מתכון עוגת שמרים

עוגת שמרים היא קלאסיקה אהובה שמחממת את הלב והנשמה, במיוחד כשהיא מתאימה לאירועים חגיגיים או סתם לפינוק בסוף השבוע. לבסיס העוגה יש רכות עשירה שמגיעה מהשמרים ומהתפחת הבצק בצורה מושלמת. טכניקת האפייה בעוגת שמרים עשויה להראות מורכבת בתחילה, אך למעשה היא די פשוטה כשמבינים את הדברים החשובים. במאמר זה נפרט על כמה מהסודות המיוחדים שיגרמו לעוגת השמרים להצליח בגדול.

מצרכים והכנות

עוגת שמרים דורשת רכיבים טריים ומדויקים. להלן המצרכים:
500 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים
3/4 כוס חלב פושר
100 גרם סוכר
100 גרם חמאה
2 ביצים
קורט מלח

אופן ההכנה:
בצעו התחלה ראשונית עם החלב, השמרים וכפית סוכר, ותנו לתערובת לתסוס במשך עשר דקות.
הוסיפו את שאר חומרי הבצק ולושו לפחות עשר דקות ליצירת בצק אלסטי.
תנו לבצק לתפוח במקום חמים עד להכפלת הנפח.

הכנת המילוי

מילוי עוגת השמרים תלוי בכם, אך בדרך כלל משתמשים במילוי קלאסי של קקאו או קינמון. להלן מספר דוגמאות:
100 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר
3 כפות קקאו או אבקת קינמון

ערבבו את כל החומרים למילוי עד לקבלת תערובת אחידה.
לאחר התפחת הבצק, רדדו אותו למלבן גדול ומרחו עליו את המילוי בצורה אחידה.
גלגלו את העוגה ועדקו קלות.

אפייה וטיפים נוספים

לאחר ההכנה והגלגול, הכניסו את העוגה לתבנית כשהתפר כלפי מטה.
תנו לעוגה לתפוח בתבנית למשך כ-30 דקות נוספות.
את תנור מכוונים לחום של 180 מעלות צלזיוס, כשהעוגה נאפית כ-30-40 דקות.
ודאו שהעוגה זהובה לפני שמוציאים אותה מהתנור.

טיפ: תוכלו להבריש את העוגה בגלייז שמעניק לה ברק וטעם נוסטלגי מתוק.
לשם כך, ערבבו כפית סוכר עם מים רותחים ומרחו על העוגה בעזרת מברשת לאחר האפייה.

שמרים – חשוב להכיר

שמרים הם אחד מהמרכיבים החשובים ביותר בבצק ומסייעים לתהליך ההתפחה.
הם מכילים שמרים טבעיים שמתחילים את תהליך הפירוק הכימי, אשר גורם לבצק לגדול ולהתרכך.

ישנם כמה סוגי שמרים בשוק והם מסוכמים לשימושים שונים.
ניתן לבחור בין שמרים טריים לבין שמרים יבשים, וכשהם משתמשים נכון, ההבדל בעוגה ביניהם כמעט איננו מורגש.

זיכרונות מהילדות

עוגת שמרים תמיד מזכירה זיכרונות ילדות
מאותה עוגה שאמא הייתה אופה.
עם ריח משכר שפורץ מהתנור וממלא את הבית.

ברגעים אלו, פוד טו יו מזמינה גם אתכם להתחבר עם מסורות של מתכונים קלאסיים בעוגות שמרים.
כמו פרוסת עוגה שקטפה פריון מדף האפייה.

עוגת שמרים תמיד מביאה את הפשוט שבנפלא, עם ניחוחות שלא פוסקים להפיץ חום של בית ואהבה אינסופית. באמצעות המדריך במאמר זה אפשר ללמוד כל שלב במתכון, כך שתוכלו ליהנות מחווית ההכנה בדיוק כמו בלוג האוכל פוד טו יו. לכל שאלה או צורך בשירות, צוות האתר זמין עבורכם וישמח לספק תמיכה ועזרה בכל עת.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!