מתכון טופו

טופו הוא אחד המרכיבים הפופולריים בקרב אלו המבקשים לחיות באורח חיים טבעוני או צמחוני. כשהוא עשיר בחלבון ודל בשומן אך מלא בטעם ובמגוון אפשרויות, הטופו הפך להיות מרכיב חיוני במטבחים רבים ברחבי העולם. בכתבה זו, נלמד כיצד להכין מנה טעימה ובריאה מטופו, שיכולה להתאים כארוחה עיקרית או כתוספת מעניינת לארוחות אחרות. המתכון הזה פשוט ומובן וכולל רכיבים שניתן למצוא בכל חנות מזון. כשהכנת טופו נכונה, תוכלו ליהנות ממנה שגם תעניק לכם תזונה מאוזנת וגם תשאיר טעם טוב בפה.

מצרכים נדרשים

1 חבילה של טופו קשה
2 כפות רוטב סויה
1 כף שמן זית
2 שיני שום כתושות
1 כף חומץ בלסמי
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

1. חתכו את הטופו לקוביות בגודל אחיד כדי להבטיח בישול שווה.
2. ערכו מרינדה מהשום הגרוס, הג'ינג'ר, רוטב הסויה, החומץ הבלסמי ושמן הזית.

השריית הטופו

כשהטופו מוכן, השרו אותו במרינדה שהכנתם לפחות לשעה. שקלו להכניסו למקרר כדי שהתיבול ייספג היטב.
כך תאפשרו לטופו לספוג את הטעמים בצורה המיטבית ולהפוך למנה ריחנית ומשובחת. במידת האפשר, השאירו את הטופו במרינדה גם לילה שלם.

טיגון הטופו

לאחר שהטופו ספוג בטעמים, חממו מחבת נון-סטיק על חום בינוני.
הוסיפו מעט שמן זית והכניסו את קוביות הטופו למחבת כשהן נספגו היטב במרינדה.

הגשה והמלצות להגשה

כתוספת למנת הטופו המטוגן תוכלו להגיש אורז או קוסקוס עם ירקות קלויים.
המגוון האפשרי כמעט בלתי נגמר, מה שמאפשר לשלב את הטופו המוכן כמעט בכל מנה, מה שמדגיש כמה הוא שימושי וטעים במטבח.

וריאציות ושינויים

כשאתם מחפשים להעשיר את המנה בעוד טעמים, תוכלו להוסיף תבלינים נוספים כמו כמון או כורכום למרינדה כשאתם רוצים לשנות מעט את הסגנון.
צרו גרסאות חדשות לפי טעמכם והעשירו את חוויית הבישול עם טופו בטעמים שאתם אוהבים.

כתבה זו באתר פוד טו יו חופשית ונועדה להעניק לכם את הכלים להכנת מנה טעימה ובריאה. כשאתם עוקבים אחרי ההנחיות הבסיסיות הללו, טופו יכול לכלול בתזונה שלכם מקור עשיר ומזין לחומרים חיוניים. בישול נכון עם רכיבים טובים יכול להפוך כל מנה פשוטה לחגיגה אמיתית על השולחן. כאשר תפיקו הנאה ממתכון זה, דעו שאנו כאן לכל שאלה או צורך. רגועים שתקבלו מענה מהיר ומסור בכל עת.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!