מתכון לטופו

טופו הוא מרכיב פופולרי במטבחים רבים ברחבי העולם, בזכות הרב-תכליתיות והערכים התזונתיים שלו. עשוי מפולי סויה שטופלים בתהליך מיוחד, הטופו הפך לבחירה פופולרית עבור רבים מהטבעונים והצמחונים. לא רק שהוא מכיל חלבון רב, אלא שהוא גם סופג טעמים מהר מאוד, דבר שמאפשר לו להשתלב במגוון רחב של מנות. אם אתם עדיין לא מכירים את המנה הזו, הרי שיש הרבה מה לגלות על אופן השימוש בו וכיצד הוא יכול לשדרג את התפריט היומי שלכם. בפסקאות הבאות נציג לכם מתכון פשוט, טעים ומלא בטעמים שמשלב טופו בשימוש חכם שישדרג כל ארוחה. בלוג המתכונים של פוד טו יו מביא מתכונים רבים מסוג זה.

מצרכים

1 קוביית טופו גדולה

2 כפות שמן זית

3 שיני שום קצוצות

4 כפות רוטב סויה

2 כפות חומץ בלסמי

2 כפות סוכר חום

חצי כוס מים

1 כף קורנפלור

קמצוץ מלח

קמצוץ פלפל שחור

רבע כוס בצל ירוק קצוץ

1 כף שומשום קלוי

אופן ההכנה

1.
חותכים את הטופו לקוביות בגודל שווים.
מחממים כף שמן זית במחבת על חום בינוני.
מוסיפים את קוביות הטופו ומשחימים את כל הצדדים עד שהקוביות פריכות.
ללא חימום נוסף, מסירים את הטופו מהמחבת ומניחים בצד.

2.
באותה מחבת מוסיפים כף שמן זית נוספת.
מאדים את השום למשך דקה מבלי שישחים.
מוסיפים את רוטב הסויה, חומץ בלסמי, וסוכר חום.
מערבבים היטב עד שהסוכר מתמוסס והתערובת מסמיכה.

3.
מוסיפים למחבת את המים עם הקורנפלור.
מערבבים את התערובת באופן קבוע עד שהיא מסמיכה.
כאשר התערובת מתחילה לרתוח מוסיפים את הטופו ומערבבים בעדינות.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

4.
מפזרים מעל את הבצל הירוק והשומשום.
מבשלים במשך כ-5 דקות נוספות.
מסירים מהאש ומגישים חם עם מנת צד כמו אורז או ירקות מוקפצים.

המטרה היא ליצור ארוחה עשירה בטעמים ומאוזנת מבחינה תזונתית שמשלבת טוב את החלבונים הנפלאים של הטופו. כל שעליכם לעשות הוא להקפיד על חום הבישול ועל תיבול נכון על מנת לשדרג כל מנה ולהפוך אותה לבלתי נשכחת. כשאתם מכירים את הטיפים הקטנים אפשר לקפוץ לחוויה קולינרית חדשה ועשירה. נשמח לספק לכם שירות ועזרה בכל מיני מתכונים שתרצו לנסות.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!