מה אפשר לעשות עם בצק של פיצה

בצק פיצה הוא חומר גלם רב-תכליתי במטבח שיכול לשמש למגוון רב של מנות שונות. כשאתם חושבים על בצק פיצה אתם בטח מדמיינים עיגול פריך של פיצה מהבילה ומלאת גבינה, אבל יש עוד הרבה דברים שניתן לעשות עם הבצק הזה. ראשית בצק פיצה יכול לשמש להכנת לחמים פריכים וטריים. עיצוב הקפדה על תוספת של שמן זית ותבלינים כמו שום ורוזמרין יכולים להפוך את הבצק לפוקצ'ה מרשימה. בנוסף בצק זה יכול לשמש למאפים מתוקים כמו שטרודל תפוחים שבו הבצק מטבל את התפוחים המקורמלים. בנוסף לכך בצק פיצה יכול לשמש גם למנות מקוריות ואישיות כמו קלצונה, שהוא סוג של פיצה מקופלת עם מילויים שונים. והכי חשוב בבצק פיצה הוא הקלות והמהירות שבה ניתן לעבוד איתו מה שהופך אותו לאידיאלי עבור אנשים עם ימים עמוסים

לחם פריך ופוקצ'ה

לחם הוא ממצרכי המזון הבסיסיים והאהובים ביותר ובצק פיצה הוא כלי יפה להכנה שלו. ניתן לקחת את אותו בצק שפשוט מחכה כבר להפוך לפיצה ולהפוך אותו ללחם ביתי וטעים. כל מה שצריך לעשות זה להקפיד על התפחה נכונה ולהוסיף תבלינים וביצים לפי הטעם. ניתן להכין לחם פשוט ופריך עם קרום חיצוני דק וקליפת לחם רכה וטעימה שתשבור את הדימוי של מה זה אומר לחם. כמו כן נוספת אפשרות להכנת פוקצ'ה, אשר היא מהווה חוויה אמיתית לעדן את השולחן. התוסף של שמן זית איכותי ומעט רוזמרין נקודה בדיוק את המתכון המדויק לפוקצ'ה

ניתן גם לערבב את הבצק עם עשבי תיבול תיבוליים כמו בזיליקום או טימין וליצור לחם מיוחד עם ניחוח וטעם עשירים. מאפים אלה יכולים להוות תוספת נהדרת לארוחת ערב קלילה או לשמש בסיס לסנדוויצ'ים מלאים בטעמים. עם קצת יצירתיות אפשר להעשיר את שולחן הארוחות במאפים חמים ולפרוץ מהשגרה עם לחם בעל טוויסטים וגימורים שונים.

מאפים מתוקים

בצק פיצה יכול להיות בסיס נהדר למאפים מתוקים כשהוא משמש להכנת קינוחים כגון שטרודל תפוחים. הכנת הבצק לפני המילוי והוספת סוכר קינמון ותפוחים מקורמלים יהפכו את הבצק הפשוט למאפה טעים ומזמין. לאחר מכן ניתן לגלגל את הבצק סביב התפוחים וליצור קראסט פריך ומתוק. שטרודל כזה יכול לשמש קינוח לכל ארוחה או לפינוק קליל בשעות אחה"צ. אפשר גם לשלב פירות אחרים כגון פירות יער ומשמשים המוסיפים מתיקות צבעונית.

מאפים מתוקים אחרים שניתן להכין מבצק פיצה הם מעדני פירות אישיים כמו טארטים קטנים או גלילות עם אגוזים ושוקולד. בואו נראו עד כמה הבצק הזה גמיש כשהוא יכול להיות טהור במתיקות או במלאות. בעזרת הוספת מעט סוכר ווניל לבצק, ניתן ליצור קרום מתוק שכיף להגיש עם כוס קפה או תה.

קלצונה ופחזניות

כשאנו מחפשים רעיונות חדשים לארוחות קלות, קלצונה היא אפשרות מהנה. קלצונה הוא גרסת פיצה אך בצורת כיסון אותו ניתן למלא במבחר תוספות החל מגבינות ועד ירקות או בשר. פשוט מרדדים את הבצק וחוללים אותו כאילו הוא כיס ואז ממלאים בחומרים הרצויים ואופים בתנור עד קבלת קליפה פריכה. מאפשר לכם ליצור מנות אישיות מעניינות וטעימות שמשאירות את כל האפשרויות פתוחות לבחירת המילוי שהכי מתאים לטעם שלכם.

בצק פיצה הוא גם מצוין לשימוש בהכנת פחזניות או לחמניות קטנות וממולאות. מכינים את הבצק בקפידה עד קבלת כדורים קטנטנים אותם ממלאים בבשר מתובל או גבינות מתובלות. יש לאפות בתנור עד שהפחזניות מקבלים קרום זהוב ומשמחים את כל המשפחה בארוחה. האפשרויות הן רבות ואין ספור עם אפשרות זו.

ניסויים קולינריים אישיים

מעבר לשימושים המקובלים של בצק פיצה זהו חומר גלם מעולה לניסויים קולינריים נוספים. כאשר אתם משתעשעים עם המסה הזו אתם יכולים לגלות שילוב טעמים חדש שלא חשבתם עליו לפני. מערבבים את הבצק עם רכיבים שלא נחשבים "סטנדרטים" וקיבלתם מנה שתשמח באותו ערב את כולם. ניתן לשלב תבלינים חדשים עם הבצק ולראות איך הם משפיעים על הטקסטורה והטעם הסופי. אותו בצק יכול לשמש בהכנת קרקרים טעימים שמשמשים לנשנוש קל ילדותי או מבוגר כאחד.

בנוסף להתנסות עם תוספים ושילובים שונים אפשר לשנות את הצורה והגדלים של המאפים שיכולים להיות אישיים פחות או יותר. המנות יכולות להיות בדרכים שונות כמו לחם תלוי מוטבע או קוגלהוף שהוא קערה מלאה בתוספות מגניבות.

פוד טו יו הוא המקור למתכוני בצק יצירתיים שעושים שימוש בחומר זה באופן שונה מהרגיל.

בצק פיצה יכול להיות התחלה לכל חיפוש מעניין במטבח כשישנם כל כך הרבה משתמשים אפשריים. אפשר ליצור גם טורטיות דקות ממוחזרות לארוחות ערב יצירתיות במגוונים. גם כשהזמן קצר, מנגו או אוכמניות הם שממש יוסיפו צבע וטעם למנה חדשה ונהדרת. האפשרויות שהוזכרו כאן הן רק קצה הקרחון ביחס למרחב של האפשרויות שמוצעות

בצק פיצה הוא דוגמא מושלמת לכך שבמטבח חברות שונות יכולות להיווצר ולהשתלב ביחד. ישנם מנתחים לבחירה, במידה ואתם יוצרים החלטה להשתתף בחוויות עשירות

אם אתם מעוניינים בשירות, פנו אלינו, נשמח לעזור ולהציע את המתכונים והטיפים הכי טובים כדי להעשיר את המטבח שלכם ולהפוך את חווית הבישול לנפלאה ואינטראקטיבית.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!