכל צד עד שהוא נעשה.

פוד טו יו מציעה מגוון רחב של מתכונים לדג אמנון, כך שכל אחד יוכל למצוא את המתכון המתאים לו. שימוש בכמה מרכיבים בסיסיים, מאפשר להכין ארוחות מדהימות ומזינות בזמן קצר. הדג נכנס לקטגוריית מזון איכותי ובריא, והכנות פשוטות אלו מתאימים לשגרה היומית. אם אתם מחפשים דרך חדשה ליצור מנות מתוחכמות ומלאות טעם, אל תהססו לפנות אלינו לקבלת שירותי מטבח מעולים וייעוץ קולינרי. אנו כאן כדי לעזור בכל עת.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!