מה ההבדל בין פיצה מרגריטה לנפוליטנה

פיצה מרגריטה ופיצה נפוליטנה הן שתי פיצות מפורסמות שמקורן באיטליה והן מייצגות את התרבות הקולינרית של נאפולי. כשאנחנו חושבים על פיצות קלאסיות אנחנו לרוב מדמיינים אותן. הפיצות הללו נחשבות פשוטות יחסית אך כל אחת מהן מכילה מרכיבים ייחודיים שהופכים אותה למיוחדת בדרכה. על מנת להבין את ההבדל בין השתיים חשוב להכיר את המרכיבים התכונות והמאפיינים שמייחדים אותן. פיצה מרגריטה מתוארת כמאוד פשוטה וכוללת עגבניות מוצרלה בזיליקום ושמן זית והיא מסמלת את צבעי הדגל האיטלקי. פיצה נפוליטנה מושפעת ממבנה הפיצה הקלאסית אך יש לה מאפיינים ברורים שעושים אותה לייחודית עם שילוב של מוצרלה דה בופלה עגבניות אינטנסיביות ושימוש בשלושה סוגי מוצרלה. במאמר הבא נפרט על ההבדלים בין פיצה מרגריטה לפיצה נפוליטנה וכיצד שתי הפיצות הללו הצליחו להתחבב על חובבי הפיצה ברחבי העולם.

מרכיבים בסיסיים

פיצה מרגריטה כוללת בניית מרכיבים קלאסית אשר מהווה את הבסיס למרבית הפיצות המוכרות לנו כיום. מרכיבי הפיצה הם טהורים וכוללים עגבניות טריות רוטב עגבניות פשוט וגבינת מוצרלה חלבית שמעשירה את הטעם. הכנת רוטב העגבניות מתבצעת בשימוש בעגבניות רומא שנחשבות לעשירות בטעמו של רוטב עגבניות מושלם. גבינת המוצרלה הנמסה היא השכבה השנייה המאפיינת את פיצה המרגריטה ומוסיפה לה טעם ומרקם. בזיליקום טרי מוסיף עלי ירוק וטעם מרענן על גבי הפיצה. שמן זית מיובש גם הוא כסוג של תיבול סופי שמעשיר את כל האלמנטים.

לעומת זאת פיצה נפוליטנה מבוססת על מרכיבים יותר עשירים מבחינת הטעם והתוכן שלהם. המרכיבים המרכזיים הם עגבניות מוצקות וחריפות יחד עם שילוב של שלושה סוגי גבינה לרבות מוצרלה דה בופלה שמגיעה מחלב בופלה. גבינות אלו מעניקות לפיצה נפוליטנה טעם עשיר ומרקם ייחודי. השמן הזית על פיצה נפוליטנה אינו מודגש פחות והוא גם מרכיב מרכזי בתיבול הכללי. החריפות מהמזונות הללו משתלבת יחד עם יתר המרכיבים ויוצרת חווית קולינרית מרתקת ועשירה בפי האוכל.

מרקם ומרקם הבצק

פיצה מרגריטה מושתתת על בצק דק וקריספי שיכול לתמוך במרכיבים שלה בצורה מושלמת. הבצק הדק נותן לפיצה קריספיות עדינה שמחמיאה לטעמים של העגבניות והגבינה. המרקם של הפיצה מושפע לא רק מהבצק עצמו אלא גם מאיך שהיא נאפית. הכנת הפיצה בתנור אבן חמה מאפשרת לשמור על המרקם הייחודי שלה ונותנת לה את הקריספיות המבוקשת.

לעומת זאת פיצה נפוליטנה מתאפיינת בבצק עבה יותר ורך שמודגש מבחינת המרקם. הבצק שלה נמתח והוא נדבק לקרום הגבינות והעגבניות בצורה נהדרת. המרקם הרך יכול להחזיק את המינונים הגדולים של המרכיבים התופסים את מרכז הבמה. תהליך אפיית הפיצה מתבצע בטמפרטורות גבוהות תוך שימוש בתנור עצים שנותן לה טעם ייחודי ומעניק לה סיומת רכה ועדינה מאוד.

תפקיד הרוטב

הרוטב על פיצה מרגריטה הוא פשוט ומורכב מעגבניות טריות עשירות בטעם. הרוטב הטרי נשמש כתבלין ראשי ומודגש על הפיצה. הוא מעניק ניחוח וטעם שמזכירים את הקיץ והטעמים הייחודיים שלו. הרוטב הוא נדיב אך משדר איזון בין כלל המרכיבים ונותן לפיצה את התחושה המדויקת של פשטות ועידון.

פיצה נפוליטנה לעומת זאת כוללת רוטב עגבניות אינטנסיבי וחזק יותר שמעניק לפיצה חיוניות מוגברת. הרוטב בצבע האדום העמוק נשמע כמעט "מבעבע" על הבצק כשהוא מתפשט ומתערבב עם שאר המרכיבים. החוזקה של הרוטב על פיצה נפוליטנה מופיעה במיוחד בשילוב עם הגבינות העשירות והחריפות שלו. הטעם הופך לעוצמתי ומציע מגוון של תחושות במקביל.

סוגי גבינות בשימוש

פיצה מרגריטה מתבססת בעיקר על סוג אחד של גבינה שהוא מוצרלה. מדובר בגבינה קלאסית שמעניקה לפיצה את המרקם הנמס והמוכר. גבינת המוצרלה נמסה ומשתלבת עם הרוטב ומספקת לפיצה את הקרמיות המתבקשת. למרות שהיא מאוד פשוטה הפיצה מפגינה באיזון את השימוש בגבינה כדי להעשיר את הטעם הכולל בצורה משמעותית.

בפיצה נפוליטנה נעשה שימוש בשלושה סוגי גבינות שכוללות את מוצרלה דה בופלה גבינת פרמז'ן ולעיתים גם פונטינה. כל גבינה תורמת לתמהיל טעמים ייחודי ומעניין המוסיף לעושרה של הפיצה. גבינת מוצרלה דה בופלה משדרגת את המרקם עם השמנתיות שלה ואילו הפרמז'ן מגביר את הטעם המלוח והחד. השימוש בשלוש סוגי גבינות נותן לחובבי הפיצה אפשרות להרגיש את המרקם הקרמי ולחוות טעם עשיר ומלא.

חשיבות השמן זית ובזיליקום

בשימוש הבזיליקום והשמן זית בפיצה מרגריטה היא חלק מהיסודות שהופכים את הפיצה לפיצה קלאסית ומסורתית. הבזיליקום מוסיף לפיצה ניחוח חריף וטריות שמטעים את הפיצה ומחמיאים לטעם העגבניות והגבינה. השליטה על השמן הזית נותנת לפיצה את ההכנה הסופית ומאירה את הצבעים והניחוחות שבאים לידי ביטוי במנה האיטלקית הפופולרית.

בפיצה נפוליטנה השימוש בבזיליקום ובשמן זית נעשה בצורה עדינה יותר ומורידה בעיקר לגימור של הפיצה. הבזיליקום משמש יותר כקישוט וכריח נלווה ולא כטעם דומיננטי. טכניקת השימוש בשמן הזית היא גם כאן שונה באופן מהותי כשהוא מודגש כחלק מהתהליך ומופיע בכל שלב. פוליו של שמן הזית מתפשט בפיצה ונותן לה חושניות תחושתית מרתקת אשר מעניקה לה עומק נוסף.

אוכל הוא תרבות והאהבה של כולנו לשני סגנונות הפיצה האיטלקיים האלו לא מגבילה רק לגיאוגרפיה. בין אם תבחרו בפשטות המעודנת של פיצה מרגריטה או בעושר של פיצה נפוליטנה תמיד תמצאו השראה בטעמים שעל גבי הצלחת. כל פיצה מספרת את סיפורי התרבות וההיסטוריה של האזור ממנו הגיעו ונותנת ביטוי לייחודיות של המרכיבים המקומיים שבהם נעשה שימוש. לעוד מתכונים והמלצות קראו באתר שלנו פוד טו יו. אם אתם זקוקים לעזרה במתכונים שלנו או לשאלות נוספות תוכלו ליצור איתנו קשר. אנחנו כאן בשבילכם עם ייעוץ ושירות במגוון תחומים קולינריים.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!

פסטטט..
רק רצינו לעדכן
אם אתם צריכים בעלי מקצוע מומלצים

תוכלו למצוא באתר
קליבר בעלי מקצוע